Ayhan Erusta ve Türk Futbolu

10 Mart 2015

Boluspor’un eski oyuncusu Almanya da yaşayan eski futbolcu Ayhan Erusta Türk futbolu adına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye de PRO lisans’ın çok kolay alındığını söyleyen Erusta “Kimler nasıl lisans alıyor . Taşkın bizden biri içimizden çıktı Boluspor’da da ismini duyurarak Süper lig de oynamıştı şimdi Tayfun Korkut ‘dan sonra Almanya da ikinci Türk Taşkın ona güveniyorum” diyen Ayhan Erusta açıklamalarına şöyle devam etti.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Eğitmenlerini Avrupa’nın sınavına sokmak lazım.

Ayhan Erusta: PRO lisans öyle kolay alınmamalı. Sorun kimler ve nasıl lisans alıyor. Lisansları kimler veriyor kendileri zamanında lisanslarını nasıl aldı. Bunları araştırmak lazım o zaman görülecek benim ne demek istediğimi. Türkiye Futbol Federasyonunun Avrupa Scouting’i ne durumda, bunu soran kimse Türkiye’de yok. Genç milli takımlara Avrupalı gençler alınıyor mu? Alınıyorsa nasıl seçme oluyor. Manager tavsiyesi mi? Nasıl?

Türkiye de Hoca Olmak Çok Kolay

Ayhan Erusta: Avrupa Scouting bitti neden? Çünkü 75 milyon Türkiye nüfusuna karşılık 3.5 milyon Avrupalı, Türkler milli takımlara alınınca boşa giden paralar boş projeler boş eğitmenler ortaya çıkıyordu.

Bunları sormak araştırmak bir görev.Türkiye Futbol Federasyonu nasıl çalışıyor paralar nerelere harcanıyor? Avrupalı Türk gençlerin, Genç milli takım da oynama şansı sadece A Milli takımda mı olacak? Olacaksa o zaman Mesut Özil’lerin doğruyu yaptığını kabullenelim. İyilerin millî takımı olunca rekabete açık olunca, Avrupalı gençlerin eğitimini ve değerini Türkiye'deki gençlere verince bu gençleri adaletli yarıştırmasını öğrenince o zaman başarı yakın. Aynısı eğitmenler için geçerli yabancı hocalara yapılanlar ortada. Televizyonda konuşan sallayan hoca oluyor bir çok örneği de ortada 

Düzen Bozuk  Kimse Sorgulamıyor

İşte bu bizim eğitmenlerimiz. Şöyle bir bakalım  Pro lisanslı hocamızın Futbolun gelişmiş olduğu Avrupa gibi ülkelerde olmadığını görüyoruz buda bizim eksikliğimiz (Azerbaycan, İran, Irak bu ülkeler geçerli değil ) Avrupa da söz sahibiysen eğitmeninde görev yapar oyuncundan oynar. Sadece bu düzensizliğin bitirilmesi için araştırmak lazım  kontrol mekanizmasının görevini yapmadığını belirtmek lazım diye düşünüyorum . Kim bunları sorgulayacak araştıran basın yok  soru soran ve çözüm üreten yok o zaman da  bilgisizlik ortada diye bilirim .

Bozuk düzeni ben eleştiriyorum şahısları değil. Şahıslar profesyoneller ekmek parası peşinde diye düşünüyorum .

Avrupa’nın Yetersiz Gördükleri Profesyonellik  İçin Türkiye Süper ligde oynuyor

Türkiye’deki  Süper  Ligin, PTT Birinci  ligin kalitesini  Avrupa ile  karşılaştırmak  için kaç tane Avrupa’nın Regiona ligi yani 4.liginden oynayan oyuncu var ? Örnek Cenk Tosun 4.lig Eintracht Frankfurt, sonra Antep şimdi Beşiktaş.

Avrupalının Profesyonel lig  için yetersiz dediği gençlere ikinci lig üçüncü lig de oynuyorlar. Profesyonellik  için Türkiye Süper ligde oynuyor nedeni ne ? Eğitim farkı.

Şöyle diye bilirim. Bizlerde zamanında Türkiye ye  amatör olarak  geldik. Profesyonel  lig de oynadık Süper ligde Boluspor da gerçekler bunlar  diyebilirim.

BU SORULAR CEVAP NERDE EĞİTMENİ EGİTECEK? ADALETLİ EĞİTİCİ VARMI BUNLARA DESTEK OLACAK YÖNETİCİ VARMI? CEVABINI SİZİN BULMANIZ LAZIM BASIN OLARAK ARAŞTIRMANIZ LAZIM .

Taşkın Daha Yükseklerde Olacak

Bizim  İçimizden çıkan hedeflerini hep üstlerde olarak belirleyen Taşkın şimdi nerde diyecek olursa sizde biliyorsunuz Fortuna Duesseldorf’un teknik direktörlüğün de ilk hedefi gerçekleşti. Almanlar kendisine çok güveniyor  Tayfun dan sonra ikinci Türk Teknik direktör Taşkın. Ben Taşkın’a güveniyorum  daha yükseklerde göreceğime eminim.

Dışarıda oynayan futbolcularımız var fakat Türkiye Futbol Federasyonu lisansına sahip. Eğitimlerimiz PRO lisanslı hocamız var mı? Türk olarak.

Oyuncuyu Arayıp Bulurken  Adaletli Olmak Lazım

Sorun yeteneklerde değil, o yetenekleri adaletli olup bulmak ve eğitmekte. Sen Eğitmen eğiteme sonra onlardan oyuncu bekle. Önce kendine bakacaksın.

Göstermelik, arkadaş tavsiyesi üzeri genç milli takımlara alınan kendi kulüplerinde oynamayan sakat olan oyuncunun son durumunu bilmeyen sistemin başarısı ortada geleceği de ortada.

Scouting nasıl işliyor. Oyuncunun babası veya kendisi Türkiye Futbol Federasyonunun sayfasına “ben yetenekliyim ve şu kulüpte oynuyorum desem yeterli” oyuncu o zaman takip edilip çağrılıyormuş. Böyle harika çalışmayı tüm Avrupalı kulüplere Scouting’i anlatmak lazım süper bir proje değil mi?

Türkiye’de herkes Club Brugge çıktı diye seviniyor, bilgileri olmadığı belli. Belçika son 10 senedir Almanya’da sonra Avrupa’da alt yapısına önem veren ekip. Çok zor maç olduğunu bilmez sen sevinirsin. Göreceğiz çok zor maç Liverpool’dan iyi diyebilirim.

3043 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.050580024719238