Belçika takımını iflastan aldı Bolulu iş insanının başarı hikayesi!

28 Mayıs 2024

Avrupa’da futbol kulübü sahibi olarak tanınan en popüler Türklerden biri olan Acun Ilıcalı, İngiltere'de Hull City ile adından sıkça söz...

Avrupa’da futbol kulübü sahibi olarak tanınan en popüler Türklerden biri olan Acun Ilıcalı, İngiltere'de Hull City ile adından sıkça söz ettirirken, başka Türk iş insanları da futbol dünyasında kendilerine yer buluyor. Bunlar arasında en dikkat çekici isimlerden biri de Belçika'da Westerlo kulübünün sahibi olan Bolulu iş insanı Oktay Ercan. Türk futbolseverlerin yakından tanımadığı bir isim olan Ercan, Belçika’da oldukça popüler.

İflastan 1. Lig’e: Ercan ve Westerlo’nun Hikayesi

Ercan, Westerlo'yu 2019 yılının Mayıs ayında satın aldı ve kulübü iflasın eşiğinden kurtardı. 25 bin nüfuslu bir kasabanın takımı olan Westerlo, Ercan'ın liderliğinde hem ekonomik hem de sportif anlamda büyük bir çıkış yakaladı. 2021/22 sezonunda 2. Lig şampiyonu olarak 1. Lig'e yükselen Westerlo, kısa sürede Belçika’da büyük ilgi uyandırdı. Ercan’ın başarıları, Belçika medyasının da dikkatini çekti ve ülke çapında tanınan bir figür haline geldi.

Sudan’da Başlayan Ticari Serüven

DH Les Sports gazetesi, Oktay Ercan’ın iş hayatına Sudan’da başladığını belirtiyor. 2000’li yıllarda Sudan’da kurduğu Sur şirketiyle askeri tekstil, enerji, sanayi ve tarım alanlarında faaliyet gösteren Ercan, dönemin Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir ile yakın ilişkileri sayesinde önemli destekler aldı. Ancak 2019 yılında Sudan’da gerçekleşen darbe sonrası iç savaşın patlak vermesiyle Ercan, Sudan’daki faaliyetlerine son vererek ülkeden ayrıldı.

Küresel Ticari Faaliyetler

Sudan’dan sonra ticari faaliyetlerini genişleten Ercan, Katar, Türkiye, Malta, Birleşik Arap Emirlikleri ve Lüksemburg gibi ülkelerde şirketler kurdu. 2022 yılında Belçika’da ZSE Technology adında bir şirket kurarak anti-drone sistemleri üretmeye başladı. Bu alanda hem sivil hem de askeri amaçlı üretim yapan şirket, Belçika'da güvenlik soruşturmasından geçerek olumlu geri dönüş aldı. Ercan, “Çalıştığım ülkelerde yasalara aykırı hiçbir şey yapmadım” sözleriyle iş hayatındaki dürüstlüğünü vurguluyor.

Westerlo’nun Performansı ve Geleceği

Bu sezonu Belçika 1. Ligi'nde 11. sırada tamamlayan Westerlo, play-off’larda son sırada yer aldı. Takımda bu sezon dört Türk futbolcu, Sina Bolat, Emin Bayram, Doğucan Haspolat ve Ravil Tagir forma giydi. Kulübün başkan yardımcısı ise yine bir Türk olan Hasan Çetinkaya.

Ercan’ın liderliğinde Westerlo’nun gelecekte nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Yeni sezonda takımın kadrosuna yeni Türk oyuncuların katılıp katılmayacağı ve Ercan-Çetinkaya işbirliğinin ne kadar süreceği Belçika futbolseverleri tarafından yakından takip ediliyor.

Oktay Ercan’ın hem ticari hem de sportif alanlarda elde ettiği başarılar, Türk iş insanlarının global arenada ne denli etkili olabileceğinin bir göstergesi. Westerlo ile Belçika’da adından sıkça söz ettiren Ercan, başarı hikayesiyle ilham verici bir örnek oluşturuyor.

1509 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.27741980552673