ABAK: ARKADAŞLARIMLA BEDEL ÖDEMEYE RAZIYIM

31 Temmuz 2020

Boluspor’un 8 Ağustos’ta yapılacak olağanüstü kongresinde başkan adayı olması beklenen kırmızı beyazlı takımın eski başkanlarından Savaş Abak, “Necip Çarıkcı’nın ilk önce bedel ödemesi durumunda kendilerinin de yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bedel ödemeye hazır olduklarının altını çizerek, İlk önce kendisi kulübe 3 milyon TL bağışlasın. Kendisi bedel ödesin. Bu kadar borç onun eseri. Biz ; arkadaşlarımızla 5 milyon TL gelir gelmez karşılıksız kasaya para koyacağız” dedi.

Boluspor’un eski başkanlarından Sayın Savaş Abak, kırmızı beyazlı takımın mevcut başkanı Necip Çarıkcı’nın bedel ödemesi durumunda, kongrede başkan adayı olmayı düşündüğünü açıkladı. Kulübün kasasına yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 5 milyon TL vermeye hazır olduklarını dile getiren Abak,  2016 yılında 5.6 milyon TL borçla kulübü bıraktıklarını, bununla beraber Şanlıurfaspor Hakan Arslan haksız fesih olayından gelen ücret, ayrıca Aleksandar Prijović, Emre Kılınç ve Umut Meraş’dan gelen transfer ücretleriyle kulübü neredeyse sıfıra yakın borçla bıraktıklarını şimdiki borcun minimum 25 milyon TL olduğunu ifade eden Savaş Abak, “Şu an geldiğimiz pozisyonda 4 yıl sonra borç 19 milyon TL olduğu söyleniyor. Bana göre borç 19 milyon TL değil. Boluspor’un minimum borcu 25 milyon TL. Çünkü oradaki alacaklı kısımlarında hiç alınmayacak kısımlar var. Senetler, çekler var. 3-4 tane futbolcu ile mahkemelik olmuşlar onların alacakları var.

 

FIBA Banktan yakın tarihte çekilen kredi ve faizinden dolayı Boluspor 2020-2021 sezonu için gelirleri yok denecek kadar aza inmiştir. Başka bir ifadeyle gelirler Çarıkcı yüzünden ipotek altına alınmıştır.

 

“Necip Çarıkcı’nın alacakları hep EURO’mu acaba ? Alacaklarını hep EURO yazdırmış. Biz bu kulübü 4 yıl önce bıraktığımızda vergi, SSK ve stopaj borcu hiç yoktu. Biz sadece geçmiş başkanlardan kalan borçları taksitlendirmiştik.” diye konuştu.

 

NECİP ÇARIKCI 3 MİLYON TL VERİP BEDEL ÖDESİN.

Kulübün borçlarının artmasının nedeni olarak gösterdiği Çarıkcı’ya tepki gösteren Abak, şunları söyledi:

“Biz arkadaşlarımızla bedel ödemeye hazırız. Ben ve arkadaşlarım göreve gelir gelmez 5 milyon TL vereceğiz. Ama ilk önce Necip Çarıkcı kendi pisliğini temizlesin. Alacağı olan parayla,  toplam 3 Milyon TL parayı kulübe bağışlasın. Bu borcu biz yapmadık. Kulübe 3 milyon TL bağışlasın. Kendisi ilk önce bedel ödesin. Bu kadar borç onun eseri. Çıkıp basın toplantılarında masal anlatmasın. Bolu halkı salak değil. Bu kadar borcun tek sebebi Necip Çarıkcı’dır” dedi.

 

BAŞKAN OLMAK BENİM İÇİN BÜYÜK ONUR...

Kırmızı beyazlı takıma başkan olmanın kendisi için onur ve gurur olduğunun altını çizen Abak, “Tabi ki başkanlık gönlümden geçiyor. Boluspor Başkanı olmak benim için büyük onur. Ancak biz Necip Çarıkcı’nın pisliklerini temizlemek istemiyoruz. Kendisinin mutlaka bir bedel ödemesi gerekiyor.  O bedel öderse biz de göreve talip oluruz. Biz; 4 sene önce oturmuş, iskeleti olan, birbirini tanıyan bir takım bırakarak görevi devrettik. Şu an gelinen noktada göreve gelsek ortada ne bir takım ne bir hoca var.Kongreden 30 gün sonra ligler başlıyor ortada hiçbir şey yok.

 

“Biz bu kulüp için arkadaşlarımızla birlikte taşın altına elimizi koymaya hazırız ama birileri de elini kolunu sallayarak bu kulüpten gidemez. Tamamen yanlış mali tablolarla insanları kandırmasın.” şeklinde konuştu.

 

3944 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.10188794136047