Ablam GOCUNMUŞ !

12 Eylül 2012

Neye ! Bolu’da yaşayıp ekmeğini yediği yerin takımına karşı rakip takımı desteklediği ve BOLUSPOR’a gider yaptılar diye yaptığımız habere.Neden !...

Neye ! Bolu’da yaşayıp ekmeğini yediği yerin takımına karşı rakip takımı desteklediği ve BOLUSPOR’a gider yaptılar diye yaptığımız habere.


Neden ! Çünkü oğlu o karelerde de ondan. Aslında lafımızda ona değildi ama demek ki baya rahatsız olmuşsunuz.

 

Biz ÜÇ BÜYÜKLERİN TUTULDUĞUNA TEPKİ VERMEDİK Kİ ! En Azında Boluspor karşılaşmasında sizin gibilerin bunu yapmasını YADIRGADIK !


Aslında bu yazıyı yazmayacaktım. Sosyal paylaşım sayfamızda o günün etkisi ile bir şeyler yazmış ve sayfamızda olan bazı gazete patronları ve Boluspor’u yıllardır takip eden BİRİLERİ piyasada yokken peşinden koşan ağabeylerim aradı konuyu sordu. Tepki haberimizin içeriğini anlatınca gülerek “DEĞER Mi?” diye sorunca düşündüm ve evet değmezdi. 

Neyin ne olduğunu ve kiminde KİM olduğunu bilen biliyordu. 


Hee Bizi Sevmeyenlerde var tabi. Çekemeyenler hatta.. Olsun dedim bunlara biri ya da bir kaçı eklenmiş çok mu umurumda... Çokta TINNNN.

 

Konuya gelelim bari. 

Dediğim gibi yazmayacaktım ama ABLAM yazmış facebook sayfasına yeğenimizin üzerindeki Fenerbahçe formasını, gitmiş olduğu topuk yaylası gezisini, sayfamızdaki Cadde 14 grubunun açmış  olduğu NARKOZ GİBİSİN pankartına gönderme yapmış… 


Bir yerde bir kusur var ama nerde.. Ben biliyorum ama yazmam doğru olmaz.  Bakın her insan hür ve iradesi ile istediği takımı tutar! Çocukların gönül verdiği takımlarda vardır. İnsanların sempati duyduğu takımlarda vardır. Biz BOLUSPOR sırtından PARA kazanıp sonrasında GİDER yapan zihniyete karşıyız. Eğer o haberimi iyi okusaydınız Boluspor tribünlerinin içinde oturan Beşiktaşlılardan bahsedilmiş, hatta Boluspor taraftarı ile aynı ortamda oturup bir sorun olmadığı belirtilmiş. 

İstanbul’dan gelene o takımı tutana Boluspor ile bağlantısı olmayana lafımız var mı yok !


Hüseyin Kayalıoğlu oğluna bu konuda gerekli cezayı verirken siz ve sizin gibilere anlatılmaz bu.. 

Bu ablamız sosyal paylaşım sayfasında “Önce siz benim kadar gerçek bir BOLUSPOR’lu olun yeter...KOMİKSİNİZ cocuklar:)))))” demiş 

Yaa asıl bu yazıya güldüm ve dedim ki “Yaaa Bu güne kadar bir hukukum olmadı ama Allahtan da olmamış bu kişi ile….” :)))


Sayın ABLAM bize işimizi yapmamızı öneriyor. 

Yaa bizim ne yaptığımızı düşünüyordu ki !

Sekiz yıl önce birkaç yerel gazete haricinde Boluspor’u takip eden yoktu!

Kendi imkanları ile bu gazetelerimiz maçın analizini yapardı! Erhan Beykoz abi yazar , Tekin Aytugar yorumlar , Maksut Beykoz canlı anlatırdı.. Koray Yılmazdemir dizlerine kadar çamura batmış fotoğraf çekerdi. 

Bir edep vardı. 

Yazılan çizilende bir üslup vardı, etüt edilirdi… En azından iletişim vardı konuşulurdu görüşülürdü.

Bir Boluspor camiası RUHU vardı. Kol kırılır yen içinde kalırdı!


Sırtından hançerlemez di kimse Boluspor’u


Fahri Gündüz gibiler o dönemin şuan ise yüzüne bile bakmadığımız fotoğraf makinası ile resim çekmeye çalışırdı… Servis ederdi basına!


Haberi yaparken bile heyecanını duyardı insan. Şimdi diyeceksin ablam ne alaka bu diye.. Hani işinizi yapın demişsin yaaaa . Tamam işte bende/bizde İŞİMİ/İŞİMİZİ yapıyoruz… 


SEN NE İŞ YAPIYORSUN !!!!!  


Magazinci ve spor yazarı ! Bunu’da burada gördük ! 


Esra Yıldız ablama hak veriyorum şimdi kıyaslama yapınca…. Bu işi hakkı ile de yaptığı için teşekkür ediyorum.. SADECE yazdığı için.. Boluspor nasıl analiz edilir okuduğum için.. 


Son sekiz yılda dedemizin vefatı , yeğenimizin düğünü , sünneti derken gitmediğimiz deplasman bir elin 5 parmağını geçmez.. 

İŞİMİZİ YAPIYORUZ YANİ …. ! 

Hee hadi ben 8 yıldır varımda o “ Eline fotoğraf makinası eline almış” dediğin varya.. 25 yıldır o sahalarda ve resim çekiyor… Sen biliyormusun onun dönemin genç yöneticileri olan Necip Çarıkçı , Ahmet Ardahan’ın Bakırköyspor maçında polisten dayak yerken polislerin sırtına atladığını “ Vurmayın ağabeylerime” dediğini. Çorlu deplasmanında polisten Boluspor için JOP yerken Ziya Demiralp’in polis’in elinden aldığını. O küçücük yaşında onları koruma duygusunu ? 

Sen bilirmisin Diyarbakır’a Elazığ gibi deplasmanlara dahi gitmemezlik yapmadığını ? En kötü şartlarda 20 saat yol yaptığını.. Sen bilirmisin ajanstan gelen 2-5 resim alıp haber yapmadığını ?

Sen bilirisin diyecemmmm ama bilemeyeceksin. 

Daha bizi bile tanımıyorsun oğlun o tribünde yer aldı diye yazımıza rahatsız oldun ve GOCUNDUN !

 

Demişsiniz yaaaa ! SİZE NE diye yazınızda..


DEĞİL ! iştee… 

Bu kulübün değerlerine sahip çıkmak, gençlere Boluspor sevgisini aşılamak için yapılan projelerin geliştirildiği dönemde sen ve senin gibi Boluspor adını kullanarak İSİM yapmalarına karşıyım. Sen Boluspor üstünden para kazanacaksın ama değerlerine sahip çıkmayacaksın. Yok öyle üç kuruşa beş köfte..

Bu haberimize tepki verirken ÇOCUK TRİBÜNÜ bile mi aklınıza gelmedi. Hiç mi onların bu renler için kar kış demeden bağırdıkları. Bu çocuklara Boluspor sevgisini aşılamak isteyenlerin emekleri hiç mi aklınıza gelmedi. 


Ben MAGAZİNCİ’LİK yapmıyorum !!! Ben Boluspor’u Takip ediyorum…. 


Hangi yüzle bu konuyu savunduğunuzu da anlamış değilim. 

Aslında sizi anlamak da mümkün değil. Boluspor sevdalılarına “Seyircimisiniz Taraftar mı” diyen yazı yazan kişiyi anlamak mümkün olamaz zaten..  

Sizi tanımıyordum artık hiç tanımıyorum… 


Kendi menfaatini düşünen SÖZ DE BOLUSPOR sevdalılarının neyi savunduğunu da görmüş olduk. 

 

Bizim İrlanda tarihini bilmemize gerek yok ki….  

Birde İrlanda tarihini öğretiyorsun. 

Bolu’da HER İŞTEN ANLADIĞINIZI biliyordum da ÖĞRETMEN olduğunu da öğrendik ya gözümüz açık gitmez artık. 


Bu arada İrlanda sokaklarını bilmemize de gerek yok. Biz Akçakoca sokaklarını Gölköy mahallelerini, İzzet Baysal’ı bilsek yeter…


Dediğiniz doğru trend Bolu’da bu dönem İRLANDA. 

Osman Gürsoy ne güzel atıfta bulunmuş Mustafa Denizli'nin A Milli takımımızın başındayken, İrlanda ile yapacağımız bir maç için  “İrlanda'nın yenmesini bekleyen bazı çevreler hakkında söylediği” deyimi ! söyleyerek bu trend’i başlatmış..

Bolu’nun ilk spor sitesini açarak, ilk spor radyo programını yaparak, taraftar radyosunu açarak, Boluspor belgeselini yaparak, Boluspor kulübünde bile olmayan resim arşivine sahip olarak , 8 yıldır Bolu “Spor” basınına destek vererek, Kaypakçıların, Yalakaların, Rantçıların  "SENİN O ADAM GİBİ" dediklerinden uzak durarak işimizi yapıyoruz.

Amatör ruhumuz ile bu işi yapıyoruz.  !!!


Kimseyi kırmamaya çalışıyoruz ama KİMİN KİM OLDUĞUNU ve NE OLDUĞUNU biliyoruz… 

UNUTMA Kİ herkeste biliyor…. 

Ne adamlığımıza laf söyletiriz nede haberimize…… 

Siz ve sizin gibi zihniyetler halen bu kentte Boluspor gerçeği varken üç büyük muhabbeti yapıp BOLUSPOR’dan önce ona değer veriyorsa bu konuyu savunanlara maddi manevi DESTEK VERENLERE DE yazıklar olsun…. 

Siz Bolusporluluğunuz ile övünüyorsunuz ama geçmiş olduğumuz sezon tribünlerin BESTELERİ aklına bile gelmemiş. Üç büyük istemiyoruz sesleri sizin kulaklarınızdan girmemiş galiba…


Kimsenin tuttuğu takımı sorgulamıyoruz! Herkes hür iradesi ile dediğimiz gibi bir yerlere gönül verebilir. Ancak insanın gözüne baka baka milleti enayi yerine koymak kimseye yakışmaz. 

Hee bu arda bizde çocuk olduk bizde gönül verdik bir yerlere. Belki merak edersin bunu da bizde Beşiktaş dedik. Ama hiçbir zaman Boluspor’dan önce tutmadık. Kupa maçında anlaşmalı olduğumuz NTVSPOR ekibini ağırladığımızda Ferhat’ın Golü sonrası lafımızı esirgemedik KOYDUK lafımızı o sizin orda olmadığınız BASIN TRİBÜNÜDE Murat Gündoğar’a söyledik. Devrim Çetin’e , Gürcan Bilgiç’e , Fatih Doğan’a Bolusporluluğumuzu gösterdik. Tarihimizi orda anlattık onlara…


Boluspor yönetim kurulu içinde kimin hangi takımlı olduğunu da biliyoruz… Biz insanların Fenerli , Beşiktaşlı  ya da Galatasaraylı olduğunu YARGILAMIYORUZ.. 

Bayanlara her zaman saygılıyız. Bir yanlışımız da olmamıştır. Ama konu adamlığımıza geldiğinde kimseyi tanımam…


Bu güne kadar kimseye boyun eğmedik, eğmeyiz de!

Başımı dik cadde’de yürürüz.. UNUTMA Kİ ne OKLAR FIRLATTILAR SOKMAK için zamanında bize.. Ama işe yaramadı….. Ters tepti….

Herkes HADDİNİ BİLECEK…..  Saygılı olana her zaman saygılıyız.

Hiçbir DOSTUN da KÖPRÜ OLMASIN onlarda üzülür. 

Siz bizi karşınızda el pençe duranlardan sandınız herhalde…

Biz kimsenin işine karışmıyoruz !! Bolusporluluğumuzla la haberimizi yapıyoruz. Boluspor menfaatlerini düşünüyor Boluspor kulübünden gelen isteğe duyarsız kalmıyor, hatta kullanıcı kaybı yaşama korkusu yaşamadan üyelik sistemimizi TC Kimlik uygulamalıya geçiyoruz ! 

Kimse bize Bolusporluluğu öğretmesin.


İnsanların yüzüne gülerken arkadan sinsice ve çaktırmadan iş çevirme potansiyeline sahip kişilere denen sözcük öbeği “ İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR” değimindeki gibi, bu İRLANDALILARI her zaman teşhir etmekten de kaçınmam.

Varsa O kadar YÜREK bu konuyu uzatırsınız…….. !


Sözünü dinleyeceğim ve İŞİMİ YAPACAĞIM. 

Yani SPOR BASINI olmaya devam edeceğim. 

Daldan dala atlamayacağım. SANA SÖZ !!!!!

Bu arada son sözüm ise şudur.. 

Hani gülüyorsun ya bize..:) sosyal paylaşım sitesinde yazdığın gibi…

Çok haklısın..

“Teşekkürler değerli basın camiasında yıllarını vermiş büyüklerim. Beni aradığınızda bana bazı gerçekleri öğrettiğiniz için…… Sizlerde bir şey daha örendim…..”

 

Dediğimiz gibi… ! 

Biz Üç Büyüklerin tutulduğuna karşı değiliz. Ama söz konusu BOLUSPOR olursa kimseyi de TANIMAYIZ!!!!

Sizin gibi davranıldığı sürece sizin de yargıladığınız o çocukların üzerinde çokkkk üç büyük forması görürüz....

 

Anlayana !!!

Saygılarımla

Fatih GÜNDÜZ

 

2791 kez okundu.

1 yorum yapılmış
  • Naim Cura
    12 Eylül 2012 • 19:54
    Hay ağzına sağlık Fatih bey, Sonuna kadar katılıyorum...

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.055721044540405