Adana'da Demir Gibiyiz 0-1

20 Ocak 2013

Boluspor PTT 1. Ligin ikinci yarısına Adana deplasmanı ile merhaba derken deplasmanda rakibini mağlup ederek üç puanı alan taraf oldu.   Boluspor sahaya...

Boluspor PTT 1. Ligin ikinci yarısına Adana deplasmanı ile merhaba derken deplasmanda rakibini mağlup ederek üç puanı alan taraf oldu.

 

Boluspor sahaya Serdar, Engin, Hakan, Gençer, Dixon, Barbaros, Cihan, Alp, Ali, İskender, Djiehoua on biri ile çıktı.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında ayağa daha fazla top yapan ekip olan kırmızı beyazlılar ilk 20 dakikada rakibine oranla daha atak bir futbol sergiledi. Adana Demirspor ise, ilk yarım saatin ardından Boluspor kalesinde etkili pozisyonlar buldu. Bu pozisyonlarda, Serdar Kulbilge yaptığı kurtarışlarda kalesinde devleşti. Defans bolluğunda ise, yeni transfer Jimmy Dixon yaptığı kritik müdahalelerle güven verdi.

İkinci yarıya Boluspor teknik direktörü Oğuz Çetin iki değişiklikle başladı. Tecrübeli teknik adam,İskender'in yerine Abdülaziz Solmaz'ı, Cihan'ın yerine de Cafercan Aksu'yu oyuna sürdü.Kırmızı beyazlılar bu dakikadan sonra Adana Demirspor kalesinde tehlikeli pozisyonlar buldu. Boluspor karşılaşmanın tek golü olan Ali Güzeldal ile bulurken Güzeldal yaklaşık 35 metreden vurduğu top ağlarla buluştu. Bu gol ile kırmızı beyazlılar moral bulurken karşılaşmanın son anlarında kadar Adana Demirspor ataklarını da durdurmasını bildi. Ali Güzeldal golden sonra yerini Vedat Budak'a bırakırken Oğuz Çetin tarafından ortaya koyduğu oyun ve golü için alkışlandı. Serdar Kulbilge adeta maçın adamlarından olurken bir çok Adana Demirspor atağını engellerken takımının üç puan taraf olmasında büyük katkı sağladı.

 

Maçtan Dakikalar

Karşılaşmanın 7'inci dakikasında Boluspor gole çok yaklaştı. Ali Güzeldal ceza sahası içine topu ortaladı. Kaleyi sol çaprazdan gören müsait durumdaki İskender topun gelişine sert vurdu. Top yandan auta çıktı. Boluspor mutlak bir golden oldu.

27'inci dakikada Ali Güzeldal'ın sert vuruşu Adana Demirspor kalecisi Şener'de kaldı.

45'inci dakikada Adana Demirspor'da kornerden gelen topa Burak iyi yükseldi. Bu oyuncunun vuruşu yan direkten oyun alanına geri geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

Boluspor ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başladı. İskender'in yerine Abdülaziz Solmaz, Cihan'ın yerine de Cafercan Aksu oyuna girdi.

47'inci dakikada oyuna sonradan oyuna giren Abdülaziz Solmaz sol çaprazdan topa çok sert vurdu. Adana Demirspor kalecisi Şener topu 90 diye tabir edilen yerden kornere tokatladı.

5'ıncı dakikada Adana Demirspor ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Samed Kartal'ın yerine  Cavid Hüseynov oyuna girdi.

62'inci dakikada Boluspor'da Engin karşılaşmanın ilk sarı kartını gördü.

63'üncü dakikada ceza sahasında kendini yere bırakan Erçağ, hakemi aldatmaya yönelik hareketinden dolayı sarı kart gördü.

66'ıncı dakikada Adana Demirspor'dan Erçağ, Boluspor defansını şık çalımlarla geçti. Boluspor kalecisi Serdar Kulbilge ile karşı karşıya kaldı. Kulbilge, kritik bir kurtarışa daha imza attı. Adana Demirpor mutlak golden oldu.

75'inci dakikada Ali Güzeldal, Boluspor'u 1-0 öne geçirdi. Yaklaşık 40 metreden mükemmel bir vuruş yapan, Güzeldal topu doksan diye tabir edilen yerden filelerle buluşturdu.

77'inci dakikada Adana Demirspor ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Dantas oyundan çıktı. Gökhan Kaba oyuna girdi.

78'inci dakikada Boluspor son oyuncu değişikliğini yaptı. Ali Güzeldal oyundan çıktı. Vedat Budak oyuna girdi.

86'ıncı dakikada Boluspor'dan Serdar Kulbilge oyunu yavaşlattığı gerekçesiyle sarı kart gördü.

87'inci dakikada Adana Demirspor'dan Hüseyin Cimşir sarı kart gördü.

89'uncu dakikada uzaktan çekilen sert şutu Serdar Kulbilge mükemmel bir kurtarış yaptı. Bu kurtarışla mutlak bir golü engellemiş oldu.
90'uncu dakikada Boluspor Ali Güzeldal'ın attığı gol ile deplasmandan üç puan ile dönen taraf oldu.

 

Abdülaziz Kontrole Gitti
Abdülaziz Kontrole Gitti
Abdülaziz Kontrole Gitti

1761 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.25185513496399