90'DA ŞAHİN GİBİYİZ (2-3)

29 Ekim 2012

Lige kötü başlayan Boluspor haftanın son karşılaşması olan K.Erciyespor maçında 3 puan ararken istediği sonucu da 90'ıncı dakikada Engin...

Lige kötü başlayan Boluspor haftanın son karşılaşması olan K.Erciyespor maçında 3 puan ararken istediği sonucu da 90'ıncı dakikada Engin Aktür'ün bulduğu gol ile almasını bildi.

Ligde zorlu günler geçiren Boluspor galibiyete hasret kalırken çıkış maçı olarak gördüğü Kayseri Erciyesspor karşılaşmasından 3 puanla dönüyor.  Oyun geneline bakıldığında K.Erciyespor'un daha çok pozisyona girildiği görülürken Boluspor don dakikaya kadar maçı bırakmadı. Özellikle maçın son dakikasında Engün Aktür'ün topu bile görmeden ölümüne kafa uzatması sonucu top ayağına çarpınca Boluspor'a 3 puanın gelmesine neden oldu.

Çağatay Şahan'ın yönettiği karşılaşmada Teknik direktör Serhat Güller  ilk 11'e kalede Serdar Kulbilge , Engin Aktürk , Hakan Arslan , Barbaros Bahadır Barut , Vedat Budak , Abdulaziz Solmaz , İskender Alın , Cihan Yılmaz , Cemil Vatansever , Gencer Cansev , Akeem Oriyomi Egbetu ile sahaya çıkarken Eser Altın , Cafercan Aksu , Ali Güzeldal , Kingsley , Mesut Çaytemel , Sergey Pacome Djıehoua ve Emre Kılın 18 kişilik kadroda yer aldı.
Serhat Güller bu karşılaşmada cezalı olduğu için saha kenarında ter alamazken karşılaşmayı tribünden takip etti.

Boluspor karşılaşmanın başlarında kontrollü bir oyun ortaya koymaya çalışırken orta alanda top kayıpları gözlerden kaçmadı. Kanatlarda Abdulaziz ve Agbetu zaman zaman kanat değiştirirken özellikle Abdulaziz'in ilk ayrı performansı alkış aldı. Boluspor ilk tehlikeli atağını 7'inci dakikada yakalarken Cihan'ın sert vuruşunu Behram güçlükle çıkarttı. Boluspor golü maçın başlarında kalesinde görürken K.Erciyespor'dan Gohou'nun golüne engel olmadı. Savunmanın arasına atılan pası kontrol edemeyince Boluspor defansı Gohou kazandı ve topu bir sağ bir sola çekti Serdar ile karşı karşıya kalarak topu ağlarla buluşturdu. Bu gol ile ev sahibi takım 1-0 öne geçti. Golden sonra toparlanmaya başlayan Boluspor ard ardına korner kazanırken Abdulaziz'in son korner atışında Barbaros'un kafa şutu direkten döndü. Boluspor zaman zaman etkili olsa da özellikle Emrah Bozkurt'u durdurmakta güçlük çekti. Boluspor K.Erciyes baskısı sonrası topu kazanırken kontra atağa kalktı. Sağ açıktan Abdulaziz topu Erciyes ceza sahasına ortalarken K.Erciyespor'un defans oyuncusu Fatih Kılıçkaya topa ters vurunca topu kendi ağları ile buluşturdu. Bu gol ile Boluspor durumu 1-1 yaptı. İlk yarıda başka net bir pozisyon olmayınca her iki takımın attığı birer gol ile 1-1 sonuçlandı.

İkinci yarıda K.Erciyespor'un birebir pozisyonlarda başarılı bir oyunu olurken kaleci Serdar Kulbilgenin başarılı kurtarışları da dikkatlerden kaçmadı. K.Erciyespor orta alanda kazandığın topu Boluspor ceza sahasına uzun bir pas atarken Boluspor defansı hata üstüne hata yapınca topau kapan Emrah Bozkurt affetmiyor ve takımın 2. golünü kaydetti. .Erciyesspor sağ açıktan kazandığı top ile Boluspor sahasına gelirken defansının hatasını değerlendiren Erciyesli oyuncuların şutunu Serdar mükemmel çıkartırken bir golü daha önlemiş oldu. Karşılaşmanın sonlarına doğru Boluspor daha baskılı bir oyun sergilerken maçın sonlarına doğru baskıyı artırdı. Boluspor Vedat ile pozisyon buldu. Ceza sahasına ortalayan Vedat'ın topu ceza sahasına ortaladı defanstan gelen topu Boluspor kazandı ve Kingsley topu kaptı topa sert vuran Kingsley durumu eşitledi. 2-2
Boluspor son dakikalarda K.Erciyespor sahasında yüklendiği anda Boluspor Engin Aktürk ile golü buldu ve durumu 2-3 yaptı.

Boluspor bu galibiyet ile mutlak 3 paun için gittiği Kayseri deplasmanın dan mutlu döndü.

Karşılaşmadan Önemli Anlar

Dk01: Karşılaşmaya Boluspor başladı.
Dk04: Orta alanda topu kapan Cihan sağ açıkta Abdulaziz'e aktardı ancak topun kontrolünü sağlayamayan aziz topu kaptırdı.
Dk07: K.Erciyespor'dan Alaattin Vedak Budak'a faul yapınca Boluspor serbest vuruş kazandı. Topun başına Cihan geçerken vuruşunu defanstan döndü. Dönen topu sağ açığa kazandıran Boluspor bir kez daha pozisyon ararken ceza sahası dışından sert vuran Cihan'ın şutu keleci Behram'da kaldı.
Dk10: K.Erciyespor kazandığı faul sonrası topun başına geçen Hanni topu direk kaleye gönderdi. Topa yumruk vuran Serdar yerde kalınca karşılaşmanın hakemi faul gerekçesi ile oyunu durdurdu.
Dk13: Boluspor sağ açıktan kazandığı topu savunmanın arkasına sarkan İskender'e aktardı. İskender top ile buluşurken kontrol edemeyince mutlak bir gol pozisyonundan da yararlanmadı. 
Dk15: Savunmanın arasına atılan pası kontrol edemeyince Boluspor defansı Gohou kazandı ve topu bir sağ bir sola çekti Serdar ile karşı karşıya kalarak topu ağlarla buluşturdu. 1-0
Dk17: Golden sonra toparlanmaya başlayan Boluspor ard ardına korner kazanırken Abdulaziz'in son korner atışında Barbaros'un kafa şutu direkten döndü.
Dk18: Boluspor'dan Hakan Arslan rakibine sert girince karşılaşmanın hakemi sarı kart gösterdi
Dk23: K.Erciyesspor bu dakikalarda daha etkili olurken özellikle Emrah Bozkurt'u durdurmakta Boluspor güçlük çekti.
Dk29: Vedat Budak orta alanda kazandığı topu İskender'e aktardı. İskender ceza çizgisi üstünde topu kazanmaya çalışırken Erciyes defansı kornere gönderdi. Korner atışını Boluspor değerlendiremedi.
Dk33: K.Erciyesspor Hanni ile pozisyon bulurken ceza sahasının sağında Emrah'ı boş gördü. Hanni'nin topunu alan Emrah Bozkurt gelişine sert vurdu top üst direkten dışarı çıktı.
Dk35: K.Erciyespor'dan Emrah Bozkurt kafası ile sert vururken Serdar Kulbilge topu mükemmel çıkartı.
Dk36: Boluspor K.Erciyes baskısı sonrası topu kazanırken kontra atağa kalktı. Sağ açıktan Abdulaziz topu Erciyes ceza sahasına ortalarken K.Erciyespor'un defans oyuncusu Fatih Kılıçkaya topa ters vurunca topu kendi ağları ile buluşturdu. Bu gol ile Boluspor durumu 1-1 yaptı.
Dk39: Boluspor Hakan ile pozisyon bulurken topa vuracağı an yerde kaldı. Oyunu devam ettiren orta hakem penaltı vermezken pozisyonun devamında tüm oyuncular durdu. Herkes topun taşa atılacağını düşünürken Emrah topu aldı ve Boluspor kalesine doğru yöneldi. Tek başına gole giden Emrah'ı Cemil durdururken birden ortam gerildi. Emrah Hakan Arslan'ın yerde kaldığını görmediğini söylerken diğer oyunculardan özür diledi.
Dk45: ilk arı her iki takında attığı birer golle 1-1 sona erdi.
Dk50: K.Erciyespor orta alanda kazandığın topu Boluspro ceza sahasına uzun bir pas atarken Boluspro defansı hata üstüne hata yapınca topau kapan Emrah bozkurt affetmiyor ve takımın 2. Golünü kaydediyor. Bu gol ile ev sahibi takım 2-1 öne geçiyor.
Dk56: Agbetu oyundan çıkarak yerine Kingsley'e bıraktı.
Dk59: Boluspor'dan Barbaros sarı kart gördü.
Dk60: K.Erciyesspor sağ açıktan kazandığı top ile Boluspor sahasına gelirken defansının hatasını değerlendiren Erciyesli oyuncuların şutunu Serdar mükemmel çıkartırken bir golü daha önlemiş oldu.
Dk65: Sağ açıktan Boluspor serbest atış kullanırken ceza sahasına ortalanan topa yükselen Barbaros kaleci Behram ile çarpışınca yerde kaldı. Kısa süreli sakatlık geçiren Barbaros sonra oyuna devam etti.
Dk68: Cihan Yılmaz oyundan çıkarken Cafercan Aksu oyuna girdi.
Dk78: Abdulaziz kazandığı topu K.Erciyespor sahasına kadar taşıdı. Çizgi üzerinden sürüklediği topu ortalayacağı zaman yerde kalınca Boluspor faul kazandı.
Dk78: Abdulaziz yerini bu dakikada Emre Kılınç'a bırakırken Boluspor 3 oyuncu değişikliği hakkınıda kullanmış oldu.
Dk80: Serdar Kulbilge sık sık Erciyes atakları ile karşı karşıya kalırken bir çok pozisyonda yaptığı kurtarışlarla dikkatleri üzerine çekti.
Dk87: Boluspor Vedat ile pozisyon buldu. Ceza sahasına ortalayan Vedat'ın topu ceza sahasına ortaladı defanstan gelen topu Boluspor kazandı ve Kingsley topu kaptı topa sert vuran Kingsley durumu eşitledi. 2-2
Dk90: Boluspor son dakikalarda K.Erciyespor sahasında yüklendiği anda Boluspor Engin Aktürk ile golü buldu ve durumu 2-3 yaptı.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Boluspor deplasmandan 3 puan ile döndü.


2176 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.066884994506836