“BENİM İÇİN NAMUS MESELESİ OLDU”

22 Ocak 2020

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, düzenlediği basın toplantısında, Boluspor’un son oynadığı Osmanlıspor karşılaşmasını, kırmızı beyazlıların ligdeki konumu ve takımın son...

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, düzenlediği basın toplantısında, Boluspor’un son oynadığı Osmanlıspor karşılaşmasını, kırmızı beyazlıların ligdeki konumu ve takımın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Karaçayır Tesisleri’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Özköylü; “Ben Bolulu değilim ama ben şimdi bir Boluludan daha fazla bu takım için uğraşıyorum. Bu benim için namus meselesi oldu. Gücüm yettiği yere kadar, başarabildiğim yere kadar bu takım için mücadele edeceğim” dedi.

“Hayal kırıklığına uğradım”

Ligin ikinci yarısının ilk maçı olan Osmanlıspor maçında oynanan oyunun kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Özköylü; “Öncelikle hayatını kaybeden Eray kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine, camiamıza baş sağlığı diliyorum. Maçtan önce böyle bir olayı öğrenmek hepimizi derinden üzdü. Bu üzüntüyle beraber çıktığımız maçta ortaya koyduğumuz oyun aldığımız sonuç bu üzüntümüzü kat kat arttırdı. Çok iyi geçirdiğimiz transfer dönemi, çok iyi geçen bir kamp dönemi çok iyi oynanmış iki tane hazırlık maçı oradaki gördüklerimizin karşılığında çıktığımız çok umutlu olduğumuz bir Osmanlıspor maçı. Ama o geçirdiğimiz süreçle alakası olmayan bir oyun ve alakası olmayan bir oyuncu grubu. Bu tabi ki bizi de çok şaşırdık. Hayal kırıklığına uğrattı. Hem yeni gelen oyuncularımızın katkısı, hem ilk yarıda yer alan oyuncularımızın ortaya koyduğu performans sakat oyuncularımızdan bazılarının iyileşip azda olsa süre almış olması bizim adımıza çok sevindiriciydi. Her oyuncunun isteği, arzusu, sahadaki mücadelesi bizi lig için fazlasıyla umutlandırmıştı. Belli bir süzgeçten geçirerek bazı tercihler yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Beklediğimizi alamadık”

Takımda sakat ve cezalı oyuncuların yerine forma giyen isimlerden bekledikleri verimi alamadıklarının altını çizen Boluspor teknik direktörü Osman Özköylü; “Özellikle kampın son iki günü Burak’ın tekrar sakatlanması, Fethi’nin perşembe günü takımdan ayrı kalması bizi savunmada bazı değişikliklere itmek zorunda kaldı. İkisini de oynatamadık. Kadroya alamadık. Belki hiç düşünmediğimiz yeni transferimizi oynatmak zorunda kaldık. İsmail’i değerlendiremedik oda sakatlıktan çıkmıştı. Hazırlık kampında sadece bir 45 dakika maç oynadık. Bunun dışında belli tercihler kullanmaya çalıştık. Poepon’in olmaması forvetimizin olmaması Kubilay’ın ve bütün transferlerimiz içinde geçerli olabilir. Mazeret olabilir. En son maçını kasım ayının sonunda oynamış olması sözleşmesinin bitmiş olmasından dolayı sağlıklı antrenman yapamamış olması tam olarak hazır olmayışı onu kullanmamız konusunda bizi geriye attı. Elimizde başka seçeneğimiz yoktu. Ya Gökhan oynayacaktı yada Delarge oynayacaktı. Delarge daha önceki oynadığı takımlarda hocalar sıkıştığı zaman onu oynatmışlar. Bizde bu tercihi kullanmak zorunda kaldık. Beklediğimizi alamadık” dedi.

“Takım kalitemizin çok yükseldiğini düşün”

Devre arasında yapılan transferlerle takım kalitesinin çok arttığını ifade eden Özköylü; “Fiziksel olarak bazı oyuncularımızın hazır olmadığı net. Özellikle yeni transferlerimiz. Bazı sıkıntılara sebep oldu. Gelen oyuncularımızın hepsi geldikleri ülkelerde takım sayısının az olmasından dolayı maç sayısı da az. Ligleri daha erken bitiyor. Hepsinin Kasım ve Aralık başında ligleri bitti. Devre arası transfer yaparken mümkün olduğu kadar oynamış oyuncu bulmaya çalışıyorsunuz. Ama kimse oynamış oyuncusunu zaten vermek istemiyor. Oynamış oyuncu bulduğunuz zaman kulübün maliyetlerini aşan çok büyük fiyatlar ortaya çıkıyor. Bu sebeple biz hem kulübümüze uygun hem yapımıza uygun oyuncuları kadromuza kattığımızı düşünüyorum. Bence harika oyuncular aldık. Bu konuda hiç tereddüttüm yok. Maç eksikliklerini tamamladıklarında bu ligde gerçekten iz bırakacak çok kaliteli oyunculara sahip olduk. Elimizdeki oyuncularla birlikte takım kalitemizin çok yükseldiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu beni çok sinirlendiriyor ve üzüyor”

Görev aldığı takımların hırslı ve azimli olması gerektiğine vurgu yapan Özköylü; “Maçın son anlarında Mustafa Eskihellaç, Osmanlısporlu oyuncuyla girdiği mücadelede sakatlandı. Yine yüksek ihtimalle bu hafta oynamayacak. Dün sahada bir çarpışma oluyor. Emre’nin başına 7 tane dikişi atılıyor. Futbolu düşünmemiz gerekiyor. Futbol oynamamız gerekiyor, bunun için mücadele etmemiz gerekiyor. Bunları yapmak isterken, birçok aksilikle olmayacak işlerle karşılaşıyoruz. Bu bizim canımızı çok sıkıyor, planlarımızı etkiliyor. Bu noktada sahada istediğimiz görüntüyü, futbolu bir türlü oynayamıyoruz. Arka arkaya bir sürü yaşadığımız şanssızlık gerçekten benimde hiç başıma gelen bir şey değil. Bende şuanda çözüm üretmeye çalışıyorum. Her maç plan değiştiriyoruz, oyuncu değiştiriyoruz. Antrenman seviyemiz çok iyi. Her şey doğru işliyor. Ama sahaya maça çıktığın zaman her şeyin tam tersi olduğu bir görüntü. Burada oyuncu arkadaşlarımızın da biraz daha bu konuda maça çıktıkları zaman isteği, arzusu, mücadelesi daha yüksek seviyelerde olması lazım. Osmanlıspor maçındaki görüntü kaderine razı her şeyi kabullenmiş bir takım görüntüsü. Bu beni çok sinirlendiriyor ve üzüyor. Ben yapı olarak böyle bir teknik adam hiç değilim. Benim takımımın benim gibi hırslı benim gibi azimli olmalı, sahada kavga etmeli, mücadele etmeli. Bunu defalarca anlatmamıza rağmen bir türlü oyuncu grubuna enerjiyi geçiremedik” dedi.

“Futbol kaliteli oyuncularla oynanır”

Futbolun kaliteli oyuncuların yanı sıra koşan ve mücadele eden isimlerle oynanması gerektiğini sözlerine ekleyen Özköylü; “Şuandan itibaren artık kalitemizi mutlaka kullanacağız. Kalite çok önemli. Futbol kaliteli oyuncularla oynanır. Ama koşan oyuncularla oynanır, mücadele eden oyuncularla oynanır, hırslı oyuncularla oynanır, kalpten, yürekten oynayan oyuncularla oynanır. Giydiği formanın hakkını veren oyuncularla oynanır. Oyuncularımızın bunu bilmesi artık sahaya yansıtması lazım. Yansıtmadıkça istediğiniz kadar tedbir alın. Ben gideyim başka birisi gelsin yine değişmez” diye konuştu.

“Taraftarın tepkisi normal”

Boluspor teknik direktörü Osman Özkörylü, kırmızı beyazlı taraftarların tepkisinin nomal olduğunu ifade ederek; “İnsan üzülüyor. Bu kadar emeğin boşa gitmesi, taraftarın tepkisi normal. Taraftar bekliyor, iyi oynayan, iyi mücadele eden kaybetse de orada onuruyla başı dik sahadan çıkan bir takım bekliyor. Her oyuncu böyle olmalı. Ben buna üzülüyorum. Maç kaybedebilirsin, kaybettikte. Ama bazı maçlar vardı ki mücadele ettik vicdanen rahatız. Artık oyuncular kendi içinde birlik olacak bizler birlik olacağız. Yönetim olarak birlikte olacağız. Şehir olarak, taraftar olarak şuanda zor bir süreçteyiz. Bu birlikteliği hep beraber sağlamak zorundayız. Ne taraftarın oyuncuya küfretmesi bir çözümdür, ne de futbolcunun taraftara tepki vermesi çözümdür” dedi.

“Bize yardım edecek insanlara ihtiyacımız var”

Bir takımın kendi sahasında oynadığı maçlarda tedirgin olmaması gerektiğini savunan Boluspor teknik direktörü Osman Özköylü; “basında birilerinin hocayı, futbolcuyu, yöneticiyi, başkanı eleştirmesi bunlar çözüm değil. Artık bu süreçten sonra zaten eksikler burada. Bu takım kendi sahasında bir maç oynadığı zaman tedirgin oynuyorsa, burada başka sıkıntılar var demek. Bize yardım edecek insanlara ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“Oyuncular psikolojik baskı altında”

Kırmızı beyazlı oyuncuların psikolojik anlamda baskı altında olduğunu ifade eden Özköylü; “Bu takım bu ligde hatta daha üst ligde yer alması gerekiyor. Ben devre arası yaptığımız transferlerden sonra konuştuğumun sözün arkasındayım. Biz şu süreci doğru bir şekilde atlattığımız anda bu takım ligde kaldığı zaman seneye ligin en iddialı takımı olacağız. Biz şuanda gerginlikten, stresten bulunduğumuz konumun bizde yarattığı travmadan dolayı maçta yaşadığımız en ufak hatanın golle sonuçlanmasından dolayı çok ciddi travmalar yaşıyoruz. Oyuncular psikolojik baskı altında” dedi.   

“Boluspor küme düştüğü zaman zil takıp oynayacakmısınız?”

Kulübün kötü olması için dua edenlerin olduğunu aktaran Özköylü; “Bu oyuncuların hepsi sosyal medyayı okuyorlar. Ben hiç okumuyorum. Kim ne yazarsa yazsın, beni hiç ilgilendirmiyor. Herkesin kendine göre haklılık payı vardır. Ama burada art niyetli olursa bu birilerini hedef alarak olursa bu kabul edilebilir bir durum değil. Eğer buradaki taraftarda, basında, yöneticide, eski yöneticide biz Bolusporluyuz, Bolu’yu seviyoruz, biz Boluluyuz diyorsa en azından bu dönemde herkes bu takımın etrafında birleşmeli. Küs mü, gelsin şu 3-4 ay için o küslüğünü bir kenara atsın. Bu takıma, bizlere destek versin. Taraftarımız antrenmana gelsin, takımı desteklesin. Oyuncularına olan güveni belirtsin. Eski yöneticilerimiz, başkanlarımız gelsin. Şehrin ileri gelenleri gelsin. Biz yapayalnızız. Birileri de bunu görsün. Bu kulüp kötü olsun diye dua edenler var. Ne kazanç elde edeceksiniz bundan. Beklentiniz ne. Boluspor küme düştüğü zaman zil takıp oynayacakmısınız?” şeklinde konuştu.

“Bu benim için namus meselesi oldu”

Boluspor için elinden gelenin çok daha fazlasını yaptığının altını çizen Özköylü; “Ben Bolulu değilim ama ben şimdi bir Boluludan daha fazla bu takım için uğraşıyorum. Bu benim için namus meselesi oldu. Gücüm yettiği yere kadar, başarabildiğim yere kadar bu takım için mücadele edeceğim” dedi.

“Gelin tribünleri doldurun”

Bolu için Boluspor için sonuna kadar mücadele edeceğini sözlerine ekleyen Boluspor teknik direktörü Osman Özköylü; “Benim takımım şimdi oluştu. İkinci yarıdaki takımım benim takımım. Tüm sorumluluk bende. O yüzden ne gerekiyorsa ben yapacağım. Yapabildiğim kadar bu takım için bu şehir için mücadele edeceğim. Ama herkesi yanımızda görmek istiyoruz. O desteği almak istiyoruz. Bugün belki bir milat olabilir. Bunu herkes böyle değerlendirsin. Kimseden maddi bir beklentimiz yok. Manevi olarak bu takımı sahiplenin. Gelin tribünleri doldurun. Bir gün bu takım kazanacak ve arkası gelecek. Ben buna inanıyorum” dedi.

2184 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.35312008857727