Ankara'da Boluspor Rüzgarı

22 Şubat 2014

Boluspor, PTT 1’nci ligin 27’nci haftasında deplasmanda lider Ankaraspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar, deplasmanda oynadığı karşılaşmanın lk yarısını...

Boluspor, PTT 1’nci ligin 27’nci haftasında deplasmanda lider Ankaraspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar, deplasmanda oynadığı karşılaşmanın lk yarısını İsmail Haktan ve İskender’in penaltıdan bulduğu gollerle 2-0 önde kapattığı karşılaşmada, lider Ankaraspor’u 3-1 yenerek Bucaspor’un ardından Ankaraspor2u da yenerek puanını 27’ye taşıdı. Kırmızı beyazlılarda Cemil Vatansever 77’nci dakikada kırmızı kart gördü.

Boluspor’da hafta içinde sözleşme imzalayan Engin Korukır, kırmızı beyazlıların başında ilk maçına çıktı. Deneyimli teknik adam, Ankaraspor karşısına, Atacan, Zlatkov, Cemil, Adem Alkaşi, Hakan, Alican, Abdülkadir, Alp Ergin, Emre, İsmail Haktan, İskender Alın on biri ile çıktı.

Ev sahibi Ankaraspor ise, Boluspor karşısına, İsmail, Abdullah, Lokman, Furkan, Bilal Aziz, Ragıp, Emrullah, Müslüm, Serdar, Hanni, Lys Mouithys on biri ile çıktı.

Boluspor’da yeni göreve gelen teknik direktör Engin Korukır, geçen haftaki on bire yakın bir oyun kurgusuyla takımını sahaya sürdü. Kırmızı beyazlılarda tek eksik oyuncu sarı kart cezalısı olan Dimitrov oldu. Boluspor için hayati önem taşıyan karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde başladı. Her iki takımda orta alanı kalabalık tutmaya önem gösterdi. Dakikalar 12’yi gösterdiğinde Boluspor gole çok yaklaştı. Hakan seri çalımlarla ceza sahasına girdi, bekletmeden topu İskender’e aktarmak isteyen Arslan’ın pasını kaleci İsmail son anda engelledi. 17’nci dakikada bu kez Ankaraspor gole çok yaklaştı. Ceza sahasında oluşan karambolde topa en son vuran Ankarasporlu oyuncunun vuruşunu Alican kafayla çizgiden kornere gönderdi. Boluspor 23’ncü dakikada golü buldu. Emre’nin kullandığı köşe vuruşunda ilk pozisyonda Zlatkov’un kafa vuruşunu kaleci İsmail çeldi. Dönen topu çok iyi takip eden İsmail Haktan Odabaşı topu Ankaraspor fileleri ile buluşturdu. Boluspor bulduğu bu gol ile deplasmanda 1-0 öne geçti. 29’ncu dakikada Boluspor’dan Cemil sarı kart gördü. Kırmızı beyazlılar, oyuncun ilk 30 dakikalık zaman diliminde topa daha çok sahip olan ve etkili pozisyonlar  buldu. Bu kez dakikalar 31’i gösterdiğinde Boluspor penaltı kazandı. Emre Kılınç’ı ceza sahasında düşüren Ankaraspor’dan Furkan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltı atışını kullanan İskender, farkı 2‘ye çıkardı. Boluspor, oyunda 2-0 üstünlüğü yakaladıktan sonra Ankaraspor’u kendi sahasında kabul eden taraf oldu. Boluspor, 37’nci dakikada 3’ncü gole çok yaklaştı. Kullanılan serbest vuruşta topu önünde bulan Zlatkov’un vuruşu auta çıktı. Boluspor’dan Abdulkadir karşılaşmanın hakeminden sarı kart gördü. İlk yarının sonuna 2 dakikalık süre ilave edildi. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Boluspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Boluspor, aynı on bir ile çıktı. Boluspor, ikinci yarıya 2-0’ın verdiği rahatlıkla çıktı. Kırmızı beyazlılar, Ankaraspor’u kendi sahasında kabul eden taraf oldu. Boluspor yine 3’ncü gole bir kez daha yaklaştı. İsmail’in sol kanattan getirdiği topta ceza sahasında topla buluşan Emre’nin vuruşu auta çıktı. Boluspor bu dakikalarda oyunu adeta tek kaleye çevirdi. Oyunun 1 saatlik bölümü Boluspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile geçildi. Boluspor’dan Emre 68’nci dakikada sarı kart gördü. 69’ncu dakikada Alp sarı kart gördü. Boluspor teknik direktörü Engin Korukır, maçtaki ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Alp oyundan çıkarken, Fatih oyuna girdi. 77’nci dakikada Ankaraspor penaltı vuruşu kazandı. Rakibine ceza sahası içinde faul yapan Cemil, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ankaraspor Bilal’in penaltıdan attığı golle farkı bire indirdi. Skor 2-1’e geldi. Boluspor 2.oyuncu değişikliğini yaptı. Oyuna Dixon girdi, oyundan İskender çıktı. Boluspor’dan Atacan vakit geçirdiği gerekçesiyle karşılaşmanın hakeminden sarı kart gördü. 88’nci dakikada Boluspor son oyuncu değişikliğini yaptı. Emre Kılınç oyundan çıktı. Oyuna Mustafa Kayabaşı girdi. Boluspor, 89’ncu dakikada 3.golü buldu. Ani gelişen atakta Adem topu ceza yayına gönderdi. Abdulkadir’in vuruşu Ankaraspo ağları ile buluştu. Boluspor bu golle deplasmanda 3-1 öne geçti. Karşılaşmanın sonuna 4 dakikalık süre ilave edildi. Karşılaşmayı Boluspor 3-1 kazanarak kümede kalma anlamında büyük bir adım attı. Kırmızı beyazlılar, ligin 28’nci haftasında kendi sahasında Şanlıurfaspor’u ağırlayacak.

2518 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.54712295532227