ANALİZ

17 Ekim 2010

SON YILLARIN EN ZEVKLİ KARŞILAŞMASI   Boluspor son yılların en keyifli ve zevkli karşılaşmasını seyircisine izlettirdi.Karşılaşma sonrası basın odasında beyanat veren...

SON YILLARIN EN ZEVKLİ KARŞILAŞMASI

 

Boluspor son yılların en keyifli ve zevkli karşılaşmasını seyircisine izlettirdi.
Karşılaşma sonrası basın odasında beyanat veren Levent Eriş, hakemlerden dert yandı. Tabii ki hakemler etken ama biz gol atamayınca hakem ne yapacak anlamış değilim. Levent Hocanın takıma ve seyirciye sahip çıkmasını onaylıyorum, fakat spor kamuoyuna daha net bilgiler ve daha gerçekçi bilgiler vermesini de bekledim. Demeliydi ki, gol atamadık, on iki gol pozisyonuna girdik ama olmadı. Suç benim, suç teknik heyetin, atamazsan atarlar, şimdi gol yollarında daha çok çalışıp eksiğimizi gidereceğiz. Hocanın geçmişiniz varsa dedi ya, ben pek anlamam ama 12 net pozisyondan sonra hala hakeme dert yanıyorsan, aynaya bakacaksın. Doğrudur elbet, Emin Semercioğlu inanılmaz çaba sarf ediyor, olmayacak paraları bularak harcıyor, sağlığından ödün veriyor, taraftar son kuruşunu bilete harcıyor, kusura bakmayın da sizde galip gelin!
90 Dakika boyunca inanılmaz kaliteli karşılaşmada, ilk yarıda 4'5 farkla gireceğimiz soyunma odasına gol atamamanın ve gol yiyerek girmenin psikolojik baskısıyla girdik. Oyun zevki süper, her dakikası gol olabilecek nitelikte ki karşılaşmayı kaybederken, süper lig takımı olma yolunda olan Boluspor'un gerçek yerini de görme şansını yakaladık.
Rakip Denizli'nin sağ kanadından oynamamız gerekirken, neden kontra ile gitmeye çalıştığımız, neden sol kanadı kullandığımız ise kenar yönetimin gözünden kaçtı sanırım. Karşılaşma 70-80 metre gibi bir alanda oynanması, oyunun kalitesini ortaya koydu. Özellikle 2. golden sonra oyundan düşmemiz, ne oynadığımız belli olmayınca çok açık verdik. Denizli'de Youla ve etkili futbolcularına önlem almayı düşünmedik. Orta sahamız olmadığı için kontra yaptığımız her pozisyonda mutlaka kontra yedik ve yüreğimiz ağzımıza geldi. Oynanılan oyuna kimsenin bir şey demesi mümkün değildir ama skora kimsenin de puan vermediği gerçeğinden bakmamız gerekir.
Bu da yetmezmiş gibi, 7 haftada 4 kırmızı kart ile devam edersek, yakında A2 takımızla maçlara çıkarız. Sanırım teknik heyet buna da bir çare arayacaktır.
Kısaca gördüklerim sonrası, bizimle akıl oyunu yapmanın doğru olmadığını, kalitesi tescilli bir Levent Eriş'in buna ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Ayrıca, hafta içi hocanın yada hala varlığı ile yokluğu arası gidip gelen menajerin yerine Genel Kaptan Nedret Yıldız'ın takım hakkında teknik bilgiler vermesi beni ve spordan anlayanları şaşırtmaya devam ediyor. Hani yeneceğiz, takımın yapısal ve ekonomik ihtiyaçları tamam, yönetim olarak kaynak bulduk, elimizi cebimize atıyoruz gibi kendi alanında bilgiler verse eyvallah. Fakat teknik anlamda sırf konuşmak için mi konuşuyor, gündemde kalmak mı istiyor çözemedim. Kendinden evvel ki genel kaptanları da biliyoruz, teknik anlamda bir tek açıklama yaptıklarına şahit olmadım. Sanırım Emin Semercioğlu atlanıldığını düşündüğüm çok önemli bu konuya el atacaktır.
Kalede Atacan, arkadaşlarıyla konuşmuyor, 6 pas diye tabir edilen yere hakim değil ve toplara çıkmıyor. Sadece rakip takım orta yaptığında müdahale etmeyi düşünüyor. Yediğimiz ilk golde hatası büyüktü. Erdem'in ölü topları kötü kullanmasına rağmen ısrarla atışı yapma isteği, buna müdahale edilmeyişini biri kendisine anlatacaktır sanırım. Ömer, eliyle tuttuğu top sonrası gördüğü sarı karta karşılık, ikinci kez yine istem dışı eli topa değdiyse de, hakem göremedi. Denizli maçında son günlerin iyi karşılaşmasını çıkardı. Özgür, mücadelesi, hırsı ile iyiyken oyundan atılmayı hak etmediği anda cezalandırıldı. Gençer, zaman zaman aksadı.
Landry, çok katkı vermedi. Ramazan, yüreğiyle oynuyor, bu maçta daha kontrollü olması beni sevindirdi doğrusu. Caner, oyunda kaldığı süre içinde çok çalıştı, bütün pozisyonlarda vardı, pozisyona girdi, neden alındığını anlayamadım.
Burak, kaptanda görevini yapanlar arasındaydı, tek sorun pozisyona girememesiydi. Fabıano, ilk yarı etkili ikinci yarı da oyunda yoktu. Ferhat, takımın en etkili, en çalışkan ve pozisyon üreten ismi oldu. Bir pozisyonda bencillik etmemiş olsaydı belki skor bu olmayabilirdi.
Oyuna sonradan giren Sefa, Gökhan ve Yaser katkı sağlamadılar.
Taraftarımız elinden gelen her şeyi yaptı. Hatta daha fazlasını yaparak, mağlubiyet sonrası takıma açık destek vermeleri görülmeye değerdi.
Hakem Bülent Yıldırım, taraftarı, teknik heyeti adeta çıldırttı. Takdir haklarını rakip takıma kullanınca, tansiyon yükseldi. Caner'in ceza alanı içinde düşürülmesine seyirci kalırken, Özgür'ün atıldığı pozisyona uzak kalarak yanlış karar vermesine neden oldu.
Bu futbol ve bu mücadele gücümüzü önümüzdeki maçlara yaydığımız takdirde telafi edeceğimize inanıyorum. Kazanmamız için mutlaka gol atmamız gerektiğini düşünerek, gol çalışmaları yapmamız gerekiyor. Geçmişe takılı kalmadan önümüze bakmalı, ligin en iyi 2 takımından biri olduğumuzu unutmadan maçlara çıkmalıyız. Güçlü bir takımız ve şampiyon olacağımızdan endişem yoktur.
Erciyes karşılaşmasıyla yeniden çıkış yakalayacağımız güzel günlere başarıyla gideceğiz.

 

Kaynak : Bolu Olay

 

2283 kez okundu.

5 yorum yapılmış
  • Nedret Yıldız
    17 Ekim 2010 • 20:06
    Her maçtan sonra yaptığım açıklamaların hiçbir teknik konuyu kapsamadığını sözkonusu açıklamaları okursanız kolaylıkla görürsünüz. Açıklamalar tamamen takımla beraber zaman geçiren bir yöneticinin camiaya yapması gereken açıklama ve temennilerden ibarettir. Bu açıklamaların menajerle ilgisi olmadığı gibi varmış gibi göstermek ve bu konuyu başkana havale etmek asıl anlaşılır olmayandır. Amacım söylendiği gibi öne çıkmak değil işimi tam yapmaktır. Bilgilerinize.
  • İskender
    17 Ekim 2010 • 21:37
    bu yazı maç analizi olmaktan çıkmış.teknik heyeti ve özellikle Nedret Yıldız ı eleştiren bi yazı haline gelmiş.düşüncelerinize kesinlikle katılmıyorum.Boluspor bugün çok iyi oynadığı bir maçı kaybetmiştir.Nedret Yıldızda görevinin hakkını veriyor...
  • Selçuk
    18 Ekim 2010 • 04:44
    sizde belirgin bir nedret yıldız takıntısı görüyorum. her yazınızda eleştiriyorsunuz. kendisini hiç tanımam ama eminim ben ve birçok kişi sizin gibi düşünmüyor kendisinin görevini iyi yapyığını düşünüyoruz
  • Burak Ozan
    18 Ekim 2010 • 05:58
    Sn.Beykoz , Ağzına sağlık. Maçı iyi analiz etmişsin. Herkes görev ve sorumluluğunu bildiği sürece Boluspor Hedefine ulaşacaktır.
  • Serhat
    18 Ekim 2010 • 09:55
    Erhan BEYKOZ BEYEFENDİ gördügümüz ve duydugumuz kadarıyla Nedret bey görevini doğru dürüst yapan ve bu konudada fazlasıyla mesai harcayan bir yöneticimiz Nedir takıntınız anlamış değiliz ancak biz sizinle aynı düsüncede değiliz.Sizin amacınız belli

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.70513200759888