2 Yarı (Artık Hata Kaldırmaz )

30 Aralık 2013

Besim Durmuş’un ilk çıktığı İstanbul Belediyespor maçından başlayacak olursak ilk yediğimiz şok gol ilk yarının sonlarına doğru bir toparlanma ve...

Besim Durmuş’un ilk çıktığı İstanbul Belediyespor maçından başlayacak olursak ilk yediğimiz şok gol ilk yarının sonlarına doğru bir toparlanma ve ikinci yarı yarının başı Cemil’in kartı ile 10 kişi kalınca oyun disiplininden kopup dağıldığımız bir karşılaşma olmuştu. Ardından deplasmanda Tavşanlı maçı hemen başlarda iki beklenmedik sakatlık buna rağmen öne geçilen anlarda hamle eksiklikleri ve değişmesi gereken strajenin değiştirilmemesi maçı kaybetmemize neden oldu diye biliriz.

Fethiye maçı bol pozisyonlu bir karşılaşma 2 takım içinde geçerliydi. Takımımız adına şansızlık ve beceriksizlik diye bileceğimiz bir karşılaşmadan da beraberlikle ayrılmamıza neden oldu. İlk yarının son maçına bakacak olursak takımız eksikliklere rağmen zor bir karşılaşmaya gitmiş adeta rakibine kaybettiği taktirde Denizlispor ile fark birden 5 puana çıkacak Boluspor içinde zor dönemde adeta tam bir kabus olacaktı.

Denizlispor maçına çıkan kadromuza bakacak olursak Hakan eksikliği akabinde  İlyas’ın oynatılması böyle bir rakip karşısında hem  İlyas’ın hem de  hocanın şansı diye biliriz. Denizlispor oyuncu ve oyun kalitesi düşük Yusuf Şimşek’in gelmesi ile takım savunmasını iyi yapan bir takım görüntüsü sergilerken onunda gitmesiyle kalitesinin düşük olmasına ilave oyun ve taktik disiplininden uzak bir takım görüntüsü verdi.

Boluspor oyun anlayışında maçın başlarında 3 bölgede yaptığımız baskı ile rakip alanda kazandığımız faul ve kornerlerle açıkça rakibi baskı yaptık.  Futbolda 3 bölge oyunu skor olarak geride olduğun zaman yapılan bir hamle olmasına rağmen Besim hoca’nın bu hamlesi takımımıza kaybedecek bir şeyimizin olmadığını gösteren bir anlayış artı Denizlispor KAHE’NİN ve AHMET ARI’nın da olmaması bu taktik anlayışta bizim lehimize oldu diyebiliriz.

İlk yarının son maçının kazanılması izine çıkacak oyuncular için maddi acıdan önemli. Devre arası gidecek kalacak oyuncular açısından da önemlidir. Son maçı kazanarak nefes  almamız ,yeni gelecek yönetime de nefes aldırdı diyebiliriz.  Artık acele bir şekilde ilk kongrede yeni başkan ve yönetim belirlenmesi lazım Boluspor’un ikinci yarı yaşayacağı yoğun maç trafiğinde kötü günler görmemesi için.

Nokta transferler mevcut kadro için yapılması lazım bunda da aceleye ihtiyaç var diyebiliriz. Bu yazacaklarımızı Boluspor’un mevcut bünyesi için bir çok kez yazdık yazmaya da devam ediyoruz. Kulüp bünyesinde acil yapılanmaya gidilmesi lazım çünkü bir kulüp de işler kötü gidiyorsa alt dan üste kadar her şeyi gözden geçirmek ve hemen acil eylem planı olarak uygulamak lazım .

Artık kulübün bütün bünyesin de artık adamlığı bırakıp işi bilen işini iyi yapan nitelikli elamanları bulmamız lazım çağa ayak uydurmamız lazım biz bazı sistemleri uygulamıyorsak başkalarının nasıl uyguladığını inceleyip Boluspor kurumsallaşmada alt yapıda nasıl başarılı oluruz diye düşünüp kafa yormamız lazım. Onun için gün geçtikçe kan kaybeden Boluspor hem ekonomik boyutta zarar görüyor hem de günümüz futbolunun gerisinde kalarak ayrı bir kan kaybı yaşıyor. Yeni seçilecek başkan ve ekibi hem PTT birinci ligde öncelikle bu takımı nasıl ligde tutarız düşüncesinde çalışmalar yaparken gelecek içinde plan programlı bir çalışma ile Boluspor maddi manevi ve yenilikçi bir kulüp nasıl yaparız diye düşünmeleri lazım. Biz bir kez daha hatırlatalım uygulaması göreve gelecek başkan ve yönetimde diye biliriz.

Son maçta aldığımız nefesi bir çırpıda kaybetmemek için iyi değerlendirmemiz lazım. Transferler, ödemeler, zor bir süreç gelecek yeni gelecek yönetime destek olmamız lazım  bir 5 ayımız var Boluspor’umuzun bu dönemde içeride dışarıda nitelikli ve nicelikli insanlara ihtiyacı var bunu bilelim yeter.

Denizlispor deplasmanından 3 puanla dönen Teknik direktörümüzü ve ekibini futbolcu kardeşlerimizi kutlarız.

1697 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.078918933868408