BEDAVAYA GELDİ TARAFTARIN SEVGİLİSİ OLDU

17 Kasım 2016

Milli ara sona erdi, Süper Lig’de ve 1. Lig’de 11. hafta heyecanı başlıyor... Geride kalan 10 haftalık bölümde ise en dikkat çeken noktalardan biri golcülerin performansı. Süper Lig’de takımlar skor üretme konusunda geçtiğimiz sezonlara göre sıkıntı yaşarken, bu durumun başlıca nedeni forvetlerin etkisizliği.

Öyle ki Süper Lig’in en skorer oyuncularından Traore (6 gol) Karabükspor’un kanat oyuncusu. Onunla birlikte Beşiktaşlı Cenk Tosun zirvede yer alıyor. Galatasaraylı Eren Derdiyok 5 gol atarken, Fenerbahçe’de Van Persie 4’te kaldı. Trabzonspor’da ise ağları havalandıran tek forvet var;  N’Doye (1 gol).

TAM TERSİ BİR TABLO

Süper Lig’de durum böyleyken, 1.Lig’de ise tam tersi bir tablo var. Bu sezon forvetlerin üst düzey golleri ve performansları fark yaratıyor. Nitekim Balıkesirsporlu Bekamenga 10 maçta 10 kez ağları havalandırmayı başardı. Onu 8’er golle Semih Şentürk ve Diabang namı değer Dialiba izliyor. Bolusporlu Poepon da 8 defa fileleri sarstı.

DİALİBA ZİRVEYE TAŞIDI

Yeni Malatyaspor 10 maçta topladığı 25 puanla 1.Lig’in zirvesinde. Bu başarıda en büyük pay sabihi ise Dialiba. Senegalli yıldız kritik maçlarda hep skora etki etti ve Sarı-Siyahlı takımı sırtladı. Teknik direktör İrfan Buz da oyuncusunun performansını, “Gerçek bir lider” sözleriyle yorumladı.

NÖBETÇİ DEĞİL GERÇEK GOLCÜ

1. Lig’in en çok alkışı hak eden oyuncularından biri Semih Şentürk. Kariyerinin sonbaharında olmasına rağmen müthiş bir mücadele örneği gösteren 33 yaşındaki tecrübeli forvet, Eskişehirspor’da çıktığı 9 maçta 8 kez ağları sarstı. Fenerbahçe’de yıllarca ‘nöbetçi golcü’ olan Semih, 1. Lig’de gerçek golcü olduğunu herkese kanıtladı.

BEDAVAYA GELDİ COŞTU

Boluspor’un sezon başında bedelsiz olarak renklerine bağladığı Rydell Poepon, 10 maçın hepsinde oynadı. Yarenler 1. Lig’in flaş ekibi olurken, Hollandalı futbolcu da attığı 7 golle dikkat çekti. 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Kırmızı-Beyazlı taraftarların en büyük sevgilisi haline geldi.

88 DAKİKADA BİR ATIYOR

Geçen sezon Fransa’da Troyes forması giyen Bekamenga, Balıkesirspor’da müthiş bir patlama yaşadı. 10 maçta 10 kez ağları havalandıran 30 yaşındaki Kamerunlu futbolcu, 88 dakikada bir ağları havalandırıyor. Bonservis ödenmeden kadroya katılan Bekamenga performansıyla göz kamaştırıyor.

2449 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.057312965393066