Aptal Yerine Koymayın !

19 Mayıs 2012

Boluspor eski yöneticilerinden Nedret Yıldız sosyal paylaşım sitesinden kongre sürecini değerlendirirken çok sert mesajlar iletti. Yönetimde olduğu süreçte yaşanan bazı...

Boluspor eski yöneticilerinden Nedret Yıldız sosyal paylaşım sitesinden kongre sürecini değerlendirirken çok sert mesajlar iletti. Yönetimde olduğu süreçte yaşanan bazı olaylara değinen Yıldız kongre öncesi başkan adayı olacak kişilere " Boluspor delegesi ve taraftarını bu kadar aptal yerine koymayın" dedi. Yıldız'ın yazısını sizler ile paylaşıyoruz.

 

BOZUN ARTIK ŞU SESSİZLİĞİ


'Başkan adaylarının projelerini, kulübe katacakları değerleri ve çalışma prensiplerini ortaya koymalarından sonra içlerinden geleneksellikten uzaklaşmış, daha çok bilimsel, paylaşımcı, ileriye dönük, planlı ve önceden programlanmış çalışmalara imza atması gerekliliğini özümleyen bir başkan adayını desteleyeceğiz'

07 MAYIS 2010; bundan tam iki yıl önce Sayın Necip Çarıkçı'nın başkanlığı bıraktığını ve bir daha dönmeyi düşünmediğini söylediği sezonun sonunda, kongreye giderken yapmış olduğum basın toplantısında söylediklerim.
Sebebiyse; açıklamayı yapmadan önce, bu günkü gibi başkanlık için adı kulislerde geçen Sayın Abdullah Abat'ı tam desteklediğimi açıklamama rağmen, önümüze sunulan Sayın Emin Semercioğlu dayatması.
Ve onunda, 'eski yönetimdeki genç yöneticilerin şevkini kırmamak adına göreve talip oldum' gibi saçma sapan bir açıklamayla başkanlık adaylığını açıklaması.
O günde bu günkü gibi Sayın Becikoğlu yine ilk adaylığını açıklayan isim ve olmaması gerektiği halde; sürekli hareket halinde kulis yapan Sayın Çarıkçı ve özellikle onun işaret ettiğinin dışındakilere sert söylemlerde bulunan bir Belediye Başkanı var.
Amaç iplerin başkasının eline geçmemesini sağlamak…
Tekrar güç toplayacak zamanı tanıyacak kukla yönetimler kurmak.
Başka bir deyişle başarısız geçmesi hedeflenen bir sezonu dışarıdan yönetmek…
O günlerde nedense Abdullah Abat sessiz sedasız başkanlık niyetinden vaz geçerken, başka yerlerden talimat almayacağı sözünü aldığımız Sayın Semercioğlu'nun buna rağmen eline birileri tarafından yönetim listesi verildiğinden habersizdik.
Ele tutuşturulan listedeki amaçsa; kulübü başarıya götürecek isimlerin ağzına bal sürüp pasif görevlerde yer almasını sağlamak.
Verilen listede Genel Sekreterlik ve Basın Sözcülüğü kulüp tarihinde ilk defa birbirinden ayrılarak şahsıma futbol şubeden uzak Basın Sözcülüğü kumaşı biçilmiş oluyor. Futbol şubenin başında düşünülen isimse; sahneye konacak bir seri oyundan sonra bu unvana sonradan getirilecek olan Sayın Tuncay Şengül. Çünkü birileri dışardan böyle buyuruyor.
Seçim kazanıldıktan sonra görev dağılımı yapılan ilk toplantıdan önce; nedense Sayın Semercioğlu görev dağılımı üzerine tüm yöneticilerle günlerce istişare yapmasına rağmen, seçim sürecindeki en hareketli ismi, kulüp için birçok projesi ve hayali olan beni hiç aramıyor.
Toplantıya dakikalar kala kendisini arıyor ve bu saatten sonra vereceği hiçbir görevi kabul etmeyeceğimi bildiriyorum. Çatlaktan korkanlar alelacele toplanarak bir saat geç başlayan toplantıda futbol şube sorumluluğunu tekrar bana verirken, Boluspor tarihinde ilk defa 'futbol şubeden sorumlu başkan yardımcısı' unvanı yaratılarak sözde başıma yine Tuncay Şengül getiriliyor.
Aslında alınan bu karar; sonrasında ne kadar zor şartlarda hizmet vereceğimin habercisi, bir anlamda sonunda başlangıcı oluyor.
Tüm bu engellemelere rağmen hızla değişen kulüp görüntüsü, yeni sporcuların karşılayarak yerleştiren sosyal masanın oluşturulması, alt yapıdaki tüm oyunculara maaş bağlanarak kendilerini değerli hissetmelerinin sağlanması, ciddi basın ve halkla ilişki kararları, Boluspor kulübünün tarihinde ilk defa kendi yönetmeliğini hazırlayarak kitap haline getirmesi, fonlardan yararlanmak üzere federasyona sunulan proje dosyaları ve hedef transferler, müthiş bir sezon açılışı.
Her şey iyi ve farklı giderken; sezonun ilk maçına sayılı günler kala birileri yine rahat durmuyor. Yine Semercioğlu'nun belli ki yine bir yerlerden aldığı talimatla 'genel kaptan kulübeye girmeyecek' dayatmasının getirdiği gerginlik, başarıya gidilecek yola ilk dikenli telleri yavaş yavaş döşüyor ve huzur bozulmaya başlıyor.
Büyük çabalardan sonra, günün en az on saatini kulüpte geçiren, bunun dışında kulüp dışında sürekli sporcuların motivasyonunu artırıcı çalışmalarda bulunan Genel Kaptan'ın arkası öncesinde büyük destek veren yönetimce nedense süratle boşaltılıyor.
O günlerde eski oyuncularımız Erdem Özgenç ve İbrahim Yavuz'un kulübe ilk girdiklerinde 'Ağabey biz Bolu'ya değil üç büyüklerden bir takıma mı geldik?' diye kısa süredeki değişime yaptıkları yaklaşım hala hatırımda.
Geçen süre içinde; içerden dışarıdan yapılan yoğun kulisler sonucunda, kulübün hocası ve futbol şubenin sorumlusu kısa bir süre sonra karşı karşıya getiriliyor. Ve Ordu maçı sonrası, Giresunspor'la flört ettiği şike soruşturmasında belli olan hocanın sakin olup kendisini maça vermesini isteyen Boluspor Kulübü Genel kaptana yaptığı saygısızlık, sonunda onun yerine yönetimin Genel Kaptan'ın kulübeye girmemesi üzerine aldığı karar ve tüm bunların sonunda alınan istifa kararları.
Ve istifa kararımdan sonra beni illk arayıp tebrik eden kim biliyor musunuz?
Sayın Necip Çarıkçı.
Bunları bu gün neden anlatıyorum?
Sayın Becikoğlu sevilir sevilmez çıktı adaylığını açıkladı. Net. Daha önceki gibi…
Peki, neden Sayın Çarıkçı ya da adı kulislerde geçen Sayın Abat ve başka isimler çıkıp 'Adayız', 'Aday Değiliz' diyemiyorlar.
Niyetleri reklam mı yoksa başka bir şey mi?
Yine birileri 'ben olamazsam kuklalara teslim edeyim' düşüncesiyle hava mı kokluyor?
Yeter!
Boluspor delegesi ve taraftarını bu kadar aptal yerine koymayın.
Bıktık artık kongreye dakikalar kala hazırlanan hap gibi listelerden, kulislerden ve kongre gürültüsünde okunan ne olduğunu anlamadığımız bilançolardan, hedeflerden ve ibralardan.
Önce şeffafça kulübün mali durumunu, borcu harcını kulüp sitesinden yayınlayın, yayınlayın ki herkes bilsin ona göre hazırlığını yapsın.
Siz de başkan adayları; delikanlı gibi çıkın 'Adayım, liste çalışmalarına başladım' deyin, projelerinizi, hedeflerinizi kongreye kadar görsel ya da yazılı basından delegelere sunun.
Özellikle sen Abdullah Abat…
Bunu üçüncü kez yapıyorsun. İki defa milleti yarı yolda bırakıp vaz geçtin.
Bu kadar destekten sonra ya çık 'Adayım' ya da teşekkür et 'Değilim' de.
Demez sessiz kalırsan herkes gibi bende artık senin reklam peşinde koştuğunu düşüneceğim.
Boluspor'a ve sizlere bu yakışır.
Karanlıklarda yol almak değil.


2291 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.08308219909668