

Geçtiğimiz sezon 150 TL olarak uygulanan filiz lisans ve vize bedelinin yeni sezon için 500 TL’ye yükseltilmesi, özellikle ekonomik anlamda ayakta kalma mücadelesi veren amatör kulüpler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Geçen sezon uygulanan 150 TL’lik filiz lisans bedeli, yayımlanan amatör lisans işlem ücretlerinde de yer alıyordu.
ASKF’LER VE AMATÖR KULÜPLERDEN YOĞUN İTİRAZ
500 TL olarak açıklanan yeni rakamın ardından Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK), illerde faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları ve çok sayıda amatör kulüpten itirazlar yükseldi.
Özellikle altyapıda yüzlerce futbolcuya lisans çıkartan kulüpler açısından düşünüldüğünde, futbolcu başına alınacak ücretin kulüplerin bütçelerine ciddi bir yük getireceği ifade edildi.
Amatör spor temsilcileri, kulüplerin önemli bölümünün sponsor, yönetici desteği ve sınırlı yerel imkânlarla faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekerek, lisans ve vize ücretlerindeki yüksek artışın amatör futbolu daha da zor durumda bırakacağını dile getirdi.
BAKAN BAK’A DA İLETİLDİ
Amatör spor camiasından yükselen tepkilerin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a kadar ulaştığı, Bakan Bak nezdinde de konuyla ilgili girişimlerde bulunulduğu belirtildi.
Yaşanan gelişmelerin ardından TFF’nin daha önce 500 TL olarak açıklanan rakam konusunda geri adım attığı ve filiz lisans ile vize işlem bedelinin 250 TL olarak uygulanmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.
Böylece 500 TL’lik rakam yarı yarıya düşürülmüş oldu.
150 TL’DEN 500 TL’YE, TEPKİLERİN ARDINDAN 250 TL’YE
Geçtiğimiz sezon 150 TL olan ücretin ilk etapta 500 TL’ye çıkarılması yaklaşık üç kattan fazla bir artış anlamına geliyordu. Yeni düzenlemeyle rakam 250 TL’ye çekilmiş olsa da bu kez de geçen sezona göre 100 TL’lik artış söz konusu olacak.
Bu nedenle TFF’nin geri adımı amatör spor camiasında olumlu karşılanırken, tartışmalar tamamen sona ermiş değil.
ASKF’LERİN TALEBİ: AMATÖRDEN BU ÜCRETLER ALINMASIN
ASKF’ler ve amatör kulüp temsilcileri, amatör futbolun yaşatılabilmesi ve özellikle altyapı faaliyetlerinin desteklenebilmesi için filiz lisans ve vize işlemlerinden ücret alınmaması gerektiği yönündeki görüşlerini sürdürüyor.
Kulüpler, ulaşım, forma, malzeme, saha, sağlık, antrenör ve diğer giderlerin her geçen gün arttığı bir ortamda lisans işlemlerinin de önemli bir maliyet oluşturduğunu belirtiyor.
Özellikle çok sayıda altyapı oyuncusuna sahip kulüplerde futbolcu başına alınan ücretlerin toplamda ciddi rakamlara ulaştığına dikkat çekiliyor.
TFF’nin 500 TL’den 250 TL’ye geri adım atması amatörlerin yoğun tepkisinin karşılık bulması olarak değerlendirilirken, amatör spor camiasının asıl beklentisi ise gençlerin spora kazandırılmasını sağlayan kulüpler üzerindeki lisans ve vize maliyetlerinin tamamen kaldırılması ya da minimum seviyeye indirilmesi.
85 kez okundu.



Spor Hukuksuzluğu: E-Bilet
Av.Burak MENGÜ 12.06.2014 21:17
''ÖZEN''Lİ ÇALIŞMANIN SONUCU ...
Cengizhan Sevindik 13.06.2014 00:11
1 Günde ne yapıyorum?
Canan AKARCA KUZU 12.08.2014 22:24
Boluspor Bunu Başarırsa İlk Altı İçin Söz Sahibi Olabilir
Namet Ateş 05.02.2015 21:24
Tüfekçi ve Boluspor !
Fatih GÜNDÜZ 05.10.2015 22:04
İyi Futbol Kötü Skor Samsun
Yazı Yorum 25.02.2016 00:24
RUS RULETİ
Rıdvan ALAYLI 07.12.2017 10:21
“YEKTEN”...
Hüseyin TAYŞİ 09.12.2018 20:04
Alt tarafı bir arma değil mi?
KONUK YAZAR 06.11.2019 19:52
BU LİGİN SEFİRİ
Fahri GÜNDÜZ 10.07.2022 00:43
Konsantre ve Konserve Oyuncular
Mustafa Nuri Gürsoy 15.10.2022 16:22
Görev Bizde!
Ahmet ÇETİNLİ 18.02.2024 20:09