Adanaspor ve Heyecan

30 Ekim 2013

4-3 Galibiyetimizle sona eren Urfaspor maçı ilk yarısı ile ümit, ikinci yarısı ile endişe yarattı. Hala belirli bir çizgiyi yakalayamayan takımımız...

4-3 Galibiyetimizle sona eren Urfaspor maçı ilk yarısı ile ümit, ikinci yarısı ile endişe yarattı.

Hala belirli bir çizgiyi yakalayamayan takımımız sezon başında iyi savunma yaparken, hücum bölgesinde de organize olamıyordu. Şimdi ise önde daha çok basan bir takım ve çeşitli organizeleri görünürken bu kez de sıkıntıyı savunma anlamında verdi diye biliriz. Adana maçına baktığımızda takımımızda zorunlu Sercan yerine Fatih Gül değişikliği dışında aynı kadro ile sahadaydık.

Adanaspor 4.4.1.1 düzeni ile oynarken biz ise 4.2.3.1 düzeni ise sahada yer aldık. Adana takımındaki Tiago maçın ilk yarısında hareketliliği, bizim stoperlerin dengesini bozdu. Tiago zaman zaman orta sahanın içine girince stoperlerin bunu orta sahaya devretmesi lazım. Ön liberolarımız bu ligin yumuşak ön liberoları diye biliriz . Hatta Abdulkadir'de tam ön libero değil. Bu oyuncularımızda Tiago ile sorumluluk almayınca, Tiago ilk yarı boyunca istediğini yaptı ve bizi yaptığı asist ve yaptırdığı penaltı ile bizi cezalandırdı. (Yaptırdığı penaltı verilmedi)

Rakibin sabırlı ve kısa pasları yeterli baskıyı yapmamamızı ve buradan da Rahman'ın defansın arkasına attığı ters toplar tehlikeli oldu. Burada herkes Fatih Gül'e suç buluyor. Ama burada esas sıkıntı, pasları attıranların üzerlerine düşen görevleri yapmamalarından kaynaklandı.

Ayrıca uzun zamandır oynamayan Fatih'inde hücuma çıkışları gereksizdi. Bunun için dönüşleri de sıkıntı oldu. Yanında oynayan Abdulkadir'de savunmayı sevmeyen bir oyuncu. O da yardımcı olmayınca kabak Fatih Gül'ün başına patladı. Alp'in geriye çekilmesi, Emre'nin ise kurt hoca Levent Eriş tarafından önce Tuna ile sonra İzzet ile savunularak değil bu oyuncuları öne çıkarılarak Emre'yi geriye dönüşlerde zorlamaları Emre'nin hücuma katkısını da yavaşlattı.

Bu etkenler sonrası kırmızı beyazlı ekibimiz işi yine serbest vuruşa bıraktı ve öylede oldu. Beraberliği de öyle yakalamış olduk. Artık bir seri yakalamamız lazım. Taraftarımızın her hafta desteği azalmak da. Tekrar havaya girmez isek bu lig hem şehrimiz için hem de takımımız için soluk geçeceğe benziyor.

Tekrar heyecanları yakalamamız için ve havaya girmemiz için Mersin ve Ordu maçları büyük bir fırsat. Takımımıza başarılar dileriz...

Not: Sezon başında beri takımımızın yükünü çeken Atacan mental ve fiziksel olarak yorgun görünüyor. Atacan ile ilgili kaleci hocamızın antrenman programını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu zorlu periyotta daha iyi bir Atacan'a İhtiyacımız var!

2162 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.23199200630188