1.İGDE SADECE BOLUSPOR KULLANIYOR

19 Kasım 2021

Boluspor, Spor Toto 1.ligin 13.haftasında BB Erzurumspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı beyazlıların teknik direktörü Reha Erginer, Boluspor, A Milli takım...

Boluspor, Spor Toto 1.ligin 13.haftasında BB Erzurumspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı beyazlıların teknik direktörü Reha Erginer, Boluspor, A Milli takım ve 2 süper lig takımının kullandığı analiz programı ile ilgili bilgiler verdi.

Erginer, 22 Kasım’da İngiltere’den Hudl şirketinin Ceo’sunun geleceğini söyleyerek; “İngiltere’den Hudl şirketinin Ceo’su gelecek. Bizimle iki gün geçirecek. Takım nasıl antrenman yapıyor, nasıl analiz yapıyor. Bunları inceleyecekler” dedi.

Özel Haber: Burhan Yeşiltaş

“Bu sistem oldukça maliyetli bir sistem”

Hudl Sistemini Spor Toto 1.ligden sadece Boluspor’un kullandığını ve çok maliyetli bir program oluğunu aktaran Erginer; “Performans açısından sezon başından zaten bu programı kullanıyoruz. Polar Team sistemi kullanıyoruz. Zaten bilimsel çalışıyoruz. Söylediğimiz sistem analiz programı. Oldukça da teferruatlı bir analiz sistemi. Biz bunu kullanmaya başladık. 3-4 haftadır kullanıyoruz. Bu sistem oldukça maliyetli bir sistem. Ülkemizde, TFF 1.ligde kullanan tek takımız. Türkiye’de de A Milli takımla beraber iki tane süper lig takımı kullanıyor ama tüm paketi kullanmıyorlar sanırım lig takımları” dedi.

“6 saniye farkla bunlar bizim elimize gelebilecek artık kulübede”

Bu programda oyuncuların maç içindeki aksiyonlarını 6 saniye içinde tablette görebildiklerini ve anında müdahale ettiklerini belirten Erginer; “Biz bu iç saha maçlarında kullanıyoruz bu sistemi. Sabit kameralar takıldı stadımıza. Devre arasında bu sistemi hayata geçirmek için maçta oynanan oyunla ilgili, pozisyonlarla ilgili oyunculara göstereceğimiz şeyler oluyor. Bunları da yeni hayata geçirdik. Anlık maç analizi yapıyoruz. 6 saniye farkla bunlar bizim elimize gelebilecek artık kulübede. Devre arası oyuncuları maçın ilk yarısıyla ilgili pozisyonlarla ilgili görüntüler gösterebileceğiz” şeklinde konuştu.  

“Oyuncularımıza yaptığımız analizler maçtan hemen sonra cep telefonları/tabletleri ya da bilgisayarlarında görebileceği şekilde iletiliyor”

Oyuncuların oynadıkları maçın hemen ardından cep telefonlarına analizlerin yönlendirildiğini aktaran Boluspor maç ve performans analizi antrenörü Tolga Yalçın ise; “Hudl, dünyanın en önemli çok platformlu spor yazılımcısı bir şirket. Biz bu şirket ile tüm platformlarını kapsayan bir anlaşma yaptık bu sezon. Maç analizleri, canlı analizler, maç istatistikleri gibi birçok hizmeti alıyoruz. Hudl bulut hesapları sayesinde de oyuncularımıza yaptığımız analizler maçtan hemen sonra cep telefonları/tabletleri ya da bilgisayarlarında görebileceği şekilde iletiliyor” dedi.

“Hem maç öncesi hem de maç esnasında sürekli röntgen çekiyoruz”

Maç oynanırken kulübe ile sürekli temas halinde olduklarının altını çizen Yalçın; “Maç esnasında canlı analizler, Hudl Sportscode yazılımı ile anlık bir şekilde pozisyonlara göre kesiliyor ve klasörleniyor. Kulübe ile sürekli temas halindeyiz. Yaşanan problemler, aksaklıklar ya da planladığımız oyun ile ilgili beklentimiz dışı gelişmeleri hemen kulübe ile paylaşabiliyoruz. Yaklaşık 6 saniye farkla tüm bu görüntü ve bilgiler kulübedeki hocalarla paylaşılıyor ve müdahale ediliyor. Rakip penaltı kazandığında topun başına geçen oyuncunun hangi yönü tercih ettiği ağırlıkla kullanımları, kullanım stillerine kadar oyuncularla paylaşılıyor. Hem maç öncesi hem de maç esnasında sürekli röntgen çekiyoruz” şeklinde konuştu.

“Çok ciddi bir yatırım yaptı kulüp”

Boluspor’un çok ciddi bir yatırım yaptığını hatırlatan Yalçın sözlerini şöyle tamamladı; “Stadyuma üç açılı kameralar kuruldu. Bu açılar üzerinden sürekli takım boyunu takip edebiliyoruz. Oyuncuların performans verileri de anlık olarak inceleniyor. Hangi oyuncunun maçta, antrenmanda fazla yorulduğunu, ne kadar mesafe kat ettiği gibi birçok veriyi anlık alabiliyoruz artık. Çok ciddi bir yatırım yaptı kulüp. Çok önemli bir vizyon koydular ortaya. Şu an bu ligde bunu sadece biz kullanıyoruz.” 

860 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.23730397224426