ALKIŞLAR 12 DEV ADAMA

19 Mayıs 2013

BOLUSPOR:57 ANKARA DSİ ERA:76 TB3L final grubunda Boluspor basketbol takımı 4'üncü karşılaşmasında Ankara DSİ ERA ile karşı karşıya geldi. Dev adamlar zorlu mücadelenin ilk...

BOLUSPOR:57 ANKARA DSİ ERA:76

TB3L final grubunda Boluspor basketbol takımı 4'üncü karşılaşmasında Ankara DSİ ERA ile karşı karşıya geldi. Dev adamlar zorlu mücadelenin ilk yarısını 40-31 geride kapattı. Kırmızı beyazlılar bu zorlu karşılaşmadan 76-57 mağlup ayrılarak 2'inci lige çıkma şansını mucizelere bıraktı.

Kırmızı beyazlılar Ankara DİS ERA karşısına Levent, Ferit, Ramazan, Mehmet Şen, Kağan beşi ile çıktı.

Boluspor basketbol takımı final grubunda daha önce oynadığı karşılaşmalarda Büyükçekmece ve İstanbul DSİ takımlarına yenilmiş, İTÜ'yü ise yenmişti. Kırmızı beyazlılar aldığı bu mağlubiyetle ile 2'inci lige çıkma şansını mucizelere bıraktı.

Karşılaşmanın İlk periyodunda iki takımda basketlerle başladı. Ankara ekibi ERA, kırmızı beyazlılara göre daha yüksek şu yüzdesiyle oyuna başladı. Kırmızı beyazlılar ise, Ferit ve Levent ile sayılar buldu. Mücadelenin ilk 4 dakikası Ankara DSİ ERA takımının 14-8 üstünlüğü ile geçildi. Mehmet Şen ilk çeyreğin bitmesine az bir süre kala skoru 14-10'a taşıdı. Bu basketten Sonra DSİ ERA koçu mola almak zorunda kaldı. Bu dakikadan sonra sert savunma yapan kırmızı beyazlılar DSİ ERA'yı dış şutlara zorladı. Cahit ve Mehmet Şen ile sayılar bulan dev adamlar arada farkı giderek kapatarak skoru eşitledi. Karşılaşmanın ilk periyodu Ankara ekibinin 20-16 üstünlüğü ile geçildi.

İkinci periyoda dev adamlar etkili başladı. Alan savunmasını iyi yapan kırmızı beyazlılar Ankara ekibini dış şutlara zorladı. DSİ ERA takımı dış şutlardan bulduğu sayılarla farkı açmaya başladı. Karşılaşma sık sık DSİ ERA takımının yaptığı sert faullerle durdu. Kırmızı beyazlılar Ramazan ve Levent ile bulduğu sayılarla farkı giderek kapattı. İki takımda hücuma çıkarken yaptıkları top kayıplarıyla skor üretmekte güçlük çekti. Boluspor basketbol takımından Ramazan Öksüz rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrası kısa süreli sakatlık yaşadı. Karşılaşmanın ilk yarısını bitmesine 5 dakika kala skor Ankara ekibinin 27-21 üstünlüğü ile geçildi.  Ankara DSİ ERA yaptığı savunmayı sertleştirerek, kırmızı beyazlıları pota altına sokmamaya çalıştı. Her iki takım oyuncuları da sık sık ser faullere maruz kaldı. Kırmızı beyazlılar Levent Altan ve Kağan Kavraal ile bulduğu iki 3 sayılık basketlerle arada farkı 4'e indirdi. İlk yarının bitmesine çok az bir süre kala DSİ ERA takımı yaptığı sert savunma ile kırmızı beyazlıları pota altına sokmadı. Karşılaşmanın ilk devresi Ankara DSİ ERA takımının 40-31 üstünlüğü ile sona erdi.

 Karşılaşmanın 3'üncü periyoduna kırmızı beyazlılar sayılarla başladı. Beş sayılık bir seri yakalayan dev adamlar skoru 42-36'ya getirdi. Ankara ekibi ise, dış şutlardan sayılar bulmaya çalıştı.  Oyundaki üstünlüğünü kırmızı beyazlılara kabul ettiren Ankara DSİ ERA farkı çift haneli sayılara taşıdı. Dev adamların koçu bu sayılardan sonra mola alarak kırmızı beyazlı oyunculara son uyarılarını yaptı. Adam paylaşımında problemler yaşayan kırmızı beyazlılar rakip takımın attığı dış şutlara engel olamadı.  Ankara ekibi Boluspor karşısında farkı 16 sayıya kadar çıkarttı. Mücadelenin 3'üncü periyodu 61-45 Ankara DSİ ERA'nn üstünlüğü ile sona erdi.

Son çeyreğe sert savunma ile başlayan kırmızı beyazlılar rakip takımın sayılarına engel olamadı. Kırmızı beyazlılar ise, Ferit ve Levent ile rakip potada sayılar bulmaya çalıştı. Bu çeyreğin ortasında rakip takımın oyuncusu ile çarpışan Mehmet Şen kısa süreli sakatlık yaşadı. Kırmızı beyazlılar karşısında farkı giderek açan Ankara temsilcisi farkı 20 sayıya kadar çıkartarak skoru 69-49'a getirdi. Bu dakikadan sonra oyundaki üstünlüğünü kabul ettiren Ankara DSİ ERA, Boluspor Basketbol takımını 76-57 yendi. Kırmızı beyazlılar final grubunun son karşılaşmasında bugün saat:18.00'da Düzce Belediyespor ile karşılaşacak.




















Bolu'ya Basketbolu Sevdirmek İstiyoruz

 

2215 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.05468487739563