Başarı Kaleye Gol Atmak

8 Mayıs 2012

Boluspor teknik direktörü Bahri Kaya basın mensupları ile bir araya gelerek sezonu değerlendirdi. Başarısızlığın sebeplerini takım olgusuna kadar açıklarken Kaya'nın...

Boluspor teknik direktörü Bahri Kaya basın mensupları ile bir araya gelerek sezonu değerlendirdi. Başarısızlığın sebeplerini takım olgusuna kadar açıklarken Kaya'nın açıklamalarını iki değerlendirme yaparak siz okurlarımızla paylaşıyoruz.

 

Bahri kaya konuşmasının hemen başında "Yanlış bir davranış olduysa kusura bakmayın. Çok fazla tanışamadan bu işe başladık. Çok kaliteli basın kuruluşu ile karşılaştım" diyen Bahri kaya sözlerine şöyle başladı.

Kariyerimde inanılmaz bir sonuçla karşılaştım

Boluspor'lu oyuncu gurubu herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Futbol kariyerimde inanılmaz bir sonuçla karşılaştım. Rize maçına çok iyi başladık golün ardından devreyi de iyi tamladık. İkinci yarı ise beş dakika içinde iki golü kalemizde gördük bir şok yaşadık. Geriye düştükten sonra oyuncu arkadaşlar dengeyi kurmak için iyi mücadele ettiler, bu mücadelenin ardından golü de bulamadık son dakika yediğimiz gollerin ardından şok bir yenilgi aldık.

Boluspor taraftarı kusura bakmasın onların beklentilerine cevap veremedik. Futbolcularım ve kendi adıma bunu söyleyebilirim. Lig'de 33. haftada yarıştan koptuk. Kupada son 8 takım arasındayken elendik ve bize kupa finalini de lig play off'u da televizyondan seyretmek gibi çok üzücü bir sonuç çıkardı.

Bizi bizim dışımızdakiler takdir edecek

Taktir kamuoyunun ve taraftarındır. Camianındır. Boluspor başarılımı olmuştur başarısız mı olmuştur bizim dışımızdaki insanlar taktir edecek. Ben biraz geçen sene ile bu sene arasındaki farkları anlatarak açıklamalar yapacağım. Biraz da Boluspor'un başarısız olmadığını yürekten inanarak söyleyebilirim.

Güvensizlik vardı ! Biz bunu çözdük

Boluspor'un Bank Asya liginde bulunduğu süre içersinde en dip yaptığı noktaydı. İnanılmaz bir kendine güvensizlik performansını sahaya yansıtamayan oyuncu grubunda üstünde kara bulutların dolaştığı bir dönemdi. Çok sıkıntılı bir dönemdi o dönemde görev almak da her teknik adamın cesaretle taşın altına elini sokabileceği bir dönem değildi. Buna rağmen bütün riskleri göze alarak görevi kabul ettik.

İç saha maçları bizi yarışın dışına itti

Bugün geldiğim noktada iyi ki kabul etmişim diyorum. Kendi adıma o günden bugüne yaklaşık 10 karşılaşma oldu ve 70 günlük bir süreç de ikide kupa maçı var , kupada Beşiktaş galibiyeti ve ligde de iç sahada bir Tavşanlı galibiyeti var. Ama deplasmanda 3 galibiyet bir beraberlik aldık. İşin dış saha tarafından bakarsak iyi bir performans ama iç saha performanslarında sergilediğimiz oyun ve skorlar bizi hem yarışın dışında tuttu hem de  bu seneki performansın aşağıya çekilmesine sebep oldu. Gerçekten çok kötü bir iç saha performansı sergiledik.

Sadece benim dönemimde değil bizden önceki dönemde de böyleydi.İç saha maçlarında 17 maçın 7 galibiyet 7 mağlubiyet 3 maçta beraberlikle bitti. Hemen hemen %50'lik bir artı var. %50 kayıp var maalesef iç sahadaki kötü performans benim dönemimde de biz çok etkiledi ve yarışın dışında kalmamıza sebep verdi.

Her şeye rağmen iyi futbol oynadık heyecan verdik

Puan kaybettiğimiz tüm maçlarda göze hoş gelen bir müsabaka oynadık. Bunu söyleyebilirim oyun sisteminin değişikliğinden de daha fazla gol attığımızı da söyleyebilirim. Kaybettiğimiz maçlarda da çok talihsiz bireysel hatalardan maç kaybettik.

Üç maçı hakemle kaybettik

Ligin kaderini belirleyen 3 tane hakem hatası vardı. Bunu üstüne basa basa söyleyebilirim bunlarda sezona çok etki yaptı.

Rize maçında Aydın pozisyonuna ofsayt bayrağı kaldırdılar. Konya maçında bariz hakem hatası, Kartalspor maçında yapılan hakem hataları bizim yolumuzu kesen etkenlerdi.

 

Bahri Kaya'nın diğer açıklamaları için  TIKLAYIN

1749 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.050774097442627