Aladdin Yılmaz'ın hayaliydi, hayaller gerçek oluyor!

27 Haziran 2011

*Bolu'yu futbol kamp merkezi yapmak için kurumları koordine etmeye çalışan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, özellikle Vali İbrahim Özçimen ve...

*Bolu'yu futbol kamp merkezi yapmak için kurumları koordine etmeye çalışan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, özellikle Vali İbrahim Özçimen ve bazı daire müdürlerinin de desteğini arakasına alarak çalışmalarına devam ediyor.

*Fenerbahçe'nin Topuk Çayır'nda gerçekleştirdiği projeyi gördükten sonra çalışmalarına hız veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Beşiktaş ve Galatasaray'la gerçekleştirilen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

Yıllardır Bolu'nun futbol kamp merkezi için bir cazibe merkezi olduğu dile getirilir, ancak bunun için gerekli olan planlama çalışmaları bir türlü yapılamazdı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın ısrarlı girişimlerine Vali İbrahim Özçimen ve bazı daire müdürlerinin de karşılık vermesi üzerine, Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş ve Galatasaray'a bölgemizde kamp tesisleri kurdurabilmek için kulis çalışmaları devam ediyor.

Yapılan çalışmalarda en büyük paya sahip olmasına rağmen bu güne kadar hep geri planda kalmayı tercih eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde

 

'Bir iş gündeme gelince sahipleri çok oluyor'

Bu işi takip edenlerin başında gelenlerden birisi değil, başında gelen tek kişiyim. Bir iş gündeme gelince sahipleri çok oluyor. Ama burada önemli olan tesisin Bolu'ya kazandırılması. Ben uzun zamandır, arşivlere de bakarsanız, Antalya kışın spor turizminde ne ise, Bolu da yazın bu olmalıdır diyorum. Bununla ilgili de çalışmalarımızı sürekli sürdürüyoruz ve hem Sarı alan bölgesinde, hem de Abant bölgesinde futbol sahaları ile ilgili benim kadar değil, benden başka uğraşan kimsenin olmadığını da herkes bilir.

 

'Galatasaray bizden alanı istedi'

Topuk yaylasını gördükten sonra Fenerbahçe'nin bu bölgeye gelmesinden sonra bizim tasavvurumuzun canlanması için önemli bir teşvik oldu. Hatırlarsanız, buraya spordan sorumlu devlet bakanı geldiğinde Trabzonspor için ben böyle bir yer teklif etmiştim. O da Trabzonspor'un böyle bir gücünün olmadığını ifade etmişti. Bu araştırmalarımız devamlı sürdü hem Beşiktaş'a, hem de Galatasaray'a ulaşabilmek için çabalarımız oldu. Bu aşamaya nasıl gelindi diye sorarsanız, Sabah Gazetesinden değerli bir büyüğümüzle Termal Otel'de tanışınca ona Galatasaray'da, Beşiktaş'ta bir isim sordum. O da Beşiktaş'tan bir isim verdi. Biz böyle bir talebimiz olduğunu ilettik. Bundan iki yıl önce de Orman Bölge Müdürüne söyledim. Topuk Yaylası gibi yer olup olmadığını sordum yer de hazırdı. Sabah Gazetesi spor yazarımız ben Beşiktaş'a bunu iletirim deyince, hemen rica ettim. Yazarımız Beşiktaş kulübünün ikinci başkanını davet etti. Bu davette de Ervani konuya vakıf olduğu için hemen basını da çağırarak önemli bir konuya dönüştürerek işi farklı bir boyuta taşıdı. İyi bir şov oldu. Biz sanki orada emanetçiymişiz gibi kaldık orada. Ama bizim açımızdan bu önemli değildir, bizim için önemli olan Bolu'nun bir şey kazanmasıdır. Bizim şu anda Galatasaray'la da görüşmelerimiz devam ediyor. Galatasaray bizden alanı istedi. Şu anda bilgileri iletiyoruz. O konuda da Arçelik Genel Müdürü Adnan Tüfekçi Bey bu iletişimi sağlıyor.

 

 

'Biz hem lafını ediyoruz, hem de ettiğimiz lafı neticelendiriyoruz'

Bu iş bittiği zaman bu işi sonuna kadar getirmiş olan, yapının sahibiyiz. Bu konuda destek veren bir çok insan var. Bu konudaki en büyük destek de Orman Bölge Müdürümüz. 3 tane yer gösterdi. 4'üncü yerin de çalışmalarını yapıyoruz şu anda. Bunlar lazım, bunlar olmadan işin sadece lafını ederiz. Biz hem lafını ediyoruz hem de ettiğimiz lafı neticelendiriyoruz. Kapalı tenis kortu için de aynı şey söylendi. Olsa iyi olurdu, Bolu'da bir tenis kortu bile yok dendi. Yeri bulacaksın, işi organize edeceksin açılışını yapacaksın. İş bittikten sonra da laf çok olur. Seben Göleti için de aynı şeyler söylendi. Seben Göleti'nin de yapımında en önemli isim Veli Baraklı'dır.

 

'Biz Bolu'nun kazanması için buradayız'

Burada bir iş yapılırken, Tarım İl Müdürlüğü'nün destekleri oluyor, Orman Müdürlüğü'nün destekleri oluyor, iş tek başına yapılmıyor, birilerinin desteği gerekiyor. Biz Bolu'ya eser kazandırma konusunda gayreti olan herkesi kutluyoruz. Herkesin yanındayız, yeter ki eser çıksın ortaya. Bizim de hiç ismimiz olmasın önemli değil ama Bolu kazansın. Biz Bolu'nun kazanması için buradayız.

 

'Boluspor'un lehine olduğu için bunlar yapılıyor'

Boluspor'un Aladağ'da tesisi için alanı hazır. Biz Boluspor'un tesis alanına diğerlerini sokmuyoruz. Biz en güzel yeri Boluspor'a ayırmak durumundayız. Çünkü biz Bolu'nun evladıyız, Boluspor için uğraşıyoruz. Zaten Beşiktaş'ın gelmesinin amacı da budur. Galatasaray'ın gelmesinin amacı da Boluspor'dur. Futbol sporunun Türkiye'de önemli bir merkezi haline Bolu'nun gelmiş olması da Boluspor'un lehine olduğu için bunlar yapılıyor. Bunlar birbirlerini tamamlayan çalışmalardır.

 

Bolusporluyuz.com

2527 kez okundu.

1 yorum yapılmış
  • Gökmen Keskinkılıç
    28 Haziran 2011 • 13:52
    Şehrimizin en güzel yerlerini 3 büyüklere peşkeş çekecekler tesis ayağına.O takım orada tesis yapsa kime yarayacak sene de 2-3 defa Gs veya Bjk gidecek kampını yapacak dönecek.Tesisleri kulüpler değil sponsporla ile birlikte Bolulular yapmalı.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.061085939407349