Bahri Kaya Karşılaşma Normal Sürede Oynanmadı

13 Mart 2012

Teknik Direktör Bahri Kaya Erciyesspor karılaşması için yapılan ilk antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu .Kaya Kasımpaşa maçının normal sürede oynamadığından...

Teknik Direktör Bahri Kaya Erciyesspor karılaşması için yapılan ilk antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu .Kaya Kasımpaşa maçının normal sürede oynamadığından tutun takımın fiziksel olarak son durumunu ve Karşılaşmada iki Tolga yı da geçemediklerini işetenlikle açıklarken bir çok konuya açıklık getirdi.

 

Gerçekten bizim hak etmediğimiz bir sonuç oldu. Biz Pazar günkü oyunumuzla galibiyeti hak ettiğimizi söyleyebilirim. Ama buna rağmen en azından berabere bitirebilirdik diye düşünüyorum. Futbol şansı bizim yanımızda değildi diye düşünüyorum. O gün maçtan sonrada değindim. Tolga hocamın yani gerçekten üst ligdeki hakemlerin aşağıya gelip maç yönetmeleri gerecekten bizleri gururlandırıyor.

Bu bize çok önemli bir rahatlık veriyor ama biraz daha iki tarafında çıkarlarını korumak adına hareket etmesini beklerdim. Maçın ilk yarısında 8 dakika oynanmamış süre var. Uzatma 2 dakika. Sakatlıklardan dolayı, bizde kilometre tutuyoruz. Bizde toplam 5 tane kilometre var. Bu kadar rakip kaleci Tolga'nın maçı ağırdan alması, ikinci yarıda 6 tane oyuncu değişikliği, yine sakatlıklar, oyunun durması 4 dakika uzatma. Ben bu maçın süresinin çalındığı inancındayım. İki dakika fazla oynasaydık gol atar mıydık, sorun bu değil. Biz her an için o maçı lehimize çevirebilecek mücadele verdik ama sevgili Tolga hocam dan iki tarafında çıkarlarını koruyan bir düdük çalmasını beklerdim. Şunu söyleyeyim. Bu mücadelede 1 golü bulabilseydik, skoru lehimize çevirebilir ikinci golü de bulabilirdik. Ama maalesef istediğimiz olmadı.

 

Kasımpaşa Maçını Unuttuk

Hemen bu müsabakayı unutup önümüzdeki haftaya bakmak zorundayız. Ama bu müsabakada da çok önemli 2 oyuncumuzu sakat verdik. Biliyorsunuz Gencer ikinci yarının hemen başında sakatlandı. Arka adalesinde bir yırtık oluştu. Yaklaşık 3 hafta bizimle birlikte olmayacak. Emre Toraman'ın da maçın henüz başında böyle bir sıkıntısı vardı. Oynadıkça ve saha ağırlaştıkça bu sakatlığı ilerledi ve oyundan aldık. Çekilen MR sonrası ufak bir yırtık tespit edildi ve bir süre bizimle birlikte olmayacak.

Kimseyi Suçlamıyorum

 Hiç kimseyi suçlamıyorum ama bu kadar çok sakat vermemizin sıkıntı yaratılmasının sebebi saha şartlarından dolayı, Bolu'da istediğimiz antrenman planlaması yapamayış olmamızdandır. Benden önceki hocalarımın sıkıntıları da aynıydı. Maalesef iki tane sakat oyuncumuz var. Birde dört sarı kart cezalısı oyuncumuz Kenan var. Ama kadromuz çok zengin, Omar Wade sakatlığını geçirdi ve aramıza döndü. Onu hemen oynatmamız mümkün değil ama takım idmanlarına başladı. Eksikler ne olursa olsun, kadromuz çok geniş ve çok zengin. Elimizdeki mevcut kadroyla elimizden gelenin en iyini yaparak mücadelemize devam edeceğiz.

Play  Off İçin Sonuna Kadar Mücadele

Sonuçta sıralamaya bakınca matematiksel anlamda ilk iki şansımız olmasına rağmen, artık önümüzde çok geçmemiz gereken rakipler var. Öyle bir sıralama var ki, 3, 4 ve 5'inci sıradaki takımlar bile bize olan puan farklarını istemediğimiz şekilde artırıyorlar. Bu yüzden ilk iki sevdasından öte ilk altıya kalabilmek adına var gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz. Yine bizim üstümüzdeki bir rakibimizle hafta sonu oynuyoruz. İçerde dışarı kazanmaktan başka düşüncemiz yok. Başka bir anlayışımızda olmayacaktır. Mutlak maçı kazanmaya gidiyoruz. Bu anlamda da hazırlıklarımıza bugünden itibaren başladık.

 

Bir program yapıyoruz yine, yarın muhtemelen, hava şartlarının daha müsait olduğu ve 4 antrenmanımızı sağlıklı yapabileceğimiz Kayseri'ye yakın, Nevşehir ve Kırşehir olabilir. Oralarda güzel kamp tesisleri var. Cumartesi gününe kadar orada kamp yapmak üzere yarın şehrimizden ayrılacağız.

 

Ortada Sıkıntılı Bir Durum Var

Bu sene inanılmaz kış oldu. Saha şartları orta  Anadolu da ve yük yerlerde hep böyle. Yapacak bir şey yok artık. İki tarafta da eşit bu saha şartları. Bizde mesela Bolu da ki iç saha maçlarında saha sıkıntı çekiyoruz. Bundan önce Güngören beraberliği, Gaziantep, Göztepe ve Kasımpaşa mağlubiyetleri bunu sadece zemine yormuyorum. Ama gerçekten sıkıntılı bir durum var. Üretmeye çalışan takımlar için, saha zeminlerinin kötü olması çok sıkıntılı. Bu anlamda Kayseri'de bizi yenip aradaki puan farkını açmaya çalışacaklar. Biz ise onları yenip altımıza almaya çalışacağız. Çok sıkı bir mücadele olacak. Her iki taraf içinde zor bir maç.

Son Vuruşları İyi Yapmamız Lazım

Gerçekten, bilhassa takım 10 kişi kaldıktan sonra, oyunu kenarlardan daha fazla oynama isteğiyle, yüksek oyuncularımızla gol bulmak için çok çaba sarf ettik. Golden öncede iki tane çok net gol pozisyonumuz var. Dikkat ettiyseniz her kenar ortada etkili olduk. Kenan'la, Caner'le, Veysel'le, Veli'yle ve Orhan'la girdiğimiz pozisyonlarda kaleci başarılı oldu. Ama bunlar yetmiyor. Antrenman öncesi yaptığım toplantıda, bu söylediklerinizi oyuncularımla paylaştım. Çok daha fazla tekrar yapılarak, son vuruşlarda biraz daha dikkatli olarak bunları gole çevirmeliyiz. Yarın bir gün bu kadar pozisyon dahi bulamayabiliriz.

Hem Hakem Tolga yı Hem de Kaleci Tolgayı Gecemedik

 

İnanılmazda kalesinde devleşen bir kaleci vardı. Kasımpaşa'nın bundan önceki oynadığı maçlara bakarsanız, gerçekten kaleci Tolga formsuz bir kaleci grafiği çizmiştir. Ama bu maçta da maçı çeviren adam oldu. Biraz Tolga'ya moral veren orta hakem Tolga Özkalfa oldu. İnanılmaz derecede, oyunu yavaşlatma, oyunu durdurma istediğine orta hakem prim tanıdı. Bizde yaptığımız son vuruşlarda biraz daha dikkatli olabilseydik. Kaleci Tolga'yı geçebilirdik. Bu anlamdaki sıkıntımızı, son vuruşlardaki eksikliğimizi bol bol çalışarak giderebiliriz. Yoksa takımımızda bu ligin kalbur üstü golcüleri var. Süper Lig'den gelme Veysel, Kenan, Ferhat, Caner ve Aydın, her ne kadarda her sene 25 gol atan değil de en azından 10-15 golü olan bir oyuncudur.               


2178 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.29871797561646