Başkan Helvanın Şekersiz Olmayacağını Bilmiyor

31 Aralık 2013

Boluspor eski Teknik Direktörü Ali Beykoz Mehmet İnceayan cevap verdi yaptığı yazılı açıklamada kendisini yapılan bir çok suçlamaya cevap veren...

Boluspor eski Teknik Direktörü Ali Beykoz Mehmet İnceayan cevap verdi yaptığı yazılı açıklamada kendisini yapılan bir çok suçlamaya cevap veren Beykoz Başkan her türlü malzemeyi verdim ama helvayı yapamadı sözüne de cevap verirken Beykoz Helvanın şekersiz olmayacağını başkan bilmiyor sanırım diyerek gönderme yaptı. Ali Beykoz görevde kaldığı süre içinde her konudan bilgisi vardı ayrıldıktan sonrada   Başkan İnceayan çözüm aramak yerine suçlu aramayı uygun bulmuştur diyerek açıklamasına söyle devam etti.

Hafta başında Boluspor Kulüp Başkanı Mehmet İnceayan’ın yapmış olduğu talihsiz açıklamaları üzüntü ile okudum. Şahsıma yapılan aslı astarı olmayan beyanatlara açıklama getirmek zorunda bırakıldım. 1976 yılında alt yapısından yetiştiğim ve bugünlere gelmem de en büyük pay sahibi Boluspor’da bildiğiniz üzere 2013-2014 sezonunda 14 hafta teknik direktörlük görevi yaptım. Haziran ayında imzaladığım sözleşme sonrasında alınacak ve gönderilecek futbolcular ile ilgili transfer komitesine bir sunum yaptım. Yapmış olduğum sunum sonrasında yapılan bütün transferler bilgim dâhilinde yapılmıştır. Ancak bilgim dahilinde olması şu şekilde gerçekleşmiştir. Takım içerisinde ve yeni alınacak futbolcularla ile ilgili olumsuz görüş bildirmeme rağmen bu oyunculara ertesi gün imza törenleri yapılmıştır. Abdulkadir, Alican, Emrah, İlyas ve kalmasını istediğim Emre Kılınç dışında hiçbir transfer benim onayım dahilinde yapılmamıştır. Alınmasını istediğim birçok oyuncu ile görüşülmemiştir.

Yapılan bu yanlışlar sonrasında sezon başlamadan istifa etmeyi düşündüm. Ancak menfaatlerini her şeyin üstünde tuttuğum Boluspor’un ve Yönetim kurulunun zarar görmemesi için kendimi ateşe atarak hep sessiz kaldım. Yönetime sezon başlamadan yazılı ve sözlü raporlar sundum. Sezonun ilk maçı olan ve kazanılan Adana Demirspor maçı sonrasında dahi yönetime sunduğum raporda transfer sezonun bitmediğini ve en az üç oyuncu alınması gerektiğini belirttim. Bu oyuncuların alınmaması halinde uzun lig maratonunda sıkıntılar yaşayacağımızı paylaştım. Yönetim kuruluna sunduğum rapor sonrasında transfer komitesinde bulunan yöneticimiz, bana hak verdiğini ve en az 5 futbolcu almamız gerektiğini benimle paylaştı. Bu raporları Kulüp menajeri Müfit İkizoğlu aracılığı ile Başkan İnceayan ve yönetim kuruluna ilettim. Başkan İnceayan katıldığı bir televizyon programında helva yapmak için her türlü malzemeyi aldığını söyledi. Buradan anlıyorum ki Sayın Başkan helvanın tarifini yanlış biliyor. Helva şekersiz olmaz.

Başkan İnceayan talihsiz açıklamasının bir bölümünde şahsımın yetersiz olduğunu, takımımızın 50 dakika futbol oynadığını ve 6. haftadan sonra takımın düşüşe geçtiğini belirtmiş. Değerli basın mensupları, Gaziantep BBSK, 1461 Trabzon, Ankaraspor, Adanaspor, Mersin İ.Y, Karşıyaka maçları sonrasında sizler de haberlerinizi yazarken boğazlarınız düğümlenmedi mi? Verilmeyen gollerimiz, direkten dönen toplar, kaçan penaltı, şansız geri pası, kendi kalemize attığımız gol ve daha neler neler. 8. hafta da kaybettiğimiz Ankaraspor maçı sonrasında rakip takım teknik direktörü Osman Özküylü’nün  “Hak etmediğimiz bir galibiyet ve şansımızla 3 puan aldık. Boluspor’u kutluyorum” beyanatı, 10. hafta Adanaspor maçında ikinci yarı 90+4 dakikaya kadar tek kale oynamamız, 11.hafta deplasman da Mersin İ.Y. maçında son 30 dakika tek kale oynamamız, 13. hafta Karşıyaka maçında şansız geri pası ile kaybedilen puanlar takımımızın 6. haftadan sonra düşüşe geçmediğini göstermektedir.

Futbol da hoca şansı diye bir şey vardır. Maalesef bu şans benim yanımda değildi. Ligin 14. haftasında bu şansızlığı kırmak ve menfaatlerimin üstünde tuttuğum Boluspor’un önünü açmak adına görevimden istifa ettim. İstifam sonrasında odasında üzüldüğünü belirten, istifamın ertesi günü futbolcular ile yaptığı toplantıda ve gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında hakkımda övgü dolu sözler söyleyen Sayın İnceayan’ın şuan ki ruh haline anlam veremiyorum.

Yine talihsiz açıklamasının bir bölümünde yardımcılarımla ilgili sorunlar yaşadığımı belirtmiş. Evet değerli basın mensupları, yardımcılarım ile sorun yaşadığım doğrudur. Yardımcılar arasında ki doku uyuşmazlığı ve ego savaşını sözlü ve yazılı olarak Başkan İnceayan’a ve yönetim kuruluna sundum. Başkan İnceayan yapmış olduğumuz bu görüşmelerde Hakkı Öztabağ’ın tutumlarından rahatsız olduğunu, takımın içinde kalmaması gerektiğini ve bu yüzden maç izlemeye göndereceğini dile getirmiştir. Yardımcı antrenörlerin kendi aralarında yaşadığı sorundan ve tavırlarından asıl kendisi rahatsız olan Sayın İnceayan bu konuya önlem alamadığı gibi sorumlusu olarak da beni tutması niyetinin bir göstergesidir.

Başkan Mehmet İnceayan, Bolu’nun değerlerine sahip çıkacağını her beyanatında vurguladı. Bolu’nun değerlerine sahip çıkmak; başarısızlıkta, yanlış kararlarınızda ve menfaatleriniz için Bolu’nun değerlerini yıkarak mı oluyor? Son iki yıldır Emre Kılınç Bolu’nun gündeminde. Son iki sene de arka arkaya ilk 11 olarak sahaya çıktığı maç söyleyebilir misiniz? Sezon başında kalması için baskı kurduğum Emre Kılınç’a görevde bulunduğum süre içerisinde her maçta ilk 11’de görev verdim. Bolu’nun değerine böyle sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Buna bir örnek de A2’den aldığım Orhun’u gösterebilirim.

Başkan Mehmet İnceayan’ın yapmış olduğu talihsiz açıklamanın bir bölümünde 2001 yılında gelişime açık olduğumu, ancak şuan geri de kaldığımı belirtmiş. 2001 yılından bu yana 8 takımın teknik direktörlüğünü yaptım. Son iki yıldır da Bal liginden Süper lige kadar bütün ligleri takip ederek bütün maçları izledim, yani hep futbolla iç içeydim. İzlediğim maçların ve oyuncuların raporları kulüp arşivinde bulunmaktadır. Şahsıma büyük haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Başkan İnceayan her platformda ‘Ali kardeşimin önünü açtım’ demiştir. Bu açıklama sonrasında görüyorum ki dünya ahret ağabeyim olan Mehmet İnceayan’ın niyeti tam tersidir. Yapılan bu talihsiz açıklamanın başta beni ve ailemi yıpratarak gelecekteki kariyerimi de engellemek için yapıldığını düşünüyorum. İnanın bir ağabey olarak gördüğüm Sayın İnceayan’ın yapmış olduğu bu talihsiz açıklama beni derinden yaralamıştır.

Tekrar belirtmek isterim ki Boluspor menfaatleri her şeyin önündedir. Başkan İnceayan çözüm aramak yerine suçlu aramayı uygun bulmuştur.  Zorlu kongre önce bu açıklamayı yapmak zorunda bırakıldığım için kamuoyunun affını istiyorum. 3 Ocak’ta yapılacak kongre sonrasında seçilecek olan yeni yönetime başarılar diler, bu vesile ile Bolu halkının yeni yılını kutlar sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dilerim.

              Ali Beykoz
   Boluspor Eski Teknik Direktörü       

 

1847 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.13585686683655