Basketbolda bir sezon böyle geçti...

20 Mayıs 2012

Boluspor Basketbol Takımı bu sezon yükseldiği Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde gösterdiği performans ve aldığı başarılı sonuçlarla basketbol camiasında adından bolca...

Boluspor Basketbol Takımı bu sezon yükseldiği Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde gösterdiği performans ve aldığı başarılı sonuçlarla basketbol camiasında adından bolca bahsettirmeyi başardı. Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü adıyla çıktığı Bölgesel Lig'de sezon öncesi Boluspor bünyesi altına dahil olarak lig için iddialıkonumda yer alan Boluspor Basketbol Takımı, yönetici kadrosunun da verdiği büyük emek ve özveri sayesinde ilk senesinde kendini ligde kabul ettirdi.

Sezon öncesi yapılan büyük transferlerle bir anlamda kendini lige hazırlayan basketbol yönetimi, basketbolun tecrübeli isimlerini kadrosuna katarak yola çıktı. İlk olarak Galatasaray Caffe Crown'ın da çalıştırıcılığını yapan Cengiz Karadağ'ı takımın başına getiren basketbol şubesi bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Yapılan transferler sezonun nasıl gideceğini gösterdi...

Yola ilk çıkıldığında elde yalnızca Bolulu oyuncular vardı. Her biri yıllarca basketbola emek vermiş ama üst ligde tecrübe yaşamamış ama bir o kadar da 2. Lig'e yükselmeyi isteyen oyunculardı. Sezona Cengiz Karadağ'ıalarak iddialı bir giriş yapan Boluspor Basketbol Takımı artık 2. Lig için elinden gelen bütün olanakları sergilemeye başladı.Bir bir tecrübeli ve kaliteli oyuncuları kadrosuna katmaya başlayan şube yönetimi bünyesine Serdar Hot, Serkan Tanırgan, Levent Altan, Ramazan Öksüz, Erhan Taşlı gibi tanınmış oyuncuları da dahil edince ligdeki ilk senesinde hedefinin 2. Lig olduğunu gösterdi.

İlk senesinde Bölgesel Lig şampiyonluğu geldi...

Kısıtlı bir bütçeyle tabiri caizse 'Dream Team' kuran Boluspor Basketbol Takımı yükseldiği ilk senesinde Bölgesel Lig'de yaptığı 8 maçın 8'ini de kazanarak namaglup olarak Bölgesel Lig'de ki ilk senesinde kendi grubunda şampiyonluğu tatmayı başardı. Aldığı bu başarının ardından sezon başı binlerce lira harcayarak başarıyı yakalamak isteyen basketbolun köklü kulüplerine korku salmayı başaran Bolu'nun '12 Dev Yaren'i ne kadar istekli ve iddialı olduğunu aldığı başarı ile göstermiş oldu.

Alınan başarılar desteğide arttırdı..

Bolu'da daha önce futboldan başka her hangi bir spor dalının esamesi okunmazken, alınan başarılı sonuçların ardından Boluspor Basketbol Takımı bütün Bolu halkının ve Bolu bürokratlarının desteğini daha fazla arkasına almayı başardı. Artık Boluspor Basketbol Takımı Bolu halkının takımı olarak büyük başarılara yelken açtı.Her maçında salonu tıklım tıklım dolduran taraftarlar takımlarını son saniyeye kadar desteklemeye başladı ve başarıya ortak oldular.

40 sayı fark attık şampiyon oldular...

Türkiye Basketbol 3. Ligi grup maçlarında galibiyet serisini sürdürmeye devam eden basketbolcular 11 maç sonra ilk mağlubiyetlerini ligin köklü bir kulübün olan 68 Aksaray Belediye'den aldılar. Grupta bulunan ve büyük yatırımlar yaparak lige çıkmayı planlayan Söğütsen Seramik, Bölgesel lig maçları ve grup maçlarında hiç mağlup olmadı. Taa ki Boluspor'un karşısına çıkana kadar. Rövanşlı maçların ilk karşılaşmasında kendi evinde Söğütsen Seramik'i ağırlayan Boluspor misafirine saha dışında misafirperverliğinden hiçbir eksiklik hissettirmedi. Ama sahaya girince bütün şartlar değişti. Ligde namaglup olarak ilerleyen ve 2. Lig'in en büyük favorisi olarak gözüken Söğütsen Seramik, Boluspor karşısında hiç beklemediği ağır bir mağlubiyet aldı.  

Söğütsen'e tam 40 sayı fark atan Boluspor'lu oyuncular rakiplerini küçümsemiş olmamak için son 5 dakika boyunca sayı atmadılar. Gel gelelim sezon sonu yaşanan olaya. Türkiye Basketbol 3. Ligi'nde şampiyon Söğütsen Seramik oldu. Lig boyunca toplam oynadığı 28 maçta 1 mağlubiyet 27 galibiyetle ligde mükemmel bir performans sergileyerek şampiyon oldular. İşte böylesine istatistikleri olan Söğütsen Seramik tek ve çok ağır bir şekildeki mağlubiyetini Bolu'da aldı. Hem de alınan mağlubiyet Söğütsen Seramik'in sezon boyunca yediği sayı ortalamasının 2 katını yani 100 sayı yiyerek oldu. 

Boluspor, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde toplam 90 takım arasında ilk senesinde ilk 12 takım arasına kalarak ve ligin şampiyonu olan takımın tek mağlubiyetini tattıran ekip olarak bu sezon çok büyük bir başarıya imza attı. Toplam 22 maç oynayan kırmızı beyazlılar bu maçlarda 4 mağlubiyet, 18 galibiyet alarak gösterdikleri bu başarılı tablonun ardından gelecek sezon için lige yeşil ışık yaktılar.

Bolu'ya böylesine güzel başarılar yaşatan ve basketbol sporunu Bolu'da kalıcıhale getiren Boluspor Basketbol Şube Yönetimi, teknik kadro, oyuncular ve destek veren herkesin emeğine, yüreğine, bileğine sağlık...

 

Haber: Barış Okçu
Bolu Şampiyon

 

3359 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.074034929275513