Başkan Abak açtı ağzını yumdu gözünü

28 Eylül 2023

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ-FAHRİ GÜNDÜZ-OĞUZHAN EKE)- Boluspor Başkanı Savaş Abak, takımın eski Başkanları Abdullah Abat ve Necip Çarıkcı döneminden kalan borçlar...

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ-FAHRİ GÜNDÜZ-OĞUZHAN EKE)- Boluspor Başkanı Savaş Abak, takımın eski Başkanları Abdullah Abat ve Necip Çarıkcı döneminden kalan borçlar nedeniyle gelen haciz ve tebliğlere ilişkin basın açıklaması yaptı. Kulübün konferans salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Abak, yönetim olarak sınıra geldiklerini ifade etti. Eski başkanlara ateş püsküren Abak, sürekli yeni haciz ve borçların kulübe bildirildiğinin altını çizdi.

Abak, kulübün eski başkanları Abat ve Çarıkcı’ya ateş püskürerek; “Böyle başkanlığı herkes yapar. Ondan sonra kulüp battı. Batar tabi, kulübün anasını bellemişsiniz. Bu kadar rezillik olur mu? Başkanım ben ne güzel, yöneticiyim ne güzel. Yazıklar olsun” dedi.

“Yabancı oyuncuya 2 ay ödeme yapmazsan hemen seni FIFA’ya verebiliyor”

Boluspor’un eski başkan Abdullah Abat döneminde aldığı Bosna Hersekli oyuncu Haris Hajdarevic dosyasından CAS tarafından gelen cezayı açıklayarak; “Şimdi Abdullah Abat veya yöneticiler Haris Hajdarevic ile anlaşmışlar. 2020-2021 sezonu devre arası. Futbolcuya 2020-2021 sezonu için toplam 30 bin Euro ödenecektir. 2021-2022 sezonu 80 bin Euro, 2022-2023 sezonu 100 bin Euro. Yani adam 2,5 yıl Boluspor’a hizmet verirse bu adama Boluspor Kulübü 210 Bin Euro ödemek zorunda. Biz geçen sene yönetime geldiğimizde bana dendi ki, CAS’ta bir mahkememiz var. Mahkemeyi kaybetmememiz gerekiyor. Kaybedersek ağır cezası var. Ben o gün geldim, hayatımda da hiç frank almamıştım. 50 Bin Frank aldım, CAS’a İsviçre’ye 50 Bin Frank gönderdim. Sözde mahkemeyi kazanacağız. 30 Bin Euro’nun 6 taksitte ödenecek. Arkadaşlar Haris Hajdarevic’e 6 Bin Euro ödeme yapmışlar. Ondan sonra 2 Bin Euro daha ödeme yapılmış. Yani 30 Bin Euro’dan 8 Bin Euro ödenmiş. 4.5 ay adama bir kuruş para ödenmemiş. Yabancı oyuncuya 2 ay ödeme yapmazsan hemen seni FIFA’ya verebiliyor. Tüm haklarını alıyor” şeklinde konuştu.

“Bütün gönderilen paralar yandı”

Haris Hajdarevic tarafından Boluspor Kulübüne tebligat gönderildiğini ve 15 boyunca oyuncuya cevap verilmediğini aktaran Abak; “Oyuncu tebligat göndermiş. 15 gün boyunca Boluspor Kulübünden kimse tebligata yanıt vermiyor. Adam FIFA’ya gidiyor. FIFA’dan yazı geliyor. Bizimkiler hemen 22 Bin 351 Euro’yu gönderiyorlar. Adamın 6 ay boyunca toplam alacağı 30 Bin Euro. Ama adamın 2 yıllık sözleşmesi daha var. FIFA diyor ki ‘Kardeşim sen bu futbolcuya 4,5 ay para ödemiyorsunuz ama sana yazıyoruz parayı hemen gönderiyorsun. Burada haksız fesih var’ diyor. FIFA’dan sonra CAS var. Biz bir şey olmasın diye 50 Bin Frank gönderiyoruz. CAS’ta aynı kararı onaylıyor. Benim gönderdiğim 50 Bin Frank yandı. Abdullah Abat yönetiminin verdiği 30 Bin Euro yandı, %5 faiz var. FIFA’ya ödenecek mahkeme masrafı var, CAS’a ödenecek mahkeme masrafı var, kulübüne ödenecek para var. Toplam ödenecek tutar 330 bin Euro’yu buluyor” ifadelerini kullandı.

“Şimdi ahlak nerde, Boluspor sevgisi nerede?”

Dönemin 30 Bin Euro’sunu şimdi 330 Bin Euro olarak ödeyeceklerinin altını çizen Abak; “Yani o kadar geri zekâlı olman lazım ki, Euro bazında yabancı para bazında 1/11 fark ödeyeceksin. 30 Bin Euro’yu 330 Bin Euro ödeyeceksin. Şimdi ahlak nerde, Boluspor sevgisi nerede? Hata oluyor. Olmama ihtimali yok. Bizde Balde’yi aldık. Ödemesini yaparak gönderdik. Biz de derdik 2 sene sonra gelene bu işleri patlatayım diye” dedi.

“Bu kadar adice hareketler yapılmaz”

Boluspor’un geçmiş dönemde basiretsiz bir şekilde yönetildiğini aktaran Abak; “Bu kadar basiretsiz başkanlık yapılmaz. Bu kadar adice hareketler yapılmaz. Geldiğim günden beri öde öde öde her gün dosya patlatıyoruz. Bana bir iş adamı desin ben 30 Bin Euro’yu 330 Bin Euro öderim desin. Bu kadar ahlaksızlık olur mu? Sesimi çıkarmıyorum, efendiliğimi bozmayayım diyorum. Bu kadar rezillik olur mu ya” şeklinde konuştu.

“Yazıklar olsun”

Boluspor Kulübü Başkanı konuşmasının sonunda geçmiş dönem iki başkana yüklenerek şöyle konuştu: “Biri oteline takım gelecek diye başkanları arar. Başkanları arayacağına milletin parasını ödesene. Biri kafasına göre temlik koyar. 16 aydır buradayız, bitmedi. Bu kadar terbiyesizlik, ahlaksızlık olur mu? Geldiğim günden beri eskilerden 35 Milyon para ödedim ben. 15 milyon ’da burada var. Toplam 50 milyon. Daha ne geleceği belli olur. Böyle başkanlığı herkes yapar. Ondan sonra kulüp battı. Batar tabi, kulübün anasını bellemişsiniz. Bu kadar rezillik olur mu? Başkanım ben ne güzel, yöneticiyim ne güzel. Burada gördüğünüz her adam 600-700 bin liralık yönetici. Yazıklar olsun” dedi. 

1453 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.082076072692871