AYNI HATALAR

30 Eylül 2014

Takımımız geçen haftaki Samsun mağlubiyetinden sonra, içerde oynadığı Adana Demir maçını da kaybetti. Öncelikle hafta içi oynadığımız kupa maçında oynamayan oyuncularımızı oynatarak diğer oyuncuları da görmek istese de birde işin maddi boyutu da var ki bunu hocanın görmesi lazımdı. Artık Boluspor oyun şekli belli 4.4.1.1. içerde oynadığı belli dışarıda oynadığı belli. Ama Boluspor’un rakiplerinin de Boluspor’a nasıl oynadığı belli, rakiplerimizin yaptığı şey orta sahası ve geri dörtlüsü ile geride bekleyen 3 veya en fazla 4 oyuncu ile hücum ederek fazla adamla hücum etmeyerek özellikle forvet arkasındaki oyuncularını (Samsun’da Doğan) A.D.S. (Hüseyin Kala) bizim stoperlerin arasına sokarak çabuk oynayarak takımımızı cezalandırıyor. Orta sahamızda Kibong ve İshak hücuma destek verelim derken dönüşte çabuk dönemedikleri için defansımız hep 1’e1 yakalanmakta. 

4. haftada yediğimiz gollere bakarsak aynı goller. Gaziantep serbest vuruş 1 gol, Samsun 1 taç atışı 1 gol, A.D.S. korner, Samsun Umar Nurettin tarafından ceza alanına giriş, Samsun Ahmet ceza alanına giriş (penaltı) A.D.S. Tayfun Nurettin’e çalım sıfırdan orta boş kale. Defansımızda  yan toplarda (korner taç) bir zaafı gözükmekte. Hocamızın taktik anlayışına çok önem verdiği ve çalıştığı belli ama unuttuğu istediklerine uygun veya saha içinde yaptığı dakiksel değişikliklere uygun transferler yapıp yapmadığı. İç sahada özellikle sağbek İsa’yı genişte tutarak o tarafı kullanmaya çalışıyor. Ama İsa bundan üretkenlik yapabiliyor mu veya kapanan takıma pasla hücum etmek isterken pas trafiğine uygun orta saha veya içeride bu pas trafiğine uygun kenar oyuncuları elinde mi? 

Doğru taktik değişiklikleri veya değişik sistemleri uygulamak doğru oyuncularla olur. Hoca bu doğru oyuncuları transfer etti mi? Artı hocamız İsa’yı öne çıkartıyorsun arkada 3lü gibi kalıyorsun mağlup durumda İshak’ı sağbek alıyorsun 4lü gibi kalıyorsun bunu da çözemedik. Ama takımımız bize göre de hala bir şey kaybetmiş değil. Ama artık lig kızışmaya başladı. Bu hafta Buca maçı belki Sait hocanın da son maçı olabilir kaybederse. O yüzden çok dikkatli olmamız gerekir. Takımımıza Buca maçında başarılar.

4080 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.055967092514038