Belediye Başkanı'nın Boluspor'a tek müdahalesi

28 Mayıs 2013

Cuma günü yapılacak Boluspor Kongresi öncesinde Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz açıklamalarda bulunarak düşüncelerini anlatı. Spordan anlamadığını ve kendisinin önüne Boluspor anahtarı bırakıldığını söyleyen...

Cuma günü yapılacak Boluspor Kongresi öncesinde Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz açıklamalarda bulunarak düşüncelerini anlatı. Spordan anlamadığını ve kendisinin önüne Boluspor anahtarı bırakıldığını söyleyen Yılmaz; 'Benim böyle bir derdim hiç olmadı. Düşüncem de olmadı. Ama Boluspor'un anahtarları önüme bırakılınca arkadaşlarıma sordum, dediler ki Necip Çarıkçı, Hasan Aksoy bir de Kamil Erbayram bu kişiler genç, dinamik ve Boluspor'u sever. Üçüyle de samimiyetim yok. Tanıyorum da hiçbir diyalogum yok. Çağırdım dedim ki. Siz Boluspor'u, sporu sever misiniz? Alın bu Boluspor'u yönetin, içinizden birisini de başkan yapın dedim. Benim Boluspor kongrelerine tek müdahalem budur' dedi.

 

Abdullah Abat'ın aday olmayacağını açıklaması ile ilgili de konuşan Yılmaz; 'Abdullah Bey param da hazır, yönetimde hazır dedi. Ben kongreden bir akşam önce basından öğrendim Abdullah Abat'ın aday olmadığını. Bana Aday olmayacağıyla ilgili, hiçbir bilgi vermedi. Bende Abdullah Bey'e aday mısın, aday değimlisin diye sormadım. İşlerine karşımam, şimdiye kadar hiçbir kulüp başkanının işine karışmadım. Sadece Abdullah Bey'in yönetim kurulunda, Gölcük'ten Boluspor para kazanamıyor diye bir laf etmiştir. O konuda bana gelince bende Gölcük'ü hemen almışımdır. Neden biz Boluspor'a yük olmak için yoğuz burada. Boluspor'a destek olmak için varız' şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz katıldığı programda Boluspor'la ilgili tüm düşüncelerini paylaştı. İşte Başkan Yılmaz'ın anlattıkları: Boluspor ile ilgili, Boluspor yönetimi ile ilgili ilk Belediye Başkanı olduğumda benim önüme anahtarları bıraktılar. Ben Belediye Başkanıyım. Spordan da anlamam. Boluspor Başkanı da değilim. Boluspor Başkanlığı gibi bir düşüncem de hiç olmadı. Ama benden önceki Belediye Başkanlarının hepsi Boluspor Başkanı olmuştur. Benim böyle bir derdim hiç olmadı. Düşüncem de olmadı. Ama Boluspor'un anahtarları önüme bırakılınca arkadaşlarıma sordum, dediler ki Necip Çarıkçı, Hasan Aksoy bir de Kamil Erbayram bu kişiler genç, dinamik ve Boluspor'u sever. Üçünü çağırdım, üçüyle de samimiyetim yok. Tanıyorum da hiçbir diyalogum yok. Çağırdım dedim ki. Siz Boluspor'u, sporu sever misiniz? Alın bu Boluspor'u yönetin, içinizden birisini de başkan yapın dedim. Benim Boluspor kongrelerine tek müdahalem budur. Kimi yönetime aldılar, niye aldılar bilmem. Boluspor'da hangi oyuncuları satın aldılar, kimleri gönderdiler beni hiç ilgilendirmemiştir. Şöyle bir irade peşindeyim. Ben kendi işime kimseyi burnunu sokturmam. Başka kurumların işine de burnumu sokmam. Bu bir disiplindir. Bu bir edeptir. Şuana kadar benim dönemimde başkanlı yapan, Necip Çarıkçı vardır. Emin Semercioğlu vardır. Son olarak ta Abdullah Abat vardır hepsi de sağdır yaşıyorlar. Kendilerinden hiçbir talebim olmamıştır. Sadece yarımcı olmuşumdur. Necip bey'in son dönem başkanlığında kendim Necip bey'le olan samimiyetimizden dolayı şunu dedim ki, şu iki adamı yönetime al, şu adamı da alma dedim. İlk defa böyle bir talebim oldu. Benim alma dediğimi aldı, al dediklerimi de almadı. Niye bunu böyle yatın demem. Tek müdahalem istediğim bu oldu. O da yerine getirilmedi.

 

Gelelim Abdullah Abat meselesine, Abdullah Abat'la kısa zaman önce Alpagut köyünde kandil akşamı yemekte beraberdik. Yanımda Emin Semercioğlu, Necip Çarıkçı, Abdullah Abat, Abdullah Uzun ve Tahsin Akduman vardı. Birçok arkadaşla beraber rast geldi oturduk. Orada konuşmalarda geçti. Abdullah Bey param da hazır, yönetimde hazır dedi. Ben kongreden bir akşam önce basından öğrendim. Abdullah Abat'ın aday olmadığını. Bana Aday olmayacağıyla ilgili, hiçbir bilgi vermedi. Bende Abdullah Bey'e aday mısın, aday değimlisin diye sormadım. İşlerine karşımam, şimdiye kadar hiçbir kulüp başkanının işine karışmadım. Şimdi Abdullah Bey'le de hiçbir problemimiz olmadı. Sadece Abdullah Bey'in yönetim kurulunda, Gölcük'ten Boluspor para kazanamıyor diye bir laf etmiştir. O konuda bana gelince bende Gölcük'ü hemen almışımdır. Neden biz Boluspor'a yük olmak için yoğuz burada. Boluspor'a destek olmak için varız. Boluspor'un bu 3 başkanı da benden talep edipte, yapmadığım bir işi söyleyemezler. Ama verilen talepler yoksa benim onlardan hiçbir talebim olmamıştır. Ne Necip Çarıçı'dan bir talebim olmuştur. Ne Emin Semercioğlu'ndan bir talebim olmuştur. Ne de Abdullah Abat'tan bir talebim olmuştur. Varsa böyle bir talebim ben buradayım. Dolayısıyla bu kadar düzgün ilişkiler içinde olan Bolu Belediye Başkanının bu tür konularda sanki farklı davranılıyormuş gibi farklı algılanmayı ve algılatmayı sağlamak, hem Bolu'ya hem de bana saygısızlık olur. Çünkü benim Boluspor yönetim kuruluna hiç müdahalem ve karışmam olmamıştır. Hiçbir yönetime. Sadece son dönemlerde aman ha birlik be beraberliğinizi sağlayın.

 

Birçok insan sanki Alaaddin Yılmaz'ın Boluspor'u yönetmek gibi bir talebi olduğunu düşünüyor. Benim böyle bir talebim hiç olmadı. Hiç talebi olmayan bir insanın sanki Boluspor'u kullanıyormuş gibi algılanması ve algılatılması da çok komik ve üzücü. Dün Boluspor'un başkanlığını yapan Belediye Başkanları, Boluspor'u kullanmıyor da. Boluspor'a sonuna kadar destek veren Alaaddin Yılmaz mı Boluspor'u kullanıyor. Kimin elinde bir bilgi varsa, üç başkanda şu anda sağ. Sonrasında benim ne Abdullah Abat'a aday olma deme gibi bir nezaketsizliğim olabilir. Ne bir başkasına aday ol deme gibi bir nezaketsizliği yapabilirim.

 

Son dönemde Abdullah Abat'ın yaptığı şık değildir. Çünkü siz kongreye 1 gün kala ben adaylıktan çekiliyorum derseniz, arkasını doldurmanız gerekiyor. Eğer aday olmayacaksınız, kongreye giderken ben aday olmayacağım, ben bu kadar zaman dilimi içerisinde görev yaptım herkesten Allah razı olsun. Boluspor başkan adayını bulsun dersin. Ama adayım intibakını verip de, kongreden bir gün önce ben aday değilim derseniz açıklama yapması gereken kimdir Abdullah Abat'tır. İmalı falan değil, açık ve net. Çünkü bu saygıyı gerektirir. Dolayısıyla başkalarının yanlış yorum yapmasının önüne geçmiş olursun. Şu anda benimle hiçbir görüşmesi olmamıştır. Benim de ondan hiçbir görüşmem ve talebimde olmamıştır. Sadece o adaylıktan ayrıldıktan sonra 1-2 gün sonra olabilir. Beni Mehmet İnceayan ağabeyim aramıştır. Ben Boluspor Kulübü Başkanlığına adayım ne diyorsun demiştir. Saygı duyarım, baş tacım olursun dedim bu kadar. Ben Boluspor başkanı olan herkesin yanında, yardımcı bir eleman, destekçi olan birisiyim. İç işlerine karışan bir adam olmadım olmamda, bu saygısızlık olur. Bu kendime benim saygısızlığım olur. Ben Boluspor'un yanındayım. Bu günde aynı şekilde dururum. Boluspor'da kimin başkan olacağına Alaaddin Yılmaz karar verir demek, Boluspor delegesine de saygısızlıktır. Bu insanların bu kadar saygısız davranma hakkını kendilerinde bulmamaları gerekiyor. Eğer yüreğiniz sıkıyorsa, eğer bir iddianız varsa, eğer Bolu'yu ve Boluspor'u seviyorsanız ben adayım derisiniz. Ekibinizle çıkarsınız kongreye. Onun kararını delegeler verir. Delegeler sizi seçerse, bende sizin emrinizdeyim.

 

 


3322 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.041052103042603