BAL'DA HANGİ İLİ HANGİ TAKIM TEMSİL EDECEK?

28 Mayıs 2013

2013 - 2014 SEZONUNDA BAL'DA HANGİ İLİ HANGİ TAKIM TEMSİL EDECEK?   Bölgesel Amatör Lig 2012-2013 sezonunda 11 grupla oynandı. İllerin coğrafi konumuna göre belirlenen...

2013 - 2014 SEZONUNDA BAL'DA HANGİ İLİ HANGİ TAKIM TEMSİL EDECEK?

 

Bölgesel Amatör Lig 2012-2013 sezonunda 11 grupla oynandı. İllerin coğrafi konumuna göre belirlenen gruplarda son iki sırayı alan takımlar illerinin yerel amatör liglerine döndüler. Bolu'yu bu sene BAL liginde finalde Geredespor'u 1-0 yenen Mudurnuspor temsil edecek.

 

Bölgesel Amatör Lig 2012-2013 sezonunda 11 grupla oynandı. İllerin coğrafi konumuna göre belirlenen gruplarda son iki sırayı alan takımlar illerinin yerel amatör liglerine döndüler.

 

Her ilin Bölgesel Amatör Lig'de belli bir kontenjanı var ve bu kontenjana göre BAL'a takım gönderiyor, kontenjanlar illerdeki amatör futbol takımı sayısına göre belirleniyor. 3. Lig'den BAL'a düşen takımlar kontenjan hesaplarına dahil edilmiyor ve 3. Lig'den takımı düşen iller bir fazla takımla temsil ediliyor.

 

Bölgesel Amatör Lig'i kulüplere yalnızca 3. Lig'e yükselme fırsatı veren bir organizasyon olarak değerlendirmeli; 3. Lig'e yükselemeyen takımların - gruplarını üst sıralarda da bitirseler - bir sonraki sezon BAL'da kalıp kalmayacağı aynı ilin kontenjanından gelen diğer takımların başarılarına bağlı. Örneğin 4 takımla katılan Diyarbakır'da Diyarbakır Kayapınar Belediyespor grubunu 4. sırada bitirmesine rağmen diğer Diyarbakır takımları ilk üç sırayı paylaştığı için yerel amatöre döndü. 2 takımla katılan Kayseri'de ise Kayseri Yolspor grubunu 13. bitirmesine rağmen Kayseri'nin diğer ekibi Kocasinan Şimşekspor'u puantaj da geçtiği için ligde kaldı.

 

Her ilin yerel amatör şampiyonunun bir sonraki sene BAL'da oynama fırsatı var. İl takımlarının gösterdiği başarıya göre; yerel amatör şampiyonları ya doğrudan BAL'a yükseliyor ya da BAL'daki takımla baraj maçı oynuyor.

 

Takım sayısı daha fazla olan illerde yerel amatör liglerin en üstü Süper Amatör Lig. Daha az takıma sahip olan illerde Süper Amatör Lig yok, en üst lig 1. Amatör Lig.

 

AFYONKARAHİSAR

2012-2013 sezonunda Afyon takımları 8. Grup'ta mücadele etti. İscehisarspor 7., Emirdağspor 12., Afyonkarahisarspor 14. ve son sırada tamamladı. Bir önceki sezon Afyonkarahisarspor'un 3. Lig'den BAL'a düşmesi nedeniyle 2 olan kontenjanı yerine 3 takımla mücadele etmişti, bu nedenle direkt düşen Afyonkarahisarspor yerine takım yükselmedi; Emirdağspor baraj maçında Afyon SAL şampiyonu Dinar Belediyespor'u 4-1 yenip BAL'da kaldı.

AKSARAY

5. Grup'u şampiyon tamamlayıp 3. Lig'e yükselen 68 Yeni Aksarayspor'un yerine Aksaray Sanayispor direkt BAL'a yükseldi.

AMASYA

3. Grup'u 6. bitiren Yeni Amasyaspor, baraj maçında Amasya 1. Amatör Lig şampiyonu Merzifonspor'a penaltılarla 4-1 yenildi ve Merzifonspor BAL'a yükseldi.

ANKARA

4 Ankara takımı da 6. Grup'ta mücadele etti. Adliyespor şampiyon, Sincan Belediyespor 3., OSTİM 5., Akyurt Belediyespor 8. tamamladı. Akyurt Belediyespor Ankara sıralamasında son sırada bulunduğundan yerine Ankara SAL şampiyonu Etimesgut Belediyespor BAL'a yükseldi. Şampiyon Adliyespor'un yerine ise Ankara SAL ikincisi Keçiören Bağlumspor BAL'a yükseldi. Sincan Belediyespor direkt olarak ligde kalırken OSTİM baraj maçında Ankara SAL üçüncüsü Gölbaşı Belediyespor'a 2-0 yenilerek elendi.

AYDIN

Kentin üç temsilcisinden Didim Belediyespor 8. Grup'u 5. tamamlayarak BAL'da doğrudan kaldı. Aynı grubu 8. tamamlayan Çine Madranspor, baraj maçı oynamak zorunda kaldı ve Aydın SAL ikincisi İsabeyli Şırlanspor'u 4-0 yenerek ligde kaldı. Aynı grubu 9. tamamlayan Sökespor'un yerine Aydın SAL şampiyonu İncirliova Belediyespor doğrudan yükseldi.

BALIKESİR

İlin 3 temsilcisinden Ayvalıkgücü Belediyespor 9. Grup'u şampiyon tamamlayıp 3. Lig'e yükselirken Balıkesir Belediyespor aynı grubu 7. olarak bitirerek BAL'da kaldı. Grubu 13. tamamlayan Gönen Belediyespor ise baraj maçında Balıkesir SAL ikincisi Edremit Belediyespor'a 2-1 kaybederek BAL'a veda etti. Balıkesir SAL şampiyonu Erdekspor, şampiyon Ayvalıkgücü Belediyespor'un yerine BAL'a zaten yükselmişti.

BARTIN

6. Grup'ta 7. olan Bartınspor baraj maçında 1. Amatör Lig şampiyonu Kumluca Esnafspor'u 1-0'la geçerek BAL'da kaldı.

BİLECİK

Geçtiğimiz sezon hiçbir Bilecik ekibi BAL'da mücadele etmediğinden 1. Amatör Lig şampiyonu Bozüyük Vitraspor doğrudan BAL'a yükseldi.

BİNGÖL

Şehrin tek temsilcisi Genç Muratspor 2. Grup'ta 13. olup küme düştüğünden 1. Amatör Lig Şampiyonu Çapakçurspor doğrudan BAL'a yükseldi.

BOLU

6. Grup'u 6. bitiren Geredespor baraj maçında Bolu 1. Amatör Lig şampiyonu Mudurnuspor'a 1-0 yenilince önümüzdeki sezon BAL'da oynama biletini Mudurnuspor'a kaptırdı.

 

BURSA

9. Grup'ta 4 Bursa takımı (Yenişehir Belediyespor, Bursa Merinosspor, Kestel Belediyespor, Mudanyaspor) mücadele etti. Yenişehir Belediyespor 3. tamamlayıp BAL'da kaldı. Mudanyaspor ise 14. olup yerel amatöre düştü, yerine Bursa SAL şampiyonu İnegöl Gençlergücü yükseldi. Grubu 4. tamamlayan Bursa Merinosspor baraj maçında SAL'da 3. olan İznikspor'u 2-0, 5. tamamlayan Kestel Belediyespor da SAL'da 2. olan Mudanya Burgazspor'u 1-0 yenerek BAL'da kaldı.

 

ÇANKIRI

Geçtiğimiz sezon BAL'da temsilcisi olmadığından Çankırı 1. Amatör Lig şampiyonu Çankırı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu SK doğrudan BAL'a yükseldi.

ÇORUM

6. Grup'u 12. tamamlayan İskilip Belediyespor, Çorum 1. AL şampiyonu Çorum Çimentospor'u baraj maçında 3-0 yenerek ligde kaldı. Çorumspor da 3. Lig'den düştüğü için önümüzdeki sezon Çorum'u Çorumspor ve İskilip Belediyespor temsil edecek.

DÜZCE

Düzce Süper Amatör Lig'i şampiyon tamamlayan Düzcespor baraj maçında 10. Grup'u 5. tamamlayan Akçakocaspor'a penaltılarla 4-2 yenildi ve böylelikle Akçakocaspor yeniden BAL'da oynama hakkını kazandı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Sağlıkspor 10. Grup'ta 6. oldu ve BAL'da doğrudan kaldı. 12. bitiren Eskişehir Demirspor ise baraj maçında Eskişehir SAL şampiyonu Kırka Boraksspor'u 8-0 yenerek BAL vizesi aldı.

GİRESUN

Bulancak Belediyespor 3. Grup'u 3. bitirerek doğrudan kalırken Öz Espiye Belediyespor 11. oldu ve baraj maçı oynamak zorunda kaldı. Giresun SAL şampiyonu Görelespor'u penaltılarla 6-5 geçen Öz Espiye Belediyespor önümüzdeki sezonda da BAL'da mücadele edecek.

GÜMÜŞHANE

Kelkit Hürriyetspor 1. Grup'u 11. tamamladı ve baraj maçında Gümüşhane 1. AL şampiyonu Gümüşhane Telekomspor'u 5-0 yenerek BAL'da kaldı.

İSTANBUL

Kontenjanı 12 olmasına rağmen bir önceki sezon Küçükçekmecespor'un 3. Lig'den BAL'a düşmesi sonucu 13 İstanbul temsilcisi BAL'da mücadele etti.
4 İstanbul takımının oynadığı 9. Grup'ta Vefa ikinci olarak BAL'da kaldı. 10. olarak ligi bitiren Küçükçekmecespor, İstanbul SAL'dan gelen Selimiyespor'a baraj maçında 4-0 yenildi ve BAL'a veda etti. 12. tamamlayan Büyükçekmecespor'sa SAL'dan gelen rakibi Feriköy'ü uzatmalarda 2-1 yenerek BAL'da kaldı. Grubu son sırada tamamlayan Beykozspor 1908 İstanbul SAL'a düştü.
Yine 4 İstanbul takımının mücadele ettiği 10. Grup'u Çıksalın şampiyon tamamladı ve 3. Lig'e yükseldi. 9. Çatalcaspor ve 10. Dikilitaş BAL'da kalırken grupta sonuncu olan İstanbulspor Kulübü İstanbul SAL'a düştü.
5 İstanbul takımının yer aldığı 11. Grup'ta şampiyon Tuzlaspor 3. Lig'e yükseldi. 3. olan Sultangazispor doğrudan BAL'da kalırken 4. olan Sultanbeyli Belediyespor baraj maçında İstanbul SAL'dan gelen rakibi İFA'yı 3-2 yenerek BAL'da kaldı. Grupta 9. olan İncirlispor ile 10. olan Bağcılarspor doğrudan İstanbul SAL'a düştü.
Önümüzdeki sezon BAL'da yer almayacak olan takımların yerine direkt olarak İstanbul SAL'dan takımlar ise; Yenibosnaspor, Yeniköy, Halide Edip Adıvar SK, Kuştepespor ve Arnavutköy Belediyespor oldu.

KARABÜK

İlin temsilcisi Eskipazar Belediyespor 6. Grup'u sonuncu tamamlayarak BAL'a veda etti. Karabük 1. AL şampiyonu Safranboluspor doğrudan BAL'a yükseldi.

KIRIKKALE

MKE Kırıkkalespor'un 3. Lig'e düşmesi nedeniyle kontenjanı 1 olmasına rağmen 2 takımla temsil edildi. 6. Grup'ta 11. olan MKE Kırıkkalespor, baraj maçında Kırıkkale 1. AL şampiyonu Saran Keskinspor'u 5-1 yenerek BAL'da kaldı. Kırıkkale Yahşihanspor'sa aynı grubu 13. bitirdi ve yerel amatöre düştü.

KIRKLARELİ

Kontenjanı 2 olmasına rağmen önceki sezon Lüleburgazspor'un 3. Lig'e düşmesiyle 3 takımla temsil edildi. Kırklaerli Sanayispor 11. Grup'u 13. tamamlayarak doğrudan Kırklaerli SAL'a düştü. Aynı grupta 6. olan Lüleburgazspor BAL'da doğrudan kalırken Kırklaerli SAL şampiyonu Büyükkarıştıranspor'u 3-0 yenen Babaeskispor da baraj maçı neticesinde BAL'da kaldı.

KIRŞEHİR

Geçtiğimiz sezon BAL'da Kırşehir temsilcisi bulunmadığından 1. Amatör Lig şampiyonu Kırşehir Köy Hizmetlerispor doğrudan BAL'a yükseldi.

KİLİS

4. Grup'ta 7. olan Kilis Belediyespor 1. AL şampiyonu Elbeylispor'u baraj maçında 3-0 yenerek BAL'da kaldı.

KOCAELİ

Kontenjanı 4 olmasına rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un lige katılmaması sonucu 3 takımla temsil edildi. Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor 11. Grup'u 8., Suadiye Belediyespor aynı grubu 12. olarak bitirerek BAL'da kaldı. Ligden çekilen Çenesuyu Plajyoluspor'sa grupta sonuncu olarak yerel amatöre düştü. Kocaeli SAL'da ilk iki sırayı alan Çayırovaspor ve İzmit Belediyespor doğrudan Bölgesel Amatör'e yükseldi. Gebzespor'un da 3. Lig'den düşmesi ile önümüzdeki sezon Kocaeli'nin BAL'da 5 takımı olacak.

KÜTAHYA

İlin üç takımı da 10. Grup'ta yer aldı. Grubu 4. tamamlayan Kütahyaspor doğrudan BAL'da kalırken Kütahya Sera Şekerspor baraj maçında Kütahya SAL ikincisi Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ni 2-0 yenerek BAL'da kaldı. Grupta 11. olan Dumlupınar Üniversitesi ise yerini SAL şampiyonu Kütahya Özel İdare Köy Hizmetlerispor'a bıraktı.

MANİSA

İlin 3 temsilcisi de 8. Grup'ta yarıştı. Manisa Belediyespor 3. olarak BAL'da kaldı. Grupta 4. olan Salihli Belediyespor'sa baraj maçında Manisa SAL ikincisi Alaşehir Belediyespor'u uzatmalarda 4-1 yenerek BAL'da kaldı. Grupta 10. olan Manisa İl Özel İdarespor yerini Manisa SAL şampiyonu Somaspor'a bıraktı.

RİZE

İki temsilcisi de 1. Grup'ta oynadı. Çayelispor ikinci olarak BAL'da kalırken sezonu dördüncü tamamlayan Kalkanderespor baraj maçında Rize 1. AL şampiyonu Rize Telekomspor'u 1-0 yenip BAL vizesi aldı.

SAKARYA

İlin üç takımı da 10. Grup'ta mücadele etti. Adapazarıspor 4. olarak BAL'da kaldı. 7. olan AS Akyazıspor ise baraj maçında Sakarya SAL ikincisi Karasuspor'a 2-1 yenilerek BAL'a veda etti. Grubu 13. kapatarak BAL'a veda eden Kocaalispor da yerini Sakarya SAL şampiyonu Serdivanspor'a bıraktı.

SAMSUN

Kontenjanı 3 olmasına karşın Çarşambaspor'un 3. Lig'den düşmesi nedeniyle bu sezon 4 takımla temsil edildi. 1930 Bafraspor 3. Grup'ta şampiyon olarak 3. Lig'e yükseldi. Atakum Belediyespor aynı grupta 5. olarak doğrudan BAL'da kaldı. 8. olan Çarşambaspor'sa baraj maçında Samsun SAL ikincisi Ladik Belediyespor'u penaltılarla 4-3 yenerek önümüzdeki sezon için BAL vizesi aldı. Grubu son sırada tamamlayan Dikbıyık Belediyespor BAL'a veda

YOZGAT

İlin tek temsilcisi olan Sorgun Belediyespor 6. Grup'u 10. olarak tamamladı ve Yozgat 1. AL şampiyonu Sarıkaya Belediyespor'u baraj maçında 1-0 yenerek BAL'da kaldı.

ZONGULDAK

Zonguldak Kömürspor 6. Grup'u ikinci bitirdi ve BAL'da kaldı. Aynı grubu dördüncü tamamlayan Kozluspor ise Zonguldak SAL şampiyonu Asmaspor'u uzatmalarda 3-2 yenerek BAL vizesi aldı. Kilimli Belediyespor'un da 3. Lig'den düşmesiyle Zonguldak BAL'da üç takımla temsil edilecek.

 


3312 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.2753849029541