BASKETBOL BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

8 Ocak 2017

Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ikinci yarının ilk karşılaşmasından galibiyet ile ayrıldı. Ankara temsilcisi Maliye Milli Piyango takımını ağırlayan Bolu’nun Dev Adamları, maçın son dakikalarında tecrübesi ile 72 – 67 galip geldi. Soner Şahin 11 sayı 19 ribaunt ile double double yaparken, yeni transfer Enis Bayrak 14 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı.

Potada Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ikinci yarının ilk karşılaşmasında Maliye Milli Piyango takımını 72 – 67 yendi. Yeni transferler Enis Bayrak ve Can Coşkun’unda süre aldığı karşılaşmada bir diğer transfer Erkut İncearap ise süre alamadı. Beş oyuncunun çift haneleri bulduğu karşılaşmada Soner Şahin 11 sayı 19 ribaunt ile double double yaparken, yeni transfer Enis Bayrak ise 14 sayı kaydetti.

Maliye Milli Piyango takımından Mustafa Erdoğan 17 sayı 11 ribaunt ile double double yaparken sahanında en skorer ismi oldu. Boluspor Basketbol takımında daha önceki sezonlarda forma giymiş olan Yiğit Bektaş 9 sayı 4 asist, Ali Tuncer ise 14 sayı 4 ribaunt ile oynadı. 

Boluspor karşılaşmaya; Barış Yalman, Soner Şahin, Erhan Kocamış, Hakan Eryüz ve Volkan İncekara beşi ile başlarken, Maliye Milli Piyango takımı ise Talip Eralp Seymen, Ayberk Cin, Mustafa Erdoğan, Aral Başar ve Oğulcan Sevim beşi ile başladı. Karşılaşmanın periyotlara göre önemli dakikaları ise şu şekilde yansıdı;

Karşılaşmanın ilk sayısını milli piyangodan Mustafa Erdoğan smaçla kaydetti. İlk iki dakikalık bölüm geride kalırken yaptığı 4 ataktan da sayı bulamayan Bolu temsilcisi 4 – 0 geride kaldı. Boluspor’un ilk sayısını Soner 3. dakikada volkanın asisti ile kaydetti. İlk dört dakikalık bölüm geride kalırken barış yalmanın elinden bulduğu üç sayılık isabet ile Boluspor öne geçti, skor 5 – 4. ilk periyodun bitimine 3 dakika kala karşılıklı üç sayılar ile skor yükselirken, barış yalman ikide iki isabet ile takımını üstünlüğünü korudu skor 13 – 12. yeni transfer Enis Bayrak topla buluştuğu ilk pozisyonda basket faul ile üç sayı kaydetti. İlk periyodun son 30 saniyesinde Enis yerine bir diğer transfer Can Coşkun oyuna dahil oldu. Enis 2 buçuk dakikada 3 faul yaptı. Milli Piyango kadrosunda yer alan ve daha önce Boluspor forması giyen Yiğit Bektaş ve Ali Tuncer ise yedek başladıkları maçta etkin isimlerden oldu. İlk periyot skoru 20 – 17 bolu üstünlüğü ile geçildi.

İkinci periyot Boluspor’dan Volkan İncekara’nın üç sayılık isabeti ile başladı ve karşılaşmanın en yüksek farkı olan 6 sayı oluştu. Volkanın sayısının ardından yaklaşık 3 dakika sayı bulamayan ve ardı ardına gelen hızlı hücumlara engel olamayan Boluspor farkın inmesine engel olamayınca antrenör Murat Yolcu ilk molasını kullandı. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken skor 29 – 27 olarak geçildi.

Barış Yalman’ın maçın ilk 15 dakikasında bulduğu 4/3 üç sayı isabeti ile takımı tutan oyuncu oldu. Bulduğu 5 de 4 üçlük isabeti ile Barış Yalman karşılaşmada 12 sayı ile çift hanelere yükselen ilk oyuncu oldu. Periyodun bitimine iki dakika kala itiraz üzerine benche çalınan teknik faul Boluspor’un havasını bozdu ve beş sayılık fark bir sayıya kadar geriledi ve son atakta Volkan’ın sahanın tamamını geçerek bulduğu sayı ile ilk yarı skoru 38 – 35 Boluspor üstünlüğü ile tamamlandı. Volkan İncekara attığı sayı ile çift hanelere çıkan bir diğer oyuncu oldu, 11 sayı.

İkinci yarı Milli Piyangodan Yiğit’in orta mesafe şutu ile başladı. Karşılıklı sayılar bulan her iki takım ilk iki dakikayı 40 – 40 eşitlik ile geçti. Skorun sıkıştığı bölümde yeni transfer Enis Bayrak bulduğu 4 sayı ile takımını tekrar öne geçirdi. Enis ikinci yarı takımına kazandırdığı 8 sayı ile çift hanelere çıkan 3. oyuncu oldu 11 sayı. Periyot daha çok boş hücumlar ile geçilirken son kullanılan topta sayıyı bulan milli piyango farkı 2’ye indirirken skoru da 51 – 49’a getirdi.

Maçın sonucunu belirleyecek olan dördüncü çeyreğe Soner Şahin’in sayısıyla başlayan Boluspor, Enis Bayrak’ın erken dörtlemesi ile hücum ve savunmada sıkıntı yaşamaya başladı ve ilk iki dakika 54 – 54 eşitlik ile geçildi. Milli Piyango takımından Mustafa Erdoğan bu bölümde bulduğu sayılar ile çift hanelere yükseldi, 12 sayı. Milli piyango yakaladığı hızlı hücumda Ali Tuncer’in elinden bulduğu sayı ile maçın bitimine yedi dakika kala karşılaşmada öne geçti. Ali bu sayı ile çift hanelere çıkan bir diğer oyuncu oldu, 11 sayı. Her iki takımında yaptığı top kayıpları artınca Boluspor Baş Antrenörü Murat Yolcu molayı aldı. Maçın bitimine 4 dakika kala skor 60 – 59 Boluspor üstünlüğü ile devam etti. Oyuna tekrar dahil olan Enis Bayrak girer girmez sayı bulsa da sahada 1 buçuk dakika kalabildi ve yaptığı faul sonrası 5 faul ile oyun dışı kaldı. Hakan Eryüz’ün elinden gelen isabetli üç sayılık atış ile skoru 68 – 62 ye getiren Boluspor galibiyet adına önemli bir fark yakaladı. Maçın son anlarında mili piyango sayı bulsa da üstünlüğü elde edemedi ve Boluspor sahadan 72 – 67 galip ayrıldı.

Boluspor Basketbol takımı kazandığı maç ile galibiyet sayısını 6 maça çıkartırken lig sıralamasında da 4. basamağa yükseldi. Karşılaşmada Boluspor adına; Hakan Eryüz 15 sayı, Enis Bayrak 14 sayı, Barış Yalman 12 sayı, Soner Şahin 11 asayı 19 ribaunt ve Volkan İncekara 11 sayı 9 ribaunt ile galibiyeti getiren isimler olurken, Maliye Milli Piyango takımında; Mustafa Erdoğan 17 sayı 11 ribaunt ile en skorel isim oldu. Ali Tuncer 14 sayı, Oğulcan Sevim 10 sayı ve Yiğit Bektaş 9 sayı ile maçı tamamladı.

Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımının 11. Hafta müsabakası deplasmanda Adanaspor ile oynanacak. 15 Ocak Pazar günü saat 16:00’da Adnan Menderes Spor salonunda oynanacak.

2747 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.068556070327759