ALMANYA’DAN HEM SELAM, HEMDE SİTEM VAR

30 Nisan 2015

Boluspor’da 1989-1991 yılları arasında forma giyen Almancı Mehmet Öztürk ile ‘İvme Grup’ Avrupa Birliği Projesi doğrultusunda bir araya geldik. Bolulu Gazeteciler olarak Belçika, Almanya’da incelemelerde bulunduk. Hannover’da eski Bolusporlu Mehmet Öztürk ile bir araya gelip, Bolu’ya selam getirdik. Bolusporlu eski oyuncuya Boluspor forması ve atkısı takdim edilip Mehmet Öztürk ile birlikte Hannover U21 ile Werder Bremen U21 maçını birlikte izleme şansı bulduk.

Hannover U21 ile Werder Bremen U21 takımlarında oynayan Türk oyuncuları izleme fırsatı yakaladık. Gurbetçi oyuncuların altyapılarının çok sağlam bir şekilde verilip, kaliteli oyuncu olmasına özen gösterildiğine şahit olduk. Ziyarette eski Bolusporlu oyuncu Mehmet Öztürk’te duygu dolu anlar yaşadı.

Yıllar önce kırmızı beyazlı formayı ‘Almancılar’ olarak giyerek Bolu’da her kesimin sevgisini alan gurbetçi oyuncular Mehmet Öztürk, Ayhan Erusta, Taşkın Aksoy, Levent Karaman ve Boluspor formasını başarı ile giyen Mehmet Öztürk, ‘İvme Grup’ Avrupa Birliği Projesi doğrultusunda Almanya’da Bolu Takip Gazetesi Muhabiri Fahri Gündüz ve Köroğlu Gazetesi muhabiri Burhan Yeşiltaş ile bir araya geldi. Dostlukları yıllar önceye dayanan Mehmet Öztürk ile Fahri Gündüz hasret giderirlerken, ekibin sohbetlerinin tamamı Boluspor üzerine oldu.

HİÇBİR ZAMAN UNUTMADIM

Boluspor ‘un eski futbolcularından Mehmet Öztürk, 25 yıl önce Bolu’dan ayrılırken Bolu’yu hiç bir zaman unutmadıklarını belirterek şunları söyledi: “Boluspor formasını giymek için yıllar önce Bülent Gündoğdu hocamızla Türkiye ye geldik. Biz o zamanlar Amatör olarak Bolu’ya gelmiştik. Hiç bilmediğimiz bir ortamdı ama Bolu halkı bizi kabul etti. Dostluklar kurduk. Buna da devam ettirdik. Başarılı da olduk.  Bolu’da hala görüştüğümüz arkadaşlar var. Sizlerle irtibatımız hiç kopmadı. Boluspor’da Türkiye’de kaldığımız süre içersinde başarılı olduk diye düşünüyorum. Benimle birlikte oynayan Ayhan olsun, Taşkın olsun uzun süre Türkiye’de oynadılar. Bunların hepsi Boluspor sayesinde oldu. Bunu unutamayız.”

BİR ÇOK TAKIMA YARDIMCI OLUYORUZ BOLU’DAN ARAYAN YOK

Taşkın Aksoy’un Fortuna Düsseldorf ‘un başına getirildiğine dikkat çeken Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “ Taşkın, yıllarca bu takımın alt yapısında çalıştı görev aldı başarılı oldu.  O Teknik direktörlük yapıyor başarılı da gelecekte ismi daha çok duyulacak. Ayhan ise gerek Ersun Yanal ve Abdullah Avcı döneminde A Milli takımlar adına görev yaptı. Türk milli takımlarına seçilen birçok oyuncunun raporunu tuttu. Yakından ilgilendi. Bir çoğunu yakından tanıyor. Ben ise ticareti seçtim. Ama futboldan kopmadım. Almanya’da birçok oyuncuyu yakından takip ediyorum. Alman kulüplerine. Futbolla iç içeyiz. Türkiye’den birçok futbol adamı bizlerden oyuncu konusunda bilgi alıyor. Yardımcı olabildiğimiz süre içersinde destek oluyoruz. Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz benimle sık sık istişare içersinde bizde yardımcı olabiliyorsak ne mutlu.”

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ O ŞEHRE YAZIK OLUYOR

Eski Bolusporlu oyuncu Mehmet Öztürk, kırmızı beyazlıları basın kanalıyla sürekli takip ettiklerinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:Boluspor ‘u sizlerin sayesinde yakından takip ediyoruz. Bir türlü istikrarı yakalayamadı. Sezona iyi başlayıp sıkıntılı bir dönem yaşayıp o sezonu kapatıyor. Tabiî ki bu durumlara bizde üzülüyoruz. Bir an önce eski günlere tekrar dönmesi lazım. Onun içinde planlı programlı çalışmaları lazım.  O şehre yazık oluyor. İstanbul’un ve Ankara’nın tam ortasında olan bir yer. Çoktan Süper Lig’de oynaması lazım.

YARGILAMAK HADDİMİZ DEĞİL AMA YANLIŞLIKLAR VAR

Boluspor’un bu durumunu yargılamadıklarını dile getiren Öztürk şöyle konuştu: “Hiç kimseyi yargılamayız, haddimizde değil. Bizleri kimse yanlış anlamasın. Ben ticaretle uğraşıyorum ama Alman futbolunu yakından takip ediyorum. İzliyorum raporlar çıkarıyorum. Bu işi seviyoruz. Hayatımızı yıllar önce bu futboldan kazandık. Tabiî ki de Boluspor’un bundan çok faydası var. Biz amatör iken bizi alıp Bolu’ya getirdiler ve profesyonel oyuncu olduk. Futbol oynadık.”

BOLU DA PLANSIZ PROGRAMSIZ İŞLER YAPILIYOR

Bolu’da plansız ve programsız işler yapıldığını iddia eden Öztürk şunları aktardı: “Bunları neden söylüyorum o zaman güvenildi. Gözü kapalı bizleri Süper lig’de oynattılar. Bizlerde orada hem oynadık hem de tecrübe kazandık. Boluspor’a Almanya’da aldığımız alt yapı eğitimi sonrası katkı sağladık. Gerçekten bizler burada çok üzülüyoruz. Bolu’da plansız programsız işler yapılıyor diye düşünüyoruz. Bu bugün yapılmıyor. Yıllardır yapılıyor bizler menajerlik yapmıyoruz. Futbol adamıyız nasıl Sivasspor’a Antalyaspor’a yardımcı oluyorsak kendi takımımıza neden olmuyoruz.”

KÖTÜYÜ ÖNERDİNİZ BİZE YANLIŞ YAPTINIZ DİYE HESAP SORSUNLAR

Boluspor’un kötülüğünü düşünmeyeceklerinin altını çizen Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Biz Boluspor’ un kötülüğünü düşünebilirmiyiz. Sorsunlar bize, biz misafir edelim kendileri izlesinler.  İzleyen hocalar rapor tutsunlar. İllaki ‘biz bu oyuncuyu alın’ demeyiz. Boluspor’a faydalı olabilecek oyuncularda oluşan raporlar doğrultusunda yardımcı olalım. Ama bize kimse sormuyor. Biz yanlış yönlendirirsek o zaman hesap sorsunlar. Artık insanlara ulaşmak çok kolay internet ortamından herkesin her şeyden haberi olabiliyor. Kötü yaparsak kötüyü önerirsek, sizler bize kötüyü önerdiniz bize yanlış yaptınız diyebilirler. Binlerce Türk genci öncelikle Almanya Bundesliga’da oynamak istiyor. Bunun içinde çalışıyor. Çok yetenekli gençler var ama gerçekçi olalım Bundesliga’da herkes oynayamaz. Bunu kabul edelim buna ulaşamayan genç kardeşlerimizin daha sonraki hedeflerini öncelikle Türkiye olarak görüyor. Ülkemize gidip kendi performanslarını artırıp, yıldız oyuncu olduklarını bizlerde sizlerde görüyorsunuz. Herkesin hedefinde Türkiye var. Bunda tabii ki başarılı olanlarda var, başarısız olanlarda. Tabii ki bunu da yaparken alınabilecek oyuncu takım yapısına uyabilecek mi mevki olarak o oyuncunun aynı ayarında Türkiye’de var mı bu ihtiyaç mı bunları hep plan program içerisinde yapmak lazım. Bu genç kardeşlerimizi kulüplerine davet edip veya yakından izleyip raporlar doğrultusunda kulüplerine kazandıranlar var. Bunda da birçoğu başarılı Türkiye’de.

HANGİ PLAN PROGRAM NETİCESİNDE ÖNERİLİYOR

Kırmızı beyazlılarda oynayan oyuncuları kötülemediğini aktaran Öztürk: “Boluspor’da bunu yapıyor, kimseyi yargılamıyorum. Hiç bir oyuncu kardeşimizi kötülemiyorum. Herkesin bir hedefi var. Bu hedef doğrultusunda hem Boluspor oyuncu alıyor hem de Almanya’da ve diğer ülkelerde bulunan gurbetçi kardeşlerimiz birileri tarafından takımımıza teklif ediliyor. Bunlar hangi plan program neticesinde öneriliyor. Boluspor’u yakından takip ediyoruz internet ortamında her şey ortada biz burada Ayhan olsun, ben olayım, Taşkın olsun Türk gençlerini milli takım seçmeleri bazında çoğunu tanıyoruz. Yakından takip ediyoruz onun için biz buradayız” dedi.

AYHAN ERUSTA BİZDEN ÇOK ALMANYA DA BULUNAN TÜRK GENÇLERİ TANIYOR

Geçtiğimiz sezon Boluspor’a gelen gurbetçi oyuncuyu tanıdıklarını ve hayretlikle izlediklerini dile getiren Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Bazen bakıyoruz yaz döneminde Boluspor’da  Avrupa’dan gelen oyunculara kamp yaptırılıyor. Bunlar deneniyor inanın bunları kimler gönderiyor kimler teklif ediyor, Boluspor’daki yetkililer hangi doğrultuda bu oyuncuları deniyor bilmiyoruz. Ayhan Erusta, bizden çok Almanya’da bulunan Türk kardeşlerimizi, milli takım bazında tanıyor, onlarla seçmelere giriyor. Ama kimse bu konuda bilgi alışverişinde bulunmuyor. Şunu sorabilirler bize Almanya’dan şu oyuncular geldi. Bunların gerçekçi performansı ne? Milli takım seçmelerine girdiler mi, girmek için başvurdular mı alındıysa son raporları ne almadıysanız neden almadınız diye niye sorulmuyor. Geçen sezon bizimde yakından tanıdığımız bir oyuncu Boluspor’a gitti. Kardeşimizi kötülemiyoruz, ama biz hayretlikle izledik. Nasıl alındı? Kimler teklif etti? diye.”

KİMSE BOLUSPOR’U KANDIRMASIN

Kimsenin kimseyi kandırmamasını gerektiğini işaret eden eski Bolusporlu Mehmet Öztürk sözlerini şöyle noktaladı: “Hep yanlış yapılıyor, yapıldıkça da günü kurtarıyorlar. Kimse kimseyi kandırmasın artık. Menajerlik sistemi diye bir sistem var. Ama herkes menajer olmuş. Ben futbolcuyum diyen herkesi Türkiye’ye getiriyorlar yazıktır günahtır. Biz buradayız. Konuşmak için açıklama yapmak için çok konu var ama Boluspor bu konularda biraz geri kaldı. Sistemli çalışmıyor. Biz her zaman oyuncu konusunda hazırız. Sorsunlar, gelsinler. Tekrar söylüyorum, izlesinler kendileri karar versinler. Ama karar verirken oyuncunun Almanya’daki çıkışına performansına, oynadığı maçlara, girdiği seçmelere dikkat etsinler.  Benim şimdilik diyeceklerim bu kadar yıllar sonra bir araya geldik. Bolu’daki güzel dostluğumuz buralarda buluştu. Çok memnun oldum. Sizlerin aracılığı ile Bolu’daki tüm dostlarıma, arkadaşlarıma selam iletirim.”

ALMANYA’DAN HEM SELAM, HEMDE SİTEM VAR
ALMANYA’DAN HEM SELAM, HEMDE SİTEM VAR
ALMANYA’DAN HEM SELAM, HEMDE SİTEM VAR
ALMANYA’DAN HEM SELAM, HEMDE SİTEM VAR
ALMANYA’DAN HEM SELAM, HEMDE SİTEM VAR
ALMANYA’DAN HEM SELAM, HEMDE SİTEM VAR

2470 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.28887295722961