Abat'dan Kredi Açıklaması

31 Mayıs 2013

'KREDİYİ KENDİ İMZALARIMIZI ATARAK ÜZERİMİZE DEVRALDIK' Boluspor kongresinden eski başkanlar konuşurken söz alan Abdullah Abat'ın konuşması ise oldukça anlamlıydı. Denk bir bütçeyle kulübü devrettiklerini belirten...

'KREDİYİ KENDİ İMZALARIMIZI ATARAK ÜZERİMİZE DEVRALDIK'

Boluspor kongresinden eski başkanlar konuşurken söz alan Abdullah Abat'ın konuşması ise oldukça anlamlıydı.

Denk bir bütçeyle kulübü devrettiklerini belirten Abat, 'Bugün geldiğimiz noktada Boluspor kulüp başkanı olarak, bir iki şeyin altını çizmek istiyorum. Öncelikle bu görevin bize laik görülmesinden sonra tam 1 yıl geçti. Bu zaman içersinde bir takım hedeflerimiz vardı. Hatasıyla, doğrusuyla bunları en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Öncelikle kulübümüzün, 3 Milyon 700 bin gibi bir borcu vardı ve biz bunu bilerek bu göreve talip olduk. Geldiğimizden çok az bir süre sonra bu borcu ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım üzerimize devraldık. Bankadaki bu krediyi tamamıyla kendi imzalarımızı atarak üzerimize devraldık. Bundan sonraki aşamalarda da mutlaka etik olarak yapılması gerekmektedir. Kulübümüz şuanda bu seneki faaliyetlerimizden sonra denk bir bütçeyle olağan kongreye gelmiştir. Şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Biz olağan üstü seçimle bu kulübün başına geldik ve şuan olağan kongredeyiz. Bundan tam 8 gün önce kulüp başkanlığına aday olmayacağımı bildirdim. Bundan sonra üzerimden bazı spekülasyonlar yapıldı. Tekrar açıklamak gibi hiç benim tarafımdan olmamıştır. Bunu burada netleştirmek istiyorum' dedi.  

 

'KIRILDIK AMA KİMSENİN KARŞISINDA BOYUN EĞMEDİK'

Boluspor'da görülmeye alışık olmayan bir yönetim tarzı sergiledikleri için zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını belirten Abat, 'Şimdi kulüp başkanlığı sıfatımı bir kenara bırakarak Bir Bolulu yani Abdullah Abat gibi konuşmak istiyorum. Öncelikle ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, buraya gelirken yaptığımız ilk toplantıda şunu söyledik ve bunu hepimiz idrak etmek için çalışacağımıza söz verdik. Biz burada ne olabilirizin, hiç hesabını yapmadık. Ne yapabilirizin hesabını yaptık. Ama doğru olan buyken, şuan gelmiş olduğumuz pozisyon bunun yanlış olduğunu gösteriyor. Bu durum, tabiri cahizse Bolu'nun ekabir takımının ve bu çevreye hizmet eden bir takım insanların alışık olmadığı bir durumdu. Çünkü yıllardır kişilerin ve bir takım siyasi makamların alet edilmeye çalışıldığı Boluspor kulübüne çok farklı bir tarzda geldik. Kimseye karşı eğilmedik, bükülmedik. Belki kırıldık ama kimsenin karşısında boyun eğmedik. Bunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Burada asıl olan şey, Boluspor'un menfaatleridir. Hiç kimsede Boluspor'u kendi menfaatleri doğrultusunda ezmeye kullanmaya çalışmasın. Bu saatten sonrada buna izin vermeyeceğimizi söylüyorum' ifadelerini kullandı.

 

'VEBAL ALMAMAK İÇİN BU GÖREVE TALİP OLMADIM'

İl dışından aldıkları göğüs reklamlarının bile engellenmeye çalışıldığını hatırlatan Abat, 'İlimiz küçük bir şehir, büyük fabrikalar, büyük işletmeler yok. Ama mevcut işletmelerden de, bizim bir basketbol takımımız vardı. Bırakın futbol takımını, onun göğüs reklâmını bile bulamadık. Elin memleketlerine gittik. Aldık ama ona da taş koymak isteyenler oldu. Bu durum çok acı bir durumdur. Bunu burada dillendirmek çok etik değil ama artık herkesin bilmesi gerekiyor. Ve bugün tamamıyla bizim bu noktaya getiren bir vebal kelimesidir. Vebal evet, bizim evine iki ekmek götürecekken, bir tanesinin parasını Boluspor'a verip, oraya maç izlemeye gelen gerçek Bolu sevdalılarının ve Boluspor sevdalılarının hakkını gasp ettirmemek için ve bu yükü üzerimizde taşıyabildiğimiz kadar taşıdık. Ama bu noktada vebal üstüne vebal almamak için bu göreve talip olmadım. Ve ben yeni yönetime tüm kalbi duygularımla başarılar diliyorum. Gerçek Boluspor sevdalılarından da helallik istiyorum' dedi.


1736 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.38431715965271