657 Alp

11 Mart 2014

“PTT Liginde Boluspor’dan üstün bir kulüp görmüyorum” Alp Ergin… İsmi her sezon diğer kulüplerin transfer listesinin başında geliyor. Oynadığı futbol ve...

“PTT Liginde Boluspor’dan üstün bir kulüp görmüyorum”

Alp Ergin… İsmi her sezon diğer kulüplerin transfer listesinin başında geliyor. Oynadığı futbol ve attığı goller ile taraftarların değer verdiği futbolcular arasında yer alan Alp, Boluspor’u ve geleceğini değerlendirdi. Boluspor Dergisine konuşan Alp Ergin, hakkındaki bilinmeyenleri açıkladı. 

Takım arkadaşları 657 lakabını nasıl taktı? PTT Liginde Boluspor’dan başka hangi takımda oynamak istiyor? Hedefleri neler? Futbolcu olabilmek için ailesine yaptığı büyük oyun ne?

İşte Alp Ergin’in Boluspor Dergisine verdiği röportaj…

 

Bu sezonla ilgili neler düşünüyorsun?

Bu sezon yine hedefe oynayan bir takım yaratıldı. Hedefimiz üst sıralardı. Diğer senelere nazaran bu sezon daha savaşacak bir takım kuruldu. Daha önceki yıllarda daha çok pas yapmaya yönelik futbolcular vardı. Fakat şanssızlıklar ve beceriksizliklerle hedefimizden uzak kaldık. İnşallah 2. yarıda yapılacak takviyelerle birlikte hedefimize ulaşabileceğimize inanıyoruz.

Kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Geldiğim yıldan bu yana üzerine koyan futbolcu oldum. Gerek Bolu ile gerek taraftarlarla gerekse yönetimle ile uyum sağlayarak kendimi kanıtladım. Bu da benim futboluma olumlu olarak yansıdı. Kendimi daha çok futbola veriyorum. Çıtayı her sezon yüksek tuttuğumdan dolayı beklentiler yüksek. Bu sorumluluğu alabilecek bir futbolcuyum. İnşallah önümüzdeki zamanlarda da sahada bunu göstereceğim.

Boluspor’un yapısını nasıl buluyorsun?

Diğer kulüplere göre yapı olarak profesyonel çalışan, her alanda profesyonel düşünen bir kulüp. PTT 1’inci ligde olmasına rağmen bence süper ligi hak eden bir kulübüz. İnşallah eksiklerimizi en kısa zamanda giderip layık olduğumuz yere çıkacağız.

Hedeflerin neler?

Her futbolcu üst ligde oynamak istiyor. Boluspor’a geldiğim günden beri bu kulüple süper lige çıkıp orada mücadele etmek istiyorum. Bu takımın formasını giymek istiyorum. İlk hedefim Boluspor’la süper ligde oynamak ama olmadığı taktirde kulübüme de para kazandırarak, kulübün menfaatleri doğrultusunda bir üst lige gidip vizyonumu geliştirmek istiyorum.

Süper lig dışında PTT Liginde başka bir kulübe gider misin?

Bulunduğumuz ligde başka bir takımda oynamam.  PTT 1’inci ligde başka bir kulübün benim için daha iyi olacağını düşünmüyorum.  Boluspor kulübünden üstün bir kulüp görmüyorum. Kulüp sıralamalarına bakıldığı zaman Boluspor camiası bence bu ligin en iyi ve en büyük kulübü. Bu yüzden ihtiyaç duymuyorum.

 

 

Takım kaptanlığı yapıyorsun. Arkadaşlığınız nasıl?

Sezon başından beri arkadaşlık üst seviyedeydi. Geçen yıllara nazaran bu yıl herkesin kardeşçe geçinmesi var. Gençlerin çoğunlukta olduğu bir takımız. Bence şu anki hedeflerimizde sadece anlık başarı değil bundan sonraki yıllarda gelecek olan başarılarında düşünüldüğünü görüyorum. Taraftarlarımızdan da biraz sabır bekliyorum. Bu sene hedef olur ya da olmaz ama alttan gelen oyuncuların karışımıyla birlikte çok iyi yerlere geleceğiz. Daha öncede olduğu gibi çok iyi futbolcular çıkartıp, Boluspor armasıyla lige çok iyi futbolcular çıkacak diye düşünüyorum.

Futbola nasıl başladın?

8 yaşında Altay’ın spor okuluna yazıldım. Derslerimde aksaklıklar oldu. Ailemde futbolu istemediler. Bende futbolu çok sevdiğim için onları tehdit ettim. Ailemin gözünü intihar ederim diyerek korkuttum. Ailemde korktu ve bana izin verdiler. Bu yöntem işe yaradı. Çok şükür bende kademe kademe yükseldim. 9 yıldır da profesyonel olarak futbol oynuyorum.

Takım arkadaşlarının sana taktığı bir lakap var mı?

Biraz tutumluyum. Altay’da oynarken kaleci Bülent Ataman bana “657” lakabını takmıştı. Daha sonra benim ismimi herkes unuttu ve 657 olarak çağırılmaya başlandım. Bolu’ya geldim ve aradan 5 yıl geçti, kurtuldum derken lakabımı duyan Erman Ergin bir gün soyunma odasında giyinirken 657 dedi. O an hiçbir şey yapamadım. Şoke oldum.

Neden 657?

Altay’da oynarken babamın arabasını kullanıyordum. İdmana arabayla gidip geliyordum. Takımdaki arkadaşımla eve giderken arabanın benzin ışığının yandığını gördüm. Benzin almamız lazımdı. Bir baktım ki cüzdanım yanımda değil. Yanımdaki arkadaşıma söyledim. Onunda kredi kartlarındaki tüm limitin bittiğini öğrendik. Arabanın bozuk para kısmından 7 lira çıktı. 7 liralık benzin aldık. Macit abi bu olayı herkese anlattı ve daha sonra bana 657 demeye başladılar.

Tutumlu musun?

Çok para saçmayı sevmem. Yaptığımız meslek nankör olduğu için yatırım yapmayı seviyorum. Yarını belli olmayan bir meslek. Kazandığımız paralarla geleceğimiz kuruyoruz. Bu yüzden de kazandığım parayla yatırım yapmayı uygun görüyorum.

Son olarak neler söylemek istersin?

Boluspor benim için asla unutamayacağım ve kalbimin çok önemli bir noktasında yer alıyor. Alp Ergin olduysam bu Boluspor’un sayesindedir. Buraya geldikten sonra ligde isim sahibi oldum. İyi ki Boluspor’a gelmişim. Bolu, ailemden sonra benim ikinci evim oldu. Bolu’da ve Boluspor’da olmaktan dolayı da çok mutluyum.

 

 

 

 

 

1673 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.4714879989624