Bank Asya 1. Lig takımları yaşadı !

12 Haziran 2012

Türkiye Futbol Federasyonu  İcra Kurulu üyesi Arif Koşar, ''2012-2013 sezonundan itibaren Bank Asya 1. Lig'deki takımların uçak, otel, yeme içme...

Türkiye Futbol Federasyonu  İcra Kurulu üyesi Arif Koşar, ''2012-2013 sezonundan itibaren Bank Asya 1. Lig'deki takımların uçak, otel, yeme içme gibi tüm deplasman giderlerini de biz karşılayacağız'' dedi.

 

Arif Koşar, Kordon Otel'de düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikten sonra profesyonel kurul olarak çalışmalara hemen başladıklarını ve liglerdeki takımların başkanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Kurul olarak, bu liglerden temsilciler seçtiklerini ve 18 kişiyle çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Koşar, daha önce de takımlarla bir araya geldiklerini, iki gün boyunca da Ege Bölgesi'ndeki takımlarla görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

Koşar, kulüplerin ekonomik sıkıntılar çektiğini, bu nedenle kulüplerin gelir düzeyini yükseltmek zorunda olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Gelirin de ehil ellere gitmesi için gerekli şeyleri yapmamız lazım. 2012-2013 sezonundan itibaren 2. ve 3. Lig'deki ekiplere lig başına 5'er milyon lira isim hakkı vereceğiz. Kulüpler, sezon başlamadan alacakları Spor Toto ve TFF gelirleri dışında bu gelire de sahip olacak. Bugüne kadar 2. ve 3. Lig ekiplerinin deplasman giderlerini biz karşılıyorduk. 2012-2013 sezonundan itibaren Bank Asya 1. Lig'deki takımların uçak, otel, yeme içme gibi tüm deplasman giderlerini de biz karşılayacağız. Bizim kurduğumuz şirket, takımın deplasmandaki her türlü ihtiyacını karşılayacak. Kulüpler de deplasmana seyahat edermiş gibi gidecek. Bu konuda sponsor olarak Digiturk ile sözleşmemizi imzaladık. Bu kaynak kulüplere göğüs reklamı, stat reklamı veya başka bir şekilde olabilir. Bunu kulüplerin menfaatine göre belirleyeceğiz. Kulübün çok iyi göğüs reklamı varsa ben onu engelleyemem.''

Kulüplerin altyapıya gerekli önemi vermeleri gerektiğini kaydeden Koşar, ''Bu konuda herkese Bucaspor örneğini gösteriyoruz. Bucaspor, bir fabrika kurdu. Her takımın kurması mümkün mü? Kulüpler bu şekilde yapamasa bile bu organizasyonun yarısı şeklinde bir yapı kurabilir'' diye konuştu.

TFF Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı da, takımların sorunlarını bildiklerini ve bunları çözeceklerini belirterek, ''Biz çalışmalarımıza 'Gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis kalmayacak' şeklinde başladık. Bu nedenle kulüplerin sıkıntılarını yerinde görmemiz daha farklı oluyor'' dedi.



1990 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.18546915054321