Bank Asya 1.Lig Kulüp Başkanları Buluştu

21 Aralık 2010

Bank Asya 1. Liginin devre arasına girilmesinin ardından kulüpleri bir araya toplayan TFF yönetim kurulu ilk yarının bir değerlendirme toplantısı...

Bank Asya 1. Liginin devre arasına girilmesinin ardından kulüpleri bir araya toplayan TFF yönetim kurulu ilk yarının bir değerlendirme toplantısı yaptı. Boluspor adına İstanbul'da bulunan Teknik As Başkan Recep Aydoğanlı toplantıya katılırken lisans sorunları ve spor da şiddet uygulamalarının konuşulduğu toplantıda ligin birinci devresinde Boluspor taraftarının şimdiye kadar her anki bir olaya karışmadığı için Boluspor kulübüne de ayrıca teşekkür edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Bank Asya 1. Lig kulüpleri bir araya geldi. Bank Asya 1.Lig kulüplerinin başkanlarının katılımı ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki merkezinde yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 1.Başkanvekili Lütfi Arıboğan, yönetim kurulu üyeleri Ufuk Özerten, Levent Kızıl ve Yunus Egemenoğlu hazır bulundu.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda TFF Yönetim Kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, futbol kamuoyunun gündeminde yer alan Futbolcu Temsilcilerinin talimatlara aykırı bir şekilde menajerlik faaliyetleri içinde bulunmalarına karşı alınabilecek önlemleri içeren çalışmasını sundu. Egemenoğlu ayrıca 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1.Lig ve Spor Toto 2.Lig'de uygulanmaya başlanılacak "Ulusal Kulüp Lisans" sitemi hakkında bilgi verdi. 2011-2012 ile 2014-2015 sezonları arasının 72 kulüp için, ulusal kulüp lisans sistemine geçiş süreci olacağını vurgulayan Yunus Egemenoğlu, kulüplerin UEFA sistemindeki gibi "Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterler" üzerinden denetlenerek, kriterlerin Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1.Lig ve Spor Toto 2.Lig için ayrı ayrı oluşturulacağını söyledi. 2011 yılının Mart ayına kadar başvuru yapmayan kulüpler para cezası ile cezalandırılacak.

Toplantıda ayrıca TFF ve ilgili bakanlıklarca uzun süredir üzerinde çalışılan ve TBMM'ye sunulan "Sporda Şiddet Yasası"nın son hali hakkında görüş alışverişi yapıldı.

 

2391 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.073565006256104