Savaş Abak, ateş püskürdü: “Bu olay bardağı taşırdı”

26 Mayıs 2024

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, kulübün eski başkanı Abdullah Abat ve eski yöneticilerden Tacettin Turan hakkında çarpıcı...

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, kulübün eski başkanı Abdullah Abat ve eski yöneticilerden Tacettin Turan hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Abak'ın açıklamalarına göre, mali açıdan başkanlığı ibra edilmeyen Abat'ın, kendi belirlediği rakamlar üzerinden Boluspor'un federasyon gelirine 20 milyon lira, Spor Toto gelirine ise 6 milyon lira temlik koyduğu belirtildi. Bu temlikler nedeniyle, Abat kendi alacaklarını tahsil edene kadar, 14 ay boyunca Boluspor'un kasasına herhangi bir para girişi olmadı.

Savaş Abak'ın bağımsız denetmenlere yaptırdığı incelemelerde, Abat'ın belirttiği alacak miktarının aksine, gerçek borcun 4 milyon 213 bin lira olduğu ortaya çıktı. Bu durumun ardından konu yargıya taşındı ve mahkemenin vereceği karar bekleniyor.

Eski Başkan Abdullah Abat'ın kulübün gelirlerine temlik koymasının yanı sıra, alacaklarının bitmesine rağmen temliki kaldırmaması ve arkadaşlarının da bu temlik üzerinden Boluspor’dan alacaklarını tahsil etmeye başlaması, kulüp içinde büyük rahatsızlık yarattı.

Savaş Abak, özellikle Tacettin Turan'a yapılan 356 bin liralık ödemenin hileli olduğunu ve bu yüzden Boluspor'un resmi kayıtlarında kulübün hala Tacettin Turan'a borçlu göründüğünü ifade etti. Turan’a yapılan 356 bin liralık ödemenin hileli olduğunu ve bu yüzden Bolspor'un resmi kayıtlarında kulübün hala Tacettin Turan'a borçlu gözüktüğü söyleyen Başkan Savaş Abak, eski başkan Abdullah Abat’ı uyardı.

“14 ay boyunca Kulübün kasasına tek bir delikli kuruş gelir gelmedi”

Temlik konusunda bilgi veren Başkan Abak; “Temlik konusunu aslında anlatmayacaktım ama bardağı taşıran son bir olay oldu ve onu da taraftarımızla paylaşmak istiyorum. Boluspor’a eski Başkanların temlikler ve icralardan dolayı biz göreve geldikten sonra 14 ay boyunca Kulübün kasasına tek bir delikli kuruş gelir gelmedi. Ne Spor Toto’dan, ne naklen yayın gelirlerinden, ne oradan ne buradan. Hiçbir yerden gelir gelmedi ve 14 ay boyunca Yönetim elinden geldiğince ödeme yaptı. 28 Mayıs 2022 tarihinde yapılan Boluspor kongresinde Abdullah Abat’ın faaliyet raporu okunmadı. Kıbrıscıkspor kongre yapsa birisi çıkar oradan faaliyet raporunu okur. Mali tabloları ibra olmadı. Abdullah Abat bugüne kadar temlikten 400 bin Euro’ya yakın para aldı. Fakat bağımsız denetimin incelemesinde bu kadar alacağı olmadığı görüldü. Bunları daha önce anlattım ve tekrardan anlatmak istemiyorum. Sonuçta mahkemeliğiz. Kim haklı ise o kazanır. Alacağını kendi hesabına göre almasına rağmen temliki çözmedi. Alacağı bittiği için fazla gelen temlik bedellerini bize gönderiyor ve orada herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

“Tacettin Turan'ın parası hileli temlikle ödendi”

Abat’ın Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyesi olan Tacettin Turan isimli yöneticiden o dönem elden alınan 17 bin Euro'nun kendisi tarafından ödendiğini, faturalı alacağı olan 356 bin lira için de karşılıklı anlaşılarak 100-150 bin lira gibi bir ödeme için anlaşıldığını söyleyen Başkan Savaş Abak, ardından gelişen olaylara da tepki göstererek; “Abdullah Abat bir gün beni arayarak, eski Yöneticisi Tacettin Turan’ın 17 bin Euro alacağı olduğunu söyledi ve ödememi rica etti. O sırada Trendyol’dan Kulübe 4 milyon lira gibi bir para geldi fakat Abdullah Abat'ın temliki kaldırmaması nedeniyle bu para O’na yattı. Bana da Tacettin Turan'ın alacaklarının ödenmesi durumunda bu parayı vereceğini söyledi. Tacettin Turan’ı Ben de tanıyorum, iyi bir insan, iyi bir arkadaş. Yaşar Abiye sorduk, böyle bir para geldi mi diye. O da geldiğini söyledi. Kulübe Tacettin Turan'ı çağırdık ve Yaşar Abi buradan 17 bin Euro'sunu ödedi. Daha sonra içeride bir de saha bakım faturası vardı. Onunla ilgili bir pazarlık yaptık. Orada kendisine; ‘Tacettin, ben Başkan olayım olmayayım Mayıs sonunda 356 bin liralık alacağını 100 veya 150 bin lira ödeyeceğim’ dedim. El sıkışarak anlaştık. Temlik alacağı kalmadığı ama temliki kaldırmadığı için hala Abdullah Abat’a giden Spor Toto gelirini normalde Abdullah Abat bize gönderiyordu. Ama bir baktık ki Mart 2024'de gelen paradan Tacettin Turan adına yüz bin 964 lira, Nisan 2024 Spor Toto gelirinden de 255 bin lira yine Tacettin Turan adına temlik kesintisi yapılmış” diye konuştu.

“Dürüst olmak pahalı bir şey”

İnsanların dürüst olması gerektiğini fakat dürüstlüğünde pahalı olduğunu bildiren Boluspor Başkanı Savaş Abak; "İnanın 356 bin lira umurumda değil çünkü 2 milyon Euro ben zaten eski Başkanların borçlarını ödemişim. Bu arkadaş Abdullah Abat’ın tatil arkadaşı, yöneticisi ve inanın Benim de sevdiğim bir insandı! Abdullah Abat'ın elinde bir tek Spor Toto temliki kaldı ve bunu da Tacettin Turan'a devir etmiş. Temlik devri yapmak yakışıyor mu? Temlik devrini neye göre yapıyorsun? Bunun yasal yönü ne? Seninle anlaştık. Tamam, beğenmiyorsan Boluspor'u mahkemeye verirsin ve alacağını alırsın. Bu 356 bin lira yakışmadı. Bunun yasal bir karşılığı yok. Bu Boluspor'da Başkanlık yapmış Abdullah Abat'a da bu yakışmadı. Tacettin Turan sen bu Kulüpte yöneticilik yaptın ve 17 bin Euro'yu bana vermedin, Abdullah Abat'a verdin. Rica ettin, ödedik. İçeride faturalı kalan bakiyen ile ilgili pazarlık yaptık ve anlaşmıştık. Ama bu yapılan olmadı, yakışmadı. Biraz dürüst olmak gerekiyor. Dürüst olmak ise pahalı bir şey. Ne yazık ki ucuz insanlarda bulunmaz. Eski Başkanların yönetimlerinden kalan borçların hepsini, Boluspor’a zarar gelmesin diye ödedim. İnanın bu 356 bin liranın maddi karşılığında değilim ama bu olay bardağı taşırdı” dedi.

“Mayıs sonuna kadar süre veriyorum”

Boluspor Başkanı Savaş Abak, Abdullah Abat'a uyarıda bulundu. Ay sonuna kadar temlikin kaldırılması ve hile ile alınan 356 bin liranın ödenmesini isteyen Abak, bu iki şartının yerine gelmemesi durumunda Abdullah Abat dönemini tamamıyla mahkemeye vereceğini sözlerine ekleyerek; “Sizin 28 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen kongrede sizin mali tablonuz ibra olmadı. Ben buradan Abdullah Abat ve Tacettin Turan’a sesleniyorum. Bu ay yani Mayıs sonuna kadar eğer o Spor Toto temliki kalkmaz ise ve hile ile aldığınız 356 bin lira Boluspor'a geri iade edilmezse bu eski Yönetimin Boluspor’u zarar uğrattığı ne kadar dosya var ise mahkemeye veririm. Biraz Dernekler Kanununu incelesinler. İnanın çok sıkıntılı 1-2 dosyası var. Buradan bahsetmek istemiyorum, rencide olurlar. İnsanın aklına bunu yapan, neler yapmaz diye de geliyor” şeklinde konuştu.

952 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.032799005508423