ALİ HOCA VE MÜCADELE

21 Ağustos 2013

Yeni oluşan yönetimimiz , altyapıdan yetişen  futbolu bıraktıktan sonra alt kategorilerden başlayan antrenörlük hayatına, alt liglerde çalıştırdığı takımlar ve arkasından , oyuncu...

Yeni oluşan yönetimimiz , altyapıdan yetişen  futbolu bıraktıktan sonra alt kategorilerden başlayan antrenörlük hayatına, alt liglerde çalıştırdığı takımlar ve arkasından , oyuncu izlemenin ve A2 takımızda antrenörlüğüne  devam eden Ali hoca ile başlama kararı alarak bizce de doğru bir karar vermiştir.

Yönetimimiz iç transferi hallettikten sonra dış transferde Dimitrov, Fatih, Zlatkov, Atacan, Gökhan ve Galatasaray , Gençlerbirliği derken geçen sene oynadığı son üç maçtaki performansı ile gitti gidiyor denilirken kalan Emre Kılınç'ta yeni transfer diyebiliriz.
Yapılan maliyetli yeni transferlerle yine ilk ikinin adayları arasında gösterilen takımımız lige yeni bir kadroyla başlayan uyum sorunu yaşayabilecek Adana Demirspor ile başladı. Seyircimizin yoğun yoğun bir desteği ile maça başladı. Adana Demirspor maçın başında oyunun kontrolünü ele geçirdi ve girdiği üst üste pozisyonlar ile Atacan'ın müdahalesi ve direkten dönen toplar yüreğimizi ağzımıza getirdi.

Emre'nin kendi kişisel baskısıyla attığımız gol ile avantajı elimize geçirdik. Bu golle özellikle 2 bölgede daha iyi kapanarak rakibin hatasını beklemeye başladık. İlk yarıdaki Ali'nin talihsiz sakatlığı bizi sıkıntıya sokar mı derken yerine giren Alican o mevkide oynatılması son derece orta sahada yapmak istediğimiz baskı için yeterli gözükse de topun bizde kalması için yeterli değildi.
Adana Demirspor ikinci yarı topla oynayan takım olmasına rağmen ilk yarının başında yaptığımız hataları yapmamız rakibe pozisyon vermedik.
Adana Demirspor takımı yeni bir takım olmanın dezavantajını yaşarken 2'inci yarı skoru koruma adına çok geriye çekilmesek de 7-8 kişiyle alanımızda kaldık. İki zaman zaman üç kişiyle rakip alana gitmeye çalıştık. Oyuncu kalitemiz oyuna yansımasa da golün verdiği direnç, motivasyon bizi ön plana çıkarttı. Kendi sahamızda ki hücum etkinliğimizin  pasifliği , orta saha oyuncularımızın statik kalması eksiklik olarak gözükse de lige ne olursa olsun 3 puanla başlaması, yönetimimiz , hocamız ve takımımızı rahatlatan bir skordu.

Özellikle pas olgusunu geliştirmemiz lazım. Hep topun arkasında kalmak, hep mücadele uzun lig maratonunda takımımızı çok yorar. Oyunun kontrolünü tutmak, hücuma etkin çıkmak pasla olur.

Bunu geliştirmemiz lazım.

Özellikle son olarak , Ali hocanın gelmesi kamuoyunda genellikle olumlu karşılanmış. Ama ne hikmetse bazı kesimler Ali hocayı ortada bir şey yokken savunma pozisyonuna geçmişlerdir. Ali hoca başarısızda olsa kimse Ali hocayı suçlamaya girmeyecek. Bu tip savunma çabaları Ali hocayı da strese sokar ve bizce rahat bırakalım da işine konsantre olsun.

Ali hoca Boluspor'da daha öncede çeşitli görevlerde bulunan Bolu'lu hocalardan daha fazla destekle ve güvenle göreve getirilmiştir. Bunuda başarılı olarak sürdürecektir.

YAPTIKLARI İYİ NİYETLİ MÜCADELEDEN DOLAYI  OYUNCULARIMIZI KUTLAR GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MAÇINDA BAŞARILAR DİLERİZ.

 

Bolusporluyuz.com


2208 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.40761399269104