3 PUANSA TAMAM!!!

24 Eylül 2013

2 takımın 5 haftalık analizine bakarsak; 2 gol atan, 2 gol yiyen Boluspor, gol yollarında iyi defansif anlamda sıkıntıları olan Samsunspor. Ligin...

2 takımın 5 haftalık analizine bakarsak; 2 gol atan, 2 gol yiyen Boluspor, gol yollarında iyi defansif anlamda sıkıntıları olan Samsunspor. Ligin en çok gol yiyen takımı Orduspor'da 2 gol yemiş ama 10 gol atan Orduspor şu anda lider. Takımımız defansif problemi halletmiş ama gol yollarında sıkıntı büyük. Ama anlaşılıyor ki bu biraz da oyun anlayışımız ile ilgili. Artık bu böyle devam edecek bunu anladık.

 

Özellikle Atacan ve arka dörtlümüze nazar değmesin. Hocamız Ali Güzeldal'ın sakatlığından sonra 4.4.1.1 veya 4.4.2'den bu maç da vazgeçerek 4.1.4.1 oynayarak rakibin 4.2.3.1'e göre pozisyon alarak Alp'i otomatikman biraz önde başlattı gibi gözükse de, Ali top bizdeyken Emrah'ın yanına, top rakipteyken rakibin ön liberolarından Adnan'a gelerek orta saha oldu. Maçın başında Samsunspor'un 2 net pozisyonuna Atacan yine dur demesişansımızdı.

 

Zaman zaman rakibin üzerine Emre Kılınç'ın bireysel özellikle gitmeye çalıştık. Rakip çıkarken dengesiz yakalayacağımız pozisyonda Alp'e yapılan kontrolsüz hareketle penaltıyla öne geçti. İkinci yarı şuursuz Samsun atakları ekibimizi zorlamasa da Arif Şahin'in oyuna girmesi Samsun'un ataklarını daha bilinçli hale getirdi. Ama artık birazda maçın stresiyle arkada kalan takımımız 3 puanı almak için arkadan oynanacak uzun topla Dixon'da alınması normal gibi gözükse de Dimitrovu oyuna aldığımız da biraz onu bulsak önde biraz kalmamızı sağlayabilirdi.

 

Herkes ne derse desin Alp takımımızın olmazsa olmazı.Çünkü orta sahada Fatih'i savunmanın çok içinde top alıyor. Alican hiç top almıyor. Alp bütün riskli topları alarak, topa basarak top taşıyor. Ayrıca savunmada yaparak zaman zaman rakiplerin baskılarını yavaşlatıyor. Futbolda önde ve 2 bölgede basan rakip ve oyuncular için en zor oyuncular Alp tipi, topu kolay kaybetmeyen oyunculardır. Çünkü rakip baskıda topu kazandıkları zaman tempoları düşmez. Kazanamazlarsa konsantrasyonları düşer. Ama yeni transferlerimiz (Çağrı, Sinan, Metin Tepe, Onur Türk, Gökhan Emerciksin, Abdülkadir Kayalı) gibi yönetimimizin büyük fedakarlıklarla bünyemize kattığıbu ligin tecrübeli oyuncularının fiziksel olarak hazırlanması gerekir diye düşünüyorum. 2 -3 aydır hala fit pozisyonda değilse, bu oyuncuları hazırlamak teknik ekibimizin işi olsa gerek. Bu oyuncular bu ligin tozunu yutan oyuncular. Kadromuz geniş sayılır ama teknik direktörümüz ve yardımcıları da bilir ki uzun maratonda bütün oyuncularımızın psikolojik olarak, fiziksel olarak hazır olmasıgerekir. 11 oynayanlar zaten mutludur. Esas ise oynamayan oyuncuları hazır tutabilmektedir. İsim vermesek de ısınmaya giden oyuncularımızın bazılarının mutsuzluğu çok belli olmakta.

 

Dibe yaklaşan takımımız için 3 puan ilaç gibi geldi. Teknik heyetimiz ve menajerlerimizinde sevinçleri büyük bir stresle maça çıktıklarını göstermiş oldu. İlk 2'ye veya ilk 6'ya diyorsak ilk 5 maçta almamız gereken minimum puan 11 puandı. Şu anda 3 puan arkadan geliyoruz. Bunu da kapatmamız gereken maç Buca maçıdır diye düşünüyorum. Rakibimiz Maraş'la beraber ligin en çok gol yiyen takımı (14). Takımımıza Buca maçında başarılar.

 

 

1970 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.082330942153931