Açtı ağzını yumdu gözünü

3 Haziran 2012

Beklide ilk defa böyle sert konuşmalar yaparak başkanlığı bıraktı. Haftalardır bazı kesimlerden eleştiri alırken hiç cevap vermeyip köşesine çekilen Necip...

Beklide ilk defa böyle sert konuşmalar yaparak başkanlığı bıraktı. Haftalardır bazı kesimlerden eleştiri alırken hiç cevap vermeyip köşesine çekilen Necip Çarıkçı gider ayak verdi veriştirdi.

Kongre'de kendisine yöneltilen itiraflara karşı söz alan Necip Çarıkçı, Boluspor eski başkanları Yılmaz Becikoğlu'nun kendisi hakkında yaptığı eleştirilere en sonunda cevap vererek kendisini savundu. Konuşma sırasında bir hayli sinirlenen Çarıkçı konuşmalarının ardından oturduğu yerde  duygulu anlar yaşadı.

Kendisine yapılan eleştirilerden sonra söz alarak kongrede konuşmasına başlayan Necip Çarıkçı şöyle konuştu. "Veremeyeceğim bir hesap yoktur. Hep sustuk. Asaletimiz gereği konuşmadık" diyen Çarıkçı  Mevlana Celalettin Rumi'nin bir sözünü hazırlatarak. 'Suskunluğumuz asaletimizdendir' dedik, sustuk. Biraz da biz  konuşalım artık." dedi.

 

'İleri Gitme Şansı Yok Dediler Bugünlere Geldik '

2004 yılında malum yönetim kurulumuz Boluspor takımı sondan 6. sıradayken düşme potasındayken kulüp başkanlığı sayın Yener Bandakçıoğlu'ndan aldık. Şu ifade vardı sayın Yener başkanımda; 'Sayın başkanım bu iş çok zordur. Artık Boluspor takımının bundan sonra ileri gitme şansı yok. Amatöre bile düşebilir.' Hakikaten Yener başkanım o sıra çok eziyet çekti. Boluspor kulübü o zaman bitmişti. Ama yeni genç arkadaşlarımız, 28 kişiyle beraber yeni bir liste yaptık. Yeni bir heyecanla Boluspor'u son 6 maç kala amatöre düşmekten kurtardık. Aynı sene takımımızı şampiyon yaptık. Bir sene sonra takımımızı yarı finale taşıdık. 3. sene takımımızı şampiyon yaptık. 4. sene Eskişehir maçında final oynattık. 5. sene Karşıyaka maçında yarı final. Daha sonra Coşkun Demirbakan hocamızla beraber, başkan olamadım istifa ettim.

Bizim Yaptıklarımızı Neden Yapmadınız

Şimdi soruyorum bütün başkanlarım hepsi burada. 1 tane antrenman sahamız var mıydı? 2 halı saha, 2 tenis kortu, 1 tane otobüs, antrenman sahaları, 100 milyar Boluspor 'a gelir elde ettik bunlar daha önceden neden yapılmadı.

'Görevi Bıraktık dan sonra 1 Milyon Dolar keş para bulduk'

Görevden ayrılmaya karar verdiğimde Sayın Emin Semerci başkanıma kulübü heyecanım var dedi, devrettik. O sene Sayın Adnan Tüfekçi başkanım, Nadi Okur İstanbul'da federasyon başkanının yanına gittik. Dedik ki, 'Başkanım bize ne vereceksin?' Tabi bunlar hiç konuşulmadı. 1 milyon dolar parayı, 1 senelik parayı keş verdi. 600 milyar kaynak kullanmadan Boluspor'a para aktardık. Tabi biz bunları hiç söylemedik. Sayın Emin Başkanıma bu şekilde federasyondan destek buldum.

Bu paraları aldım ama bu gün ilk defa söylüyorum

Bunlar Türkiye'de olmayan şeyler. Bunları konuşmadık. Konuşsak bütün kulüpler ister. Ferhat, Caner, Ramazan Sal transferinde yardımcı oldum. Bir gün yanlış bir şey yapmadık. Ve Emin başkanımın en son bahsettiği bir rakam var 740 milyar çıkarmış mali asbaşkanım. Emin beyin çıkardığı rakam 1100. Aslında konuşmamak lazım. Bunlar konuşulacak şeyler değil.

'Becikoğlu'na başkan ol demedim'

Becikoğlu diyor ki, yanıma geldin, haber gönderdin. Kimden haber gönderdim? Halil Başoğlu'ndan, Fevzi Beyden haber gönderdim. Doğru haber gönderdim ama neden?  Ben Becikoğlu'na kulüp başkanı ol demedim. Daha sonra şu dendi. Necip sen başkan olmayacaksın, Yılmaz bey de olmayacak, Emin bey olacak. Emin bey bunu kabul etti ve şu şartı verdim ben. Eğer Emin bey başkan olacaksa 250 bin tl çek vereceğim dedim. Kulübe geldik, sonra Emin Bey sağlık sorunu nedeniyle vazgeçti. Bunu açmak istemiyorum ama konuşmak zorundayım.

'Otobüs'e Kefil Olmuştuk '

Biz Boluspor'u bıraktığımız zaman biz Osman Gürsoy'la İş Bankası'na kefil olduk. Otobüs için. Bu basit kefil. O temditti bu. Daha sonra Emin Bey dönemindeki 7 arkadaşımız da İş Bankası'na imza koymuşlar. İster istemez bu temditti koymak zorunda kaldık.

'28 dönümlük arsa Boluspor'un elinden alındı'

Bir arsa vardı Telekom arsası. Biz dedik ki Boluspor kulübünün bir arsası olsun. 28 dönümlük arsa. Bizim amacımız kulübü alalım da, şu anda Boluspor'un 28 dönümlük bir arsası olsa 4-5 trilyon para girişi olabilirdi. İhaleye kimler girmiş bunu kendisi bilir. Başkanlığı bıraktığım zaman kulübün borcuna borç katmadık. Bu da bir başarıdır. Emin başkanın dediği gibi burada kulüp başkanlığı yapmak çok zordur. Biz bu şekilde kongre yaparsa biz başkan bulamayız, zorluk çekeriz.

'Şehrin Gücü Ortada '

Çok kıymetli delegeler bir bütçenin en az rakamı toplam 9 trilyondur. Boluspor takım şampiyonluğa oynamıyorsa, orta sıralarda yer alıyorsa, 9 trilyon bir bütçe yapması lazım. Sanki Boluspor'a çok büyük bir para geliyor da biz beceremiyoruz.Şehrin gücü ortada  bizim Kardemir fabrikamız yok. Her gelen başkan 4,5 ' 5 trilyonu bulması lazım.

'Başkan Olacaklarsa 5 trilyonu kulübün hesabına yatıracak'

Eğer ben Boluspor'u borçsuz devredeceğim demişsem, bu parayı hibe ederim kulübe. Eğer Yılmaz Becikoğlu ben 5 trilyon parayı bankaya keş vereceğim diyorsa, saygı duyarız. Buyursun. Ama 5 trilyon para, Boluspor hesabına yatacak, sözde kalmayacak.

Çarıkçı Duygulu Anlar Yaşadı

Diyen eski başkan Necip Çarıkçı konuşması sırasında ilk defa kamu oyunda konuşulmayanları paylaşırken sözlerini de sözlerken zaman zamanda kendisi hakkında söylenen sözler yüzünden duygulu anlar yaşadığı göründü.


2594 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.065268993377686