Veteranların Başlama Tarihi Belli Oldu

30 Nisan 2024

Tahsin Gökdemir ve Faruk Özsoy anısına düzenlenecek olan Geleneksel  17. Veteranlar Futbol Turnuvası Statüsü ile birlikte turnuvanın başlama tarihi belli oldu.

HABER:Fahri GÜNDÜZ

Şölen havasında geçmesi beklenen turnuvanın son başvuru tarihi 10 Mayıs olarak belirlendi.

ASKF Başkanı Cemalettin Metin, toplantıda turnuvaya katılacak takımlara yaptığı konuşmada şunları ifade etti; “Turnuvanın amacı spor evrensel olup ve kardeşliktir ilkesinden hareket edilerek belirli yaş guruplarının bir araya gelerek spor yapmalarını sağlamak. Bu yıl turnuvaya erken başlıyoruz şuana kadar yaptığımız turnuvalar centilmence kardeşlik içinde oynanmıştı bu yılda aynı şekilde oynanacağını tahmin ediyoruz 15 Mayıs tarihinde kuralarımızı çekip 16 Mayısta startı veriyoruz diyen metin sözlerine şöyle devam etti. 17.Veteranlar Futbol Turnuvasına bu yıl Amatör futbolumuza emek vermiş aramızdan kısa süre önce ayrılan dostlarımız olan  Başkanlık yapmış futbol oynamış Tahsin Gökdemir ve Faruk Özsoy’un isimlerini turnuvaya vererek onları hatırlamış oluyoruz ben şimdiden turnuvaya katılacak takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi. 

  STATÜ:

                 1.1986 ve daha önce doğumlu sporcular oynayabilir.

                 2.Takım adları siyasi-ırkçılık ve şiddet içeren isimler olamaz.

                 3.Turnuvada katılım sayısına göre guruplar ve fikstür tertip komitesi tarafından belirlenir.

                 4.Gurup müsabakaları tek devreli puan usulüne göre oynanacak olup guruplarında ilk dört sırayı alan takımlar çapraz eşleşme sureti ile elemasyon olarak çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları oynayacaklardır.

                 5.Eleme müsabakalarında eşitlik halinde uzatma olmayıp direk seri penaltılara geçilecektir.

                 6.Müsabakaların süresi 30+30 dakika devre arası 5 dakikadır..

                 7.Tertip komitesine verilecek takım listesinde sporcu sayısı en az 8 en fazla 20  olacaktır. Müsabaka isim listesinde en fazla 20 sporcu bir antrenör bir idareci bulunacaktır.

                 8.Oyuncu değişikliğinde sınır yoktur. Sahaya en az 5 sporcu ile çıkılacaktır.

                9.Müsabakalarda TFF futbol müsabaka talimatları uygulanacak olup ofsayt kuralı uygulanmayacaktır.

                10.Averaj sisteminde önce kendi aralarında yapılan müsabakada puan ve gol üstünlüğüne bakılır. Kendi aralarında yapılan müsabakalarda puan ve gol averajı eşit ise genel averajda üstün olan takım (sıralamada üstün sayılır)belirlenir. Eleme müsabakasında eşitlik halinde uzatma olmadan direk penaltı atışları ile galip takım belirlenir.  

                11-Takımlar sahaya şort ve forma ile veya sırt numaralı yelekler ile çıkacaktır.                                                                                         

                12.Takımlar müsabaka saatinden 30 dakika önce listelerini vermiş olup müsabaka saatinde sahada hazır olacaklardır

                13.Turnuvaya katılan sporcular sağlık sorunu olmadığına dair taahhütname imzalayacak ve nüfus kağıdı fotokopisini   takım listeleriyle beraber tertip komitesine teslim edeceklerdir.

                14.Müsabakalar tek hakem ve yarı sahada oynanacaktır.

                15.Müsabaka saatinde hazır olmayan takım hükmen 3-0 yenik sayılacak 2 müsabakaya çıkmayan takım turnuvadan ihraç edilecektir.

                16.Çift sarı karttan ve bariz gol şansından ihraç olan sporcular daha sonraki maçta  oynayacak olup direkt kırmızı kart gören sporcular ve disiplin ihlali gerektiren durumlar(müsabaka öncesi ve müsabaka sonrası görevlilere ve rakip sporcular ile hakemlere hakaret eden, küfür eden ,saldıran ve kavgaya karışan sporcular) tertip komitesi kararını beklemek zorunda olup karar çıkmasına kadar müsabakada oynamayacaklardır.

            17.Müsabakalarda il dışından sporcular oynamayacak olup (en son turnuva başlama tarihinden 6 ay önce ikametgâhı Bolu ya alınmış olanlar turnuvada oynayabilir) oynatan takımlar hükmen mağlup sayılacaktır. Ayrıca liste dışı sporcu oynatan takımlar hükmen mağlup sayılacak aynı eylemi ikinci defa yapan takım turnuvadan ihraç edilecektir.

            18.Final programında 3.müsabakasına çıkmayan ve ödül törenine protesto amaçlı katılmayan takım listesindeki sporcular ve takım yöneticileri ve takım sponsoru kişiler turnuvaya 2 yıl boyunca alınmayacaktır.

             19.Turnuva boyunca müsabakaların sağlıklı bir şekilde oynanması düzenini bozan federasyon ve tesisi görevlileri ile müsabaka hakemlerine ve Askf yetkililerine karşı hakaret eden,saldırı girişiminde bulunan sporcu ve yöneticiler  turnuvadan ihraç edilecektir.

             20.Takım listeleri ve turnuva ücreti kura çekiminden önce Askf ye teslim edilecek olup kura çekiminden sonra kesinlikle listelere ekleme yapılmayacaktır. Kura çekim günü listelerini teslim etmeyen ve turnuva ücretini yatırmayan takımlar kura çekimine alınmayacaktır.

                17.İtirazlar müsabakayı takip eden 24 saat içinde varsa belgeleriyle beraber 500,00 TL itiraz bedeli yatırarak tertip komitesine yapılacaktır.

                18.Müsabakalarda 2023-2024 sezonu faal sporcu vize  yaptırmış 1986 ve daha büyük en fazla bir sporcu oynayabilir.

                19.Tertip komitesi turnuvada her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

            20.2023 -2024 yıllarında en küçük doğumlu sporcu 1986 olarak sabitlenmiştir.2025 yılında itibaren eskiden olduğu gibi her yıl bir yaş küçülerek devam edecektir.

 

 

771 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.048981189727783