Başkan Alemdar; “Belediye kasasından Sakaryaspor’a bir ödeme yapamam”

20 Haziran 2024

Trendyol 1. Lig’de bulunan takımlar sezonun başlamasına kısa bir süre kala kongre tarihlerini açıklarken komşu Sakarya’da yönetim krizi had safhaya çıktı. Geçtiğimiz sezon Belediyenin büyük desteğini alan Sakaryaspor’da Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Yeni seçilecek yönetim kurulu için bir destek veremem” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, hafta sonu gerçekleşecek olan Sakaryaspor kongresiyle ilgili önemli detayların atlanmaması gerektiğini ifade ederek, kulübe belediye bütçesinden ödeme yapamayacaklarını hatırlattı.

Sakaryaspor'da çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Olağan Genel Kurulu 22 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Resmi olarak adaylığını açıklayan tek isim gayrimenkul sektöründen Gökhan İn iken, bazı çevrelerin liste hazırlığında olduğunu konuşuluyor.

Öte yandan kulislerde, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın son anda sürece müdahil olacağı iddiaları konuşulmaya başlandı.

Sakaryaspor'daki kongre süreci ile ilgili daha önce söylediklerinde bir değişiklik olmadığını ifade eden Başkan Alemdar, "Ben sürece müdahil olmayacağımı en baştan açıklamıştım. Bu süreç Sakaryaspor kongresinde oy kullanacak, Sakaryaspor delegelerinin vereceği bir karardır. Biz de seçilen yönetim kim olursa ellerini sıkar tebrik ederiz. Yani en başta ne dediysem o noktadayım" dedi.

Başkan Alemdar, bazı konuların konuşulurken önemli detayların atlanmaması gerektiğini ifade ederek, "Bakın; Belediyelerin profesyonel spor kulüplerine yasal olarak bir kaynak ayırmaları mümkün değil. Yani ben Belediye kasasından Sakaryaspor’a bir ödeme yapamam. Bunu yasal olarak yapamam" diye konuştu.

Sakaryaspor'un Bodrum FK'ya elendiği play-off finali öncesi kaynak arayışı hakkında da bilgi veren Yusuf Alemdar, "O zaman ben şehrimizdeki sivil toplum kuruluşları, iş adamlarımız hep birlikte takıma moral olsun, futbolcularımızı motive edelim diye öncülük ettik" ifadelerini kullandı.

307 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.039753913879395