BAŞKAN SUSKUNLUĞUNU BOZDU

31 Ağustos 2017

2017–2018 sezonunda TFF 1’inci ligin ilk 3 haftada istediği sonuçları alamayan Boluspor’da, Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı özel açıklamalarda bulundu. Ligde...

2017–2018 sezonunda TFF 1’inci ligin ilk 3 haftada istediği sonuçları alamayan Boluspor’da, Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı özel açıklamalarda bulundu. Ligde ilk 3 haftada 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 15’inci sırada bulunan Boluspor’da moraller bozuk. Kırmızı beyazlıların Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çarıkcı, geçtiğimiz sezonunun değerlendirmesini, takıma yeni katılan transferlerden, kamuoyunda çıkan birçok dedikoduya kadar samimi açıklamalarda bulundu.

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, takıma katılan oyuncuların hepsinin transfer komitesi ve teknik heyetin istişareleri doğrultusunda yapıldığını söyledi. Çarıkcı; “Bizim komitemiz 9 kişidir. Bütün transferlerde bugüne kadar alınan, geçen senede dahil yapılan transferlerde, transfer komitesi, hocamız Fuat Çapa ve Kazım Kırcı’nın da olduğu ortak kararla oyuncular alınmıştır. Bütün transferlerde karar hep birlikte alınmıştır” dedi.

“TEKNİK HEYETİMİZ, YÖNETİM KURULUMUZ ÇOK SABRETTİ”

Sözlerine geçtiğimiz sezonu değerlendirerek başlayan Çarıkcı; “Öncelikle geçen sene göreve geldiğimizde Boluspor Kulübü’nde yeni bir kongre süreci yaşandı. Bu esnada Türkiye’de liglerde hocalık yapmış Fuat hocamızla 2 yıllık bir sözleşme yaptık. Aslında beklentimiz geçen sene Boluspor’un bu drece play-off’lara yaklaşması bana göre 10 maç puan kazanamadık. Boluspor’un geçen 1-2 şansı çok yüksekti. Daha sonra toparlandık. 81 ilin içinde 17 lig takımını düşersek, demek ki biz Türkiye’de 81 il içinde Boluspor, 7-8 takım içine giriyor. Küçük ilin büyük takımı dendiği zaman 7’inci, 8’inci başarılı takımız. Lig sonunda play-off’lara kaldık. Aslında beklediğimiz bir proje değildi aslında başardık. Hep beraber, teknik heyetimiz, yönetim kurulumuz çok sabretti. Burada Giresunspor maçı oynandı. Sıkıntılı bir maçtı. O maçı aldık. Yükselişimiz o maçla birlikte başladı.”

“BÜTÜN TRANSFERLERDE KARAR HEP BİRLİKTE ALINMIŞTIR”

Bu sezon takımın iskelet kadrosunu koruduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı; “Bu sene, hep derler. Başkan her sene kadroyu bozuyor. İlk defa bu sene takımımızda kadroyu bozmadık. 14 futbolcumuzla birlikte ve teknik heyetimizle birlikte devam ettik. Teknik heyetimiz, süper lig hocası olduğu için geçen sene belki bu ligi az tanıyor olabilir. Tekrar iskelet kadronun kalması şartıyla da ilave 5-6 futbolcu konusunda bütün transfer komitemiz 8-9 arkadaşımızla birlikte oturduk. 2 kaleci, 1 sol bek, 1 sağ bek, 1 on numara, 1 defansif orta saha lazım dedik. Andre Santos cezalı olduğu için. 6 oyuncu konusunda karar kıldık. Bizim komitemiz 9 kişidir. Geçen sene ve bu sene yapılan transferlerde, belki 1 tane transferde bizim istediğimiz olmuştur. Bu oyuncu Musa Sinan’dır. Diğer bütün transferlerde bugüne kadar alınan, geçen senede dahil yapılan transferlerde, transfer komitesi, hocamız Fuat Çapa ve Kazım Kırcı’nın da olduğu ortak kararla oyuncular alınmıştır. Bütün transferlerde karar hep birlikte alınmıştır. Bazı transferlerde 1’nci oyuncu alınmamıştır ama 2’nci oyuncu alınmıştır. Alamadığımız belki bir stoper vardır. İsmi Gulumac’tır. Bizim elimizde Arabi isminde bir stoper var. Çünkü yabancı kontenjanı olduğu içinde o şekilde o düşünülmüştür ama alınmamıştır. Biz transferde %80 oyuncuları, teknik heyetle ortak karar alarak yaptık. Hiç kimse diyemez, transferleri komite yaptı. Benim transfer anlayışımda teknik heyet zorlayamaz, biz hocayı zorlayamayız. Ortak karar alırız. Ortak karar doğrultusunda da transferler beraber yapılır. Sağ bek Erdem Özgenç’te Boluspor’a gelmek istedi. Teknik heyet; ‘Ben Göksu’yu istiyorum’ dedi. Bu şekilde de bir görüşme olmuştur. Bazen teknik heyetin istediği iyi oyuncularda bizim istediğimizi almamışlardır. Biz takıma iki oyuncu kattık. Özellikle Sane konusunda, biz Boluspor’un ileride bir Nduka’sı olabilir mi? bir de oyuncuya çok para vermedik. Melih Okutan transferinde Boluspor’un ileride para kazanabileceği futbolcu olarak düşündük.”

“MAALESEF DESTEĞİ BUGÜNE KADAR GÖRMEDİK”

Siyasi iradenin futbolun önüne geçtiğini ve rekabetin her geçen gün arttığını belirten Çarıkcı; “Özellikle kamuoyunda herkes Boluspor Kulübü bütün maçlara lider çıksın, bütün maçları kazansın bizde bunu istiyoruz. Bu transferlerde öncelikli olan şey maddi konu. En başta da tabi haksız rekabet. Baktığınızda o kadar çok örnek var ki. Mesela Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Belediye Başkanı’nın yanlarında olması, Ankaragücü’ne Osmanlıspor’un, Melih Gökçek’in devamlı destek olması, Giresunspor’un 4 Milyon TL’ye sponsorlar bulabilmesi. Siyasi iradenin, bu lige girmesi bir anda haksız rekabete yol açıyor. Bunun içinde herkes kendi bölgesinin takımının şampiyon olmasını istiyor. Maalesef biz zaten bu desteği bugüne kadar görmedik. Böyle bir gücümüzün olmadığının zaten farkındayız. Şu anda Boluspor taraftarı diyor, sayısı da belli. Herkes şampiyon olsun istiyor. Statta yok zaten. Bir takımın şampiyon olması içinde en başta stadın olması gerekiyor” dedi.

“10 MİLYON TL BORÇ YAPIP VEBALİNE GİREMEM”

Boluspor’a gereken desteğin verilmediğinin altını çizen Çarıkcı; “Burada teknik heyetimiz ilk Giresunspor maçında maalesef hiç beklemediğimiz 90+3’te yediğimiz golle ister istemez moral bozuyor. Ümraniye maçına gittik, orada da  birkaç oyuncumuzun hatalı olmasından dolayı da yenildik. En son maçta da Gazişehir Gaziantep takımı da iyi bir takım. İyi mücadele ettiler. Bize pozisyon vermediler. Berabere kaldık. Futbolda her şey doğru gitmez. Bu tip kulüplerde bazen işler iyi gitmeyebilir. Onun içinde burada en başta Bolu ölçeğinde olan takımların yapısını herkesin bilmesi lazım. En önemlisi bazen basın eleştiri yapabiliyor. Taraftarlar bazen eleştiri yapabiliyor. Ama bunu yaparken de insanların özellikle basının şunu bilmesi lazım. Acaba basın kendisi, Bolu basını kendi sponsorunu desteği bulabiliyor mu acaba. Bolu’nun bir yapısı var. Bütün gazeteci arkadaşlar benim arkadaşım. Bunu düşünmek gerekmiyor mu? ‘Bolu’da böyle bir takım var. Bu kulüp geçene senelerde düşmemeye oynuyordu. Mali yönden sıkıntıya girmişti.’ demiyorlar. Başkanım ‘Neden yeniliyoruz, neden şampiyon olamıyoruz’ işte mali yapı bu. Görüyorum bütün basının desteğe ihtiyacı var. Boluspor’un da desteğe ihtiyacı var. Necip Çarıkcı’nın Bolu’dan aldığı en büyük para 100 Bin TL. Toplasan bu 3 tane fabrika yapar. 18 Milyon olan bütçede her sene 5 milyon açık veren bir Boluspor kulübü 5 Milyon TL bulamazsa bu kulüp batacak. Burada biz 4–5 milyonluk rakamı dışarıdan, cebimizden eşten, dosttan kendi itibarımızdan bulmaya çalışıyoruz. Onun içinde bazıları bir şey dediği zaman Boluspor hakkında önemli olan kötü günde Boluspor’a sahip çıkacak, iyi günde herkes sahip çıkıyor. Ama o basın, o konuşan insanlar varsa ki, o kişiler diyecek ki, ‘Bolu nüfusu belli, siyasi yapısı belli, fabrika sayısı da belli. En son Gazişehir Gaziantep takımı, almış olduğu 3 oyuncunun maliyeti 12 milyon TL. Bizim toplam 25 oyuncunun maliyeti 10,5 Milyon TL. Gaziantep’te 1000 tane fabrika var. Antep çok büyük şehir. Onun için Boluspor’da bu seneyi ve geçen seneyi kurtardık. Seneye ne yapacağız. Bu takımın ligde kalması için her sene 5 milyon TL’ye ihtiyacı var. Önce bunu Boluspor’u çok seven insanların düşünmesi lazım. Basının görmesi lazım. Çünkü para toplayamıyorsun. Gidiyorsun herhangi bir yere reklam almaya, para almak için ne hallere giriliyor. Bende onlar gibi perişan oluyorum. Benim için önemli olan Boluspor’un mali yapısı. 10 milyon TL borç yapıp vebaline giremem. Sağ olsun Belediye Başkanımız otobüs ve saha konusunda gereken desteği verdi” ifadelerine ver verdi.  

“BÜTÜN DERDİMİZ BU TAKIMI ŞAMPİYON YAPMAK”

Takımın lige iyi başlamadığını ancak kimsenin moralini bozmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Çarıkcı “3 maç takımımız kötü gitti diye başta teknik heyettir, Bolu’dur. Kimse kimsenin moralini bozmasın. Biz Bolu basınını da seviyoruz, Bolu taraftarını da seviyoruz ama herkes şapkasını önüne koysun. Stadımız yok, sponsorumuz yok, fabrikamız yok. Onun için biz önce geçtiğimiz senelerde bana herkes kızmıştı. Başkan takımı şampiyon yapmak istemiyor. ‘Böyle siyasi iradeye, böyle fabrikaya göre yerimiz daha düşük.’ demiştim. Bunu söylerken de kötü olmasını istemem. Keşke şu takımı şampiyon yapsam da şampiyonluk sayesinde stat yapılsın. Çünkü başka türlü stat yapılmayacak. Bütün derdimiz bu takımı şampiyon yapmak. Ama kulübümüzü de Orduspor Kulübü gibi 100 Milyon TL borç yap, İstanbul’a çek git. Ben böyle yapamam çünkü ben Bolu’da yaşıyorum. Boluspor geçen sene konuşulmaya başlandı. 4 yıldan bu yana konuşulmuyordu. Maça giden de yoktu. Herkes Boluspor’a destek olsun” dedi.  

“EĞER HAZIR OYUNCU BULURSAK ALIRIZ”

Transfer döneminin bitmesine sayılı günler kala teknik direktör Fuat Çapa’nı raporu doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Çarıkcı; “Transfer konusunda komitemiz, hocamız bugüne kadar hazırlık maçları dahil. Transferde tek bölge kalmıştı stoper. Biz 1,5 aydan bu yana stoper arıyoruz. Önce Türk oyuncu olacaktı, Türk oyuncu bulamayınca biz artık Arabi olmasına rağmen stoper arıyoruz. Baktık Türk bulamayınca yabancıya döndük. Ramazan Sal takımda kalabilirdi kalmadı. Biz sezon başında yerli stoperde bulabilirdik ama hazırlık maçlarında Arabi’nin formsuz olmasından dolayı teknik heyetimiz 1 ay önce stoper istedi.1 aydan bu yana yabancı stoper arıyoruz. Hocamız doğru söylüyor. Hazır olsun, geldiği zaman takıma katkı sağlasın. Bazen oluyor, oyuncu Türkiye’ye gelmek istemiyor. Uçak bileti aldık, tamam diyor. Gelmiyor. Şu anda takımımıza bir tane yabancı stoper bulmamız gerekiyor. Fuat hocamız en sonda 3 gün önce de yönetime vermiş olduğu raporda 2 tane sağ kenar istemiş. Kenarlar Guido Koçer ve Bentley’in formsuz olduklarından dolayı da 2 tane kenar istemiş. Normalde listemizde bunlar yoktu. Eğer hazır, ligden sağ ve sol kenar çıkarsa da bunları da almak istiyoruz. Ama 6 güne kadar olur mu bilemem sağ kenar şu anda yeni çıktı. O bölgeye Mustafa’yı aldık biz. Şu anda 2 tane oyuncumuz var Guido, Bentley, Melih, Sane ve Mustafa var. İki tane daha alacağız etti 7. Son dakikaya kadar eğer hazır oyuncu bulursak alırız” dedi.

“TE VREDE’YE CEZA KESTİM”

Hollandalı oyuncu Te Vrede’ni takımdan ayrılıp ardından geri dönmesini de değerlendiren Çarıkcı; “Te Vrede, hocamızla bir görüşme yapıyor. Ardından menajeri beni aradı. ‘Ben Te Vrede’yi götürebilirim’ dedi. Ben kabul etmedim. Te Vrede’yi çağırdım. ‘Bir sıkıntımı var’ dedi. ‘Yok Başkanım’ dedi. ‘Siz bana çok büyük destek oldunuz. Benim hastalığımda bize güç, kuvvet verdiniz. Maddi- manevi anlamda destek oldunuz. Bende kesinlikle Boluspor’da kalacağım’ dedi. Türkiye’de menajerler oyuncuların kafalarını zaten karıştırıyor. Bende Te Vrede’ye izin verdim. Bu arada hocaya bir başkası ‘Oyuncunun sözleşmesi fesih edildi’ demiş. Böyle yanlış bir ibare kullanmış. Hocam da basınımıza o şekilde bir demeç vermiş. Ama normalde biz izin verdik. Çünkü kafası bizde olmayan oyuncu oynayamaz. Oraya gidince de menajerlerin nasıl hata yaptığını görünce de geldi, özür diledi. Ona ceza kestik. Bu işin cezasının olduğuna inanan bir insanım. Şu anda bizim topçumuz. Her şeyde bir hayır vardır. O mevkiiye ihtiyacımız yok” şeklinde konuştu.

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı sözlerinin sonunda, Boluspor taraftarlarının, Bolu halkının Kurban Bayramını kutladı. 

2895 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.15786790847778