Basınspor Broklarla Berabere 2-2

22 Ekim 2011

İlk resmi karşılaşmasında işadamlarına karşı şikeye yenik düşen Basınspor, ikinci karşılaşmasında da galibiyet tadamadı. Bürokratlarla oynanan karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı.   Ağırlığı...

İlk resmi karşılaşmasında işadamlarına karşı şikeye yenik düşen Basınspor, ikinci karşılaşmasında da galibiyet tadamadı. Bürokratlarla oynanan karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı.  

Ağırlığı spor basını temsilcilerinden oluşan Basınspor, ikinci resmi karşılaşmasından da galibiyet çıkartamadı. Uzun süren çalışmalar sonrası Karma Ligi'ne katılan gazeteciler, şikeye yenik düşerek işadamlarına karşı 5-3 kaybettikleri karşılaşmadan sonra ikinci resmi karşılaşmalarında da galibiyete hasret kaldı. Gazetecilerin rakibi bu kez bürokratlardı. Ancak beklenen galibiyet yine elmedi.  

Tam kadro çıktılar 

Sakatlıkların fazla olması nedeniyle işadamları karşısına eksik çıkan Basınspor, ikinci maçında tam kadro sahadaydı. Rakip bu kez bürokratlardı. Karaçayır'da oynanan karşılaşmada eksiklerin de geri dönmesiyle rahat çıkan Basınspor, daha ısınma turlarında Bülent Velioğlu'nun sakatlanmasıyla şok oldu. Velioğlu'nun forma giymediği karşılaşmada yeni isimler takıma güç kattı.

Devre berabere sonuçlandı

Basınspor maça kalede Koray Yılmazdemir, savunmada Fahri Gündüz, Hamza Türdü, İsmail Yaşmum ve Harun, orta alanda Murat Çelik, Serkan Erkan, Adem Çelen ve Ali Oflaz, ileri de ise Emin Gürbüz ve Vedat Özkan 11'yle başladı. İlk gol Basınspor'dan geldi. Vedat Özkan, sağ kanattan gelen ortada topu filelere gönderdi. Daha sonra bürokratlar eşitliği sağladı. İlk yarı berabere sonuçlandı.

1 puan uzatmada geldi

İkinci yarıda her iki takımda temkinli oynadı. Basınspor'un ofsayt taktiğine yenik düşen bürokratların iki golü sayılmadı. Bürokratlar karşılaşmanın ikinci yarısında 2-1 öne geçti. Galibiyete hasret kalan gazeteciler beraberlik golünü uzatmalarda buldu. Yine kanattan gelen ortaya bu kez Serkan Erkan kafayla vurdu ve skoru 2-2'ye getirdi. Basınspor, ikinci maçından 1 puan koparmayı başardı.

Kim nasıl oynadı?

Gazetecilerin spor yapmak amacıyla katıldığı ligde hala galibiyet alamadı. Ancak, spor basınının gün geçtikçe artan performansı iyi yolda ilerlediklerinin sinyallerini verdi.  

İlk resmi karşılaşmalarında işadamlarının yaptığı büyük şike sonrası sahadan 5-3'lük skorla mağlup ayrılan Basınspor, ikinci karşılaşmada da bürokratları geçemedi ancak 1 puanı kopardı. Sakatlıkların fazla olması nedeniyle ilk karşılaşmada kadro bile kurmakta zorlanan basın mensupları ikinci karşılaşmada ise tam kadroydu. Ancak bu kez de maç öncesi yaşanan sakatlıklar keyifleri bozdu. İşte Basınspor kadrosunda yer alan isimlerin performansı

Koray Yılmazdemir (kaleci): Basınspor'un en büyük kozu. İki karşılaşmada da harikalar yarattı. Birbirinden güzel kurtarışlarıyla skora etki ediyor. En son oynanan karşılaşmada ise bürokratların penaltısını kurtararak takımına 1 puan kazandırdı. Önümüzdeki maçlarda çok iyi işler yapacağını gösterdi. Yakında kalesini gole kapatacak.  

İsmail Yaşmum (sağ bek): Takımın en asabilerinden bir tanesi. Basınspor ne zaman gol yese ellerini açıp isyan ediyor. En güzel yaptığı için rakibin ayaklarına kayarak kritik pozisyonları önlemesi. İleri de golle işi yok. Zoru derdi sağ kanattan kalelerine geleni durdurmak. Takım arkadaşlarının ona bir önerisi var. 'Biraz sakin ol hoca' 

Fahri Gündüz (stoper): Savunmanın bel kemiği desek yalan olmaz. Hem teknik hem de tecrübeli. Her ne kadar göbeği kendisinden önde gitse de gerekeni yapmayı ihmal etmiyor. Vücudunu iyi kullanıp rakiplere çimleri öptürüyor. Defanstan aldığı topla oyun kuruyor. İki maçlık performansı şuana kadar iyi gidiyor.  

Hamza Türdü (stoper): Basınspor'un sahadaki en genç ismi. Sürati ve hırçın oyunuyla dikkat çekiyor. Hatta rakiplerin ayaklarına öyle bir kayıyor ki biçip geçiyor. Onun için söyleyecek tek bir şey var. Basınspor karşısına çıkacak rakipler Hamza'ya dikkat. Her an biri ayaklarınıza kayıp sizi çim gibi biçebilir.  

Harun (sol bek): Detay Gazetesi muhabiri Harun, Basınspor kadrosuna ikinci maçta katıldı. Yeni takım arkadaşlarına hemen alıştı. Sol bekte görev almasına rağmen sürekli ileriye çıkarak orta saha ve forvetlere yardımcı oldu. Önümüzdeki maçlarda daha iyi bir performans sergilemesi bekleniyor.

Murat Çelik (orta saha): Orta sahanın göbeğinde görev yapıyor. İki maçta hem ileri hem geri koşmaktan bir hayli yoruldu. Her pozisyonda ceza sahası yayında gol arıyor. Takım arkadaşları bencil davranmasa birkaç gol atması içten bile değildi. Önümüzdeki hafta maçlarında daha fazla toparlanması gerekiyor.  

Serkan Erkan (orta saha): O da takımın sayılı solaklarından bir tanesi. Top tekniği ve fiziği iyi. Ancak son maçta bir hayli gergindi. Hatta sahayı terk etmek istedi ancak teknik patron Muharrem Demirel önledi. Takım arkadaşlarının sürekli konuşmasından korkmasa şimdiye kadar birçok gol atabilirdi. Ne diyelim bir dahaki maçlara Serkan.  

Adem Çelen (sağ açık): Kadroya bu maçta dahil oldu. Sağ kanatta taksi gibi aldığı toplarla rakip kaleye kadar gidiyor. Kanatlardan ortaları rakip kalede etkili oluyor. Sakat sakat oynasa da gayet formdaydı. Biraz da bencil oynamasa daha faydalı olacaktı. İnşallah yeni rakip karşısında bu hataları yapmayacak.  

Ali Oflaz (orta saha): Orta sahanın solunda görev yaptı. Boyu kısa olduğu için hava toplarında etkili değil ancak yerden iyi oynuyor. Daha ilk maçına çıkmış olsa da hiç fena değildi. Takımına güç kazandırdı. Takım arkadaşlarını tanıdıkça daha da etkili olacağa benziyor.  

Vedat Özkan (forvet): Boluspor'un yabancı oyuncusu Koffi'den hiçbir farkı yok. Çok güçlü, rakiplerini ikili mücadelelerde oldukça yıpratıyor. Her ne kadar bürokratlara kafayla gol atmış olsa da son vuruşları biraz sıkıntılı. Basınspor ondan çok şey bekliyor. Koffi'yi geride bırakacağından şüpheleri yok.  

Emin Gürbüz (forvet): Gazetecilerin gol silahı. Sağ da solda da oynayabiliyor. Ayağına top gelirse durmak bilmiyor. Top yoksa sahada Emin de yok. Anlayacağınız ayağına bekliyor. Takımını galibiyete taşıyacak golü atamadı. İlerleyen günlerde kulübede oturmak zorunda kalacağa benziyor.

 

Gazeteciler galibiyete hasret! (2-2)
Gazeteciler galibiyete hasret! (2-2)
Gazeteciler galibiyete hasret! (2-2)
 
 
Haber&Resim : Vedat Özkan
 
 

1676 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.065773010253906