ALTINORDU VE MASAL

28 Ocak 2016

İkinci yarıda ikinci karşılaşmada deplasmanda gülen Boluspor hanesine 3 puan yazdırmasını bildi. PTT Birinci Lig de ‘bu sezon neden Play Off olmasın’ diyerek yola çıkan ve hedefini açıklayan bu takım için Savaş Abak hedefe yürümek istiyor. ‘Play Off oynayacağız’ diyen Başkan Savaş Abak Hocadan gelen raporlar doğrultusunda eksik bölgeler için transferde -adeta Dünyayı tarattırıp-  Türkiye’de isim yapmış oyuncuları kadroya katarak bir takım oluşturdu ve ‘ben hedefi istiyorum’ dedi.

Evet Boluspor İzmir deplasmanında Altınordu karşısında çok mu çok önemli bir 3 puan aldı. Bu sezona çok önem veren Savaş Abak göreve geldiği günden beri en azından bir Play Off oynatıp şehri tekrar bir havaya sokmak isterken, kazanılan 3 puan oynanan futbolun haklı olarak önüne geçti. Yukarısıyla bırakın Play Off’u ilk 2’den çıkmanın bile çok yakın olduğu puan farkında sıralama ilk 2 neden olmasın dedirtiyor.

Şöyle bir değerlendirme yapacak olursan Boluspor’un son durumunu bir değerlendirelim; Boluspor 3’üncü Kupa mağlubiyeti bir Erciyes beraberliyle geldiği. İzmir’e Altınordu takımı 2 önemli eksikle maça çıkarken takımımız sezon başından beri yaptığı 31 transferle her mevkisinde 2’şer kişilik kadroyla maça hazır geldi. Sezon sonuna dönersek, transferleri yapılmış geç sezonu açan Özcan Bizati  Takımımızın oyunu ve futbolu ile eleştirirken, devamında Cüneyt Karakuş’a teslim edilen takımımız oynadığı istikrarsız futbolu  çıktığı bütün maçlarda da devam ettirdi. Oynanan futbol 14 maçta değerlendirirsek, tarihi mağlubiyetler(6-0,5-1) bu dönemde hanemize yazdırdık. Şampiyonluğa oynayan takımlar (Balıkesir 6-1, Giresun 5-1, Alanya içerde 2-0, Göztepe 2-1, Elazığ içerde 1-1) tesadüf eseri kazanılan Karabük maçı (niye tesadüf dersek bu hafta oynadığımız Altınordu maçı  80 dakika kalecinin 20 metre etrafına yanaşamadığımız maçı 2-0 kazandık). Tabi kötü futbol ve aynı futbolla altımızda kalan Adanaspor, Denizli, Malatya ve 1461 galibiyetleri, bu galibiyetleri de 31 transfer yapan bir takımında kazanması normal diyebiliriz.

 

Maça 3 defansif orta saha ile çıktığı görünen, ayrıca 4 tane çıkmayan defans oyuncusuna rağmen Altınordu takımına 4 net pozisyon veren takımımız vardı sahada. Boluspor her maçta aşağı yukarı aynı taktiği uygulayan 1. ve 2. bölgeyi kapatmaya çalışarak rakibin yanlış pas veya rakipten kapılacak topla kontra atak yapmaya çalışan bir takımla ve oyun anlayışıyla ancak tesadüf sonuçlarla günü kurtarır, zaman zaman kazanır. 8, 10 haftada bir biz milletin ağzına şeker verip oyalar biraz prim, bir maaş daha der, oyalarsın milleti.

 

Futbol kültürü olan bir şehri kandırmışım gibi gelir ama kendini kandırmış olursun. Başkan Savaş Abak kurulan kadro ile bana en kötü Play Off istiyorum dese de kazanılan Altınordu maçından sonra   (Hocam bu futbolla sadece küme düşmez, bu arada sezonu 10.11.12.13. sıralarda bitirirsin, yalandan demeçler bu iş olmaz.) Sorgulamamız gereken bu takımın hücumsal anlamda taktiksel dizilişte, oyuncu seçimlerinde bu sistemden, bu anlayıştan ne Alican, ne Arif Şahin, ne Özgürcan’dan, ne Emre den faydalanamazsın.

 

Bu sistemle iyi defans yaptırıp tarihi skorlara imza atarsan kalecin haftanın kalecisi olursa Ligin en çok gol yiyen 2’nci takımı olursan, ‘ilk 2’ diyerek, ‘ilk 6’ diyerek kendine güldürürsün. Bu oyunla bu düşünce ile değil, 30 değil 50 transferde yapsak top sende kalmazsa topla geriden çıkamazsan, beklerini hücuma çıkartmasan, orta sahanı sadece savunmada kullanırsan, sağdan, soldan Özgürcan ayağa oynayarak Arif i topla buluşturmazsan, Emre Kılıç’a sadece savunma yaptırırsan, kafasına göre oynayan Jansen seyirciye hoş gelir. Sadece bunları görelim, bilelim yoksa masala herkesin karnı tok, bunun da böyle bilinmesi gerekir.

 

Kupa maçında da Tepeciğe yenilerek son sırada kupaya veda ettik, kupa performansımız oynadığımız futbolun sonucudur bu. 31 kişilik kadro kupada ilk 16, Ligde ilk 2 kadrosudur. Az da olsa şans verdiğimiz gençlerimiz hayal kırıklığı yaratmıştır. Berkant Senad, bunlar dışarıdan getirilen oyuncular aynı takımda olan kaptanımız zaman zaman kupa maçında kadroya alınan Enes, Oğuzhan gibi nitelikleri daha üst seviyede oyuncularımıza şans verilmemesi de dikkat çeken başka bir nokta. 

4038 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.07031512260437