3 Yılın Ardından

10 Mayıs 2016

Sezonun bitmesine 1 hafta kala yine olumsuzlukların çok fazla olduğu bir seneyi daha geride bıraktık. Boluspor da 3 senenin sonunda şu an itibariyle 28 Mayıs da tarihi bir kongre bizi beklemekte.

3 Seneyi şöyle bir kısaca  özetlersek Boluspor tesis anlamında, alt yapı anlamında lig performansı anlamında neler yaşandı bir hatırlatma yapalım.

2013-2014 sezonunda yapılan kongrede eski başkanlardan Mehmet İnceayan’ın göreve geldiği kongre sonrası başlayan 3 senenin başlangıcında 3 ay sonra yapılan kongre ve değişen başkanlık Savaş Abak ve ekibi ve sezon sonu Alt Yapı Antrenörümüz Yılmaz Özen’in takıma verdiği sinerji arkadaşlık ve takım ruhu ile mucizevi bir şekilde lig de kaldı diye biliriz. ( O sene 4 takım düşüyordu)

2014-2015  Savaş Abak ve ekibi Reha Erginer ile anlaşarak ( Senelik 800 bin lira) ve yaptığı transferlerle (Özkan, Kibong, İshak, Ali Dere, Mehmet Kuruoğlu, dönüşü olmayan transferler Paralar) 1 sene maçı olmayan oyuncularla ve devamında Akhisar dan 33 yaşındaki stoper Serkan 32 yaşındaki Kenan Şahin ve Gürcistan’dan sakat olduğu duyumları gelen 2 ay sonra sezonu kapatan Reko (Yurt dışı patentli kimin getirdiği belli olmayan İsa Demir ve çok az oynadı gitti üzerine birde Boluspor’u mahkemeye vererek para ödedik ) Ahmet Kulabas ve 1 sene önce daha çok kulübede geçirmiş Nurettin Kayaoğlu, Bilal Gülden ( Nurettin şimdi yurt dışında) ( Bilal Takım bulamadı) O sene Emre Kılınç ile birlikte tek doğru transfer diye bileceğimiz Prejovic, İsmail Haktan’ın  zaman zaman yaptığı katkılar ile ( 10 sırada bitiren) yeni transferlerin fiyasko olduğu hiçbir yatırımın olmadığı alt yapıdan sadece Umut Meraş’ın zaman zaman şans aldığı 1 sene önce Türkiye şampiyonu olan  U15 takımımız ve geçen sene yine U16 takımının Türkiye 2’cisi olduğu bir sene olarak bitirildi.

Ama tabi kulüp bu arada gerginlikle kamuoyunda yer bulmakta idi. Çok tehlikeli işlerin oluşmasına zemin hazırlayan ortamlar kulübün dış dünyayla bağlantısının kesilmesi Taraftar, Basın ilişkisinin zedelenmesinden medet umanlar derken artık 2 senelik dönemde yapılan hatalar ve artık tecrübeli bir yönetim bu sene ne yapar derken gelelim bu sezona.

2015-2016 Sezonu

Artık tecrübeli yaptıklarından ders alabilen bir yönetim ( Tecrübe hayatta para ile alamayan en büyük silahtır ) beklerken alt yapıdan ilk ses gelmeye başladı. Boluspor da 6 senede yaptığı başarılarla 3 tane Türkiye şampiyonasından kupa ( Tarihte ilk ) A takıma 6 senede kalite ve katkı anlamında Emre Kılınç A takımda her hoca değişikliğinde yukarıda başarılı işlere imza atan takımı ligde tutan Yılmaz Özen’in görevine son verilmesi, Alt yapı yöneticisinin ve çeşitli etkenlerinde dahil olduğu operasyon  ( Yılmaz Özen’e yakın çalışma arkadaşları Fatih Ateş, Hasan Tosun, Ufuk Gündüz,( Maaş artırımı bahane edilerek görevlerine son verildi ) Yine şehir dışından gelen hocalar akabinde diploması olmayan ahbap çavuş ilişkileri ile yetersiz hocalarla donatılan Altyapı derken A takım hocası belli oldu.

A takıma Ümit Özat getirilmiş ve sezon başlamadan kamuoyunda paraya ihtiyacı olmayan doğru kişiliği ve dik söylemleri ile ulusal basında sevilen bir isim Ümit Özat ayrılmış yerine sessiz sakin 1 sene çalışmayan Özcan Bizati takıma getirildi.

Transferler derken eski oyuncularımız Adem ,Alican bu ligin yaşı en yüksek kalecilerden Soner Şahin, küme düşen Bucaspor’dan stoper Emrecan yine yaşı yüksek diyebileceğimiz Eren Aydın,(Ayrıldı devre arasında bir takımla anlaşamadı) Peter Janda 3 ay sakatlık yaşadı gönderildi takım bulamadı. Rıcketts golcü diye alındı 1 gol attı gönderildi. Hernandez Türkiye’de alt liglerde daha iyisi var diye yazmıştık zaten belirli bir çizginin üstüne çıkmadı. Luiz Henrique yaşı 33 defansta her an sıkıntı yaşatabilir, Sefer Sever Erzurum dan gelmişti biz eksikliklerini söylemiş geleceğin transferi denmişti ( Araba alımında bir yönetici ile adı çıkmış apar topar gönderilmişti ) Tuzlada kiralık hala devamlı bir 11 oyuncusu olmamıştır.

Ofare  büyük sükse ile alınmış seyirci tarafından çeşitli esprilerle ve Capsler üretilen bir oyuncu olmuş gönderilmiştir. Herni Belle gelmiş gitmiş, Ramazan Sal takımın en istikrarlı oyuncusu gönderilmiş daha bir çok ismi yazabiliriz bir yönetim 2 senenin sonunda 3 senenin başlangıcında sezon başlamadan 2 hoca gelip gidiyorsa Milyonlarca Euro verilip gönderilen yabancılar oluyorsa ve her sene 30-40 transfer yapıp başarısız oluyorsa her sene 4-5 hoca getirip gönderiyorsa maliyetlerin uçtuğu her takımın artık alt yapıya yatırıma başladığı bir ortamda alt yapısına kazandıramadığı bir çivi bile çakmadığı ve Avrupa’da en kaliteli hocaları alt yapıya veren bir sistemin olduğu Türkiye’de de bunun oluşması için Avaz Avaz bağırıldığı ortamda Alt yapıda başarılı bir hoca ve ekibini gönderen aka binde işi bilmeyen hocalarla kamuoyunun gözünü boyayan bir yönetim 3 senenin sonunda özellikle sadece hayal kırıklığı yaratmıştır.

Taraftar gruplarının istemediği bir yönetimin işini yapması çok zordur. Bolusporumuz artık yeni bir yapılanmayla hesaplı kitaplı çalışmayla uzun vadeye yayarak bir proje kapsamında akıllı hamlelerle bir üst ligi hak etmiştir. Bunun için doğru ve tecrübeli bir yönetim Bolusporumuza gereklidir.

4814 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.066732883453369