( Balıkesir ) ( Görülmek İstenmeyenler ) ( Hatalar )

24 Aralık 2015

İki hafta önce maç maç kaleme almamızdan sonra iki haftanın ardından son 2 maçı da bir değerlendirerek gündemi tartışalım isterseniz. 
Boluspor içeride oynadığı Denizlispor maçını yediği şok golle sarsılsa da ve hemen arkasından gelen haklı istifa seslerine forma şansını iyi değerlendiren Andaç’ın akıllı vuruşuyla akabinde karşılık vermesi defans da Ramazan’ın liderliğinde maç 3-1 getirilerek biten bir karşılaşma haneye 3 puan yazdırdı.

Boluspor da 3 puan sonrası nefes almasına rağmen kaos ortamı, Sefer’in araba alımındaki haberlerle Balıkesirspor maçına hazırlandık. Balıkesirspor maçına geçmeden önce  Özcan hocanın ayrılmasından sonra hiç bir zaman bu haftaya gelinceye kadar bitmeyen senfoniler yaşadık.

2 haftalık balayı haftasından dolayı gündemleri şöyle sıralayacak olursak;

1 Kulüp menajerinin görevine son verilmesi 

2 Ümit Hoca, Özcan Hoca derken Cüneyt Hoca ile devam eden Osman Zeki Korkmaz’ın ayrılması,

3 Emre’nin 20 yaşında alt yapıdan çıkan bir oyuncu olmasına rağmen geçen sezon yaşına rağmen üst düzey performansı Sezona da Özcan Hoca zamanında bile kısır oyuna rağmen atan ,attıran, Urfa maçında Trabzon maçında Andaç ile beraber en üretken oyuncular olmasına rağmen Andaç’ın oturtulması ve bir anda basında, ve taraftar arasında kötü sonuçlarla beraber sanki birileri tarafından Emre’nin özel hayatının gündeme gelmesi , Emre’nin son haftalarda oynatılmaması ile konu kapandı.

4 Yine puan kaybettiğimiz bir maçtan sonra yine futbolun eleştirileceği haftada Kaptan Adem’in gündeme getirilip genç oyuncularımıza kızması ve başka bir oyuncumuzu  tartakladığı haberleri ve dedikoduları gündeme getirilmesi de dikkat çekiyor. 

5 Yine kaybettiğimiz bir maçtan sonra Eren’in ulusal basına üstü kapalı eleştirisi ve gündeme gelmesi futbolun dışına çıkılmasına sebep oldu.

6 Akabinde Eren’in gönderilmesi , sezon başından beri sakatlığından dolayı, faydalı olamayan Peter Janda’nın gönderilmesi,

7 Sefer’in bir anda oynatılmaya başlaması Araba alım satım konuları Taraftar gruplarının ortak açıklaması ile haklı isyanlar ve bu haftaki 6-0’lık tarihi hezimetin devamında yine futbolun konuşulacağı yerde, ve devamında Herni Belle’nin gönderilmesi sezon başından beri istikrarıyla Ramazan ve Cüneyt hocanın maça yansıyan tartışması dikkat çekti.

Nedense bu kaos ortamında, Belki futbol eleştirilse sahada yapılan yanlışlar tartışılsa biraz daha yol ala bilirdik.

Gelelim Balıkesir Maçına

Rakibimiz, ligin en fazla berabere kalan en az mağlubiyet alan takımı, ayrıca Artıları fazla olan bir takım değil. Ama doğru kurulan bir takım diye biliriz maça başladığımızda gördük ki, orta sahayı (2 Bölgeyi kapatan, veya katmayan çalışan ama rakibe uzak oynayan bir orta saha ) Bu takım çok iyi bir kontra atak takımı ve oynayan bir takım bunu da bilmeyen yok.

 Ama defansımız o kadar önde oynuyor ki Taktiksel olarak  bunu böyle oynarsan Balıkesirspor da Yiğit Gökoğlan, Mugdat gibi süratli oyuncuların ekmeğine yağ sürersin. Mugdat genişleyip top alan ve rakibin üzerine sağlam giden bir oyuncu ama bizim bekimiz fırsat veriyor, orta saha uzak oynarsa Yiğit Gökoğlan alana koşu ile topu alır gider, bekimizde atılan toplarda mesafe bırakıp kendini geriye doğru atmazsa Yiğit Gökoğlan’ı yakalayamazsın.

Ligin en iyi 10 numarası olan Kerim Avcıya düşünme fırsatı verirsen hem oynar hem de oynatır ve de tamamen bunu sahada yaptı diye biliriz. Bunları bireysel analizlerle oyunculara taktiksel çalışmalarda gösterilir. Bireysel hücum bölge hem takım çalışmalarında yanlış çalışmalar, seni hezimete götürür. Takım sorumluları sonuçlardan sorumludur.

Eğer Taraftar gruplarımız 3 senenin birikimiyle yanlış transferlere, yanlış yönetilmeye, yanlış altyapı politikalarına isyan ediyorsa bunlara kulak tıkayamayız.

Seyirci ( Taraftar)Takımın küme düşmemesinde nasıl birlikte hareket ettiyse, yanlış işlere de beraber tepki verecek ama bu takımın kötü sonuçlarından kimse kendini soyutlayamaz. Nasıl şampiyonluklarda Şampiyon takımın Teknik heyeti ve yönetimi o kulübün tarihine geçiyorsa O takımın küme düşmesi müzice olarak adlandırılıp kümede kalır O takımın hocası yönetimi tarihe geçerek alkışlanıyorsa, Kötü yönetilen, borçları tepeye çıkan, aldığı tarihi hezimetlerde de  O yönetimin ismi ve o antrenörün ismi yazar tarihte,

Seyirci ve basın başarıda sizi alkışlayıp överken buna seviniyorsanız seyirci sizi istifaya basında sizi eleştiriyorsa bunu da kabul edeceksiniz.

Seyirci basınla karşı karşıya gelmiş, Basın, basınla karşı karşıya gelmiş, şimdi ise seyirci seyirciye ile karşı karşıya gelmeye başlamış, futbol konuşmazsak yanlış işleri düzeltmeye çalışanları dinlemezseniz Bu işin sonu iyi değil Boluspor Hepimizin

Takımımıza Malatya maçında başarılar.

4116 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.045594930648804