BESİM DURMUŞ'TAN AÇIKLAMALAR

29 Ocak 2014

DURMUŞ: “KENDİMİZİ ÇOK GÜVENLİ HİSSEDİYORUZ” Boluspor ligin 23’ncü haftasında deplasmanda oynayacağı 1461 Trabzon karşılaşması hazırlıklarına kendi tesislerinde başladı.  Kırmızı beyazlıların...

DURMUŞ: “KENDİMİZİ ÇOK GÜVENLİ HİSSEDİYORUZ”

Boluspor ligin 23’ncü haftasında deplasmanda oynayacağı 1461 Trabzon karşılaşması hazırlıklarına kendi tesislerinde başladı.  Kırmızı beyazlıların yaptığı antrenman öncesinde Boluspor teknik direktörü Besim Durmuş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Teknik direktör Besim Durmuş; “Adana Demirspor maçı dahil olmak üzere hem kazanma davranışı hem de Boluspor forması adı altında Boluspor camiasının kurumsal yapısına bugünkü bulunduğu noktadaki saha içersindeki yapıya beklenti anlamında bütün oyuncular duruyor. Bu noktada kendimizi çok güvenli hissediyoruz” şeklinde konuştu.

“KAZANMA İŞTAHININ HEPİMİZDE OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Durmuş şöyle devam etti: “Aslında düşündüğümüz şeyleri cümleye dönüştürmek çok zor. Belli bir nokta belli bir hafta kalmak lazım. Çünkü Boluspor’un bulunduğu bu konum maalesef tereddüt yaratıyor. Burada enerjimizi sağa sola dağıtmadan, ekonomi kullanma noktasında hem birlikte kullanma hareket etme noktasında Boluspor’un menfaatlerini koruyarak hareket etmemiz lazım. Bu anlamda baştan sona sonuç olarak 2 puan kaybımız var. Antep maçı içeride kazanmamız noktasında, telafisi olmaması noktasında, özellikle kırmızı kartında yaşandığı 40’ncı dakika 11’e 10 oynanan maçta üst tarafından bakıyoruz. Az önce oyuncularımla da onu konuştum. Kendilerine teşekkür ettim. Bizim takım halinde hem çalışma isteğinin 17-18 tane oyuncunun bugün oynayacak durumda olması ve içeriye kimi soksak, işine sahip çıkma noktası ve bunu mağlup olmanıza rağmen Adana Demirspor maçı dahil olmak üzere hem kazanma davranışı hem de Boluspor forması adı altında Boluspor camiasının kurumsal yapısına bugünkü bulunduğu noktadaki saha içersindeki yapıya beklenti anlamında bütün oyuncular duruyor. Bu noktada kendimizi çok güvenli hissediyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Her geçen gün, bir gün öncesinden daha iyi olacağımızı söylüyoruz. Ama o bütünlüğün, enerjinin ortada top halinde durduğunu, bunun 11 kişi değil, 18 kişi antrenmana çıkan 24 kişi etrafımızda bize hizmet eden yeni yönetimimize ve basın mensuplarına verdiğimiz mesaj güzel. Ama sahaya yansıtamıyoruz. Bunu düzeltmek için bugünden itibaren ortaya koymak için çalışacağız. Eksiklerimiz var bununda farkındayız. Bu kadar 3’ncü bölgede oynayıp ta, çok net bir gol pozisyonu üretemedik. Rakip futbol oynamanın dışında çok yere yatı, kalktı. İç sahada oynamamızdan dolayı oyuncularımızda bir gerginlik oluştu. Maçın 5-6 dakikalık zaman diliminde tempo yapabileceğimiz anlarda rakip ortadan kaldırdı. Ölü toplar rakip ceza sahasına çok bilinçsiz gelmeye başladı. Bu topları rakip karşılarken kalecisi, savunma oyuncuları birçok kez yere yattı. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Ama rakibe çok pozisyon şansı vermedik. Bir tane karambolden üst direkten dönen topları var. Kazanma iştahının hepimizde oyuncularımızda olduğunu görüyoruz. “

“BİZ O KADAR HÜCUMCUYLA OYNAMAMIZA RAĞMEN AZ POZİSYONA GİRDİK”

‘İlk yarının son anlarında rakip takımın 10 kişi kalması ve ikinci yarının hemen başında çift forvete dönüş olabilir miydi’ şeklindeki soruya da cevap veren deneyimli teknik adam şunları aktardı: “Devre arasında arkadaşlarımıza söyledik. Devam edin dedik. Kötü oynayan arkadaşımız yok. Ama taktik gereği içerde değişiklikler yapabiliriz dedik. İkinci yarının hemen başında İsmail Haktan Odabaşı ile bu dengeyi yakalama amacındaydık. 3 tane oyuncu değiştirdik. Mustafa Kayabaşı, Fatih ve Alican. Bu oyuncular orta saha oynayan oyuncular. Biz bunları kötü oynuyor diye değiştirmedik. 3 tane hücum oyuncusu aldık. Bunların içinde İskender arkadaşımızda var. 70’nci dakika sonrasında o bölgenin içini kalabalık tutalım istedik. Bazen, çift forvet gibi gözükmese de öbür sahada, her 3 ila 5 metrekare içerisinde bir tane hücum oyuncumuz vardı. Biz telaş yaparak doğru pozisyonları 2’ye 1’de atak sonlandıracağımız noktada acele edip şut attık. Topu ayağımızda fazla tuttuk. O noktalarda oyuncularımız daha çabuk hareket edip, rakibin gerdiği ortama ayak uydurmadan daha aklını kontrol altında tutabilseydi, daha sahası etrafında bizim attığımız en az 6-7 tane maç var. Oynayan arkadaşlarımızın saha içindeki gerginliği, bizim sahada doğru pozisyonları bulmamıza engel oldu. Aşağı, yukarı 7-8 tane forvet oyuncusuyla oynadık. İkinci yarı 4 savunmacının dışında, bütün oynayan 6-7 oyuncu ofansif oyuncuydu. Ofans oynayan oyuncularımız, saha içinde daha kontrollü davranışını rakip engelledi. Hakem buna destek verdi. Biz o kadar hücumcuyla oynamamıza rağmen az pozisyona girdik. Çift forvet, algısını eleştiri olarak aldığımızı bende düşünüyorum. Saha içinde oynayan oyuncularım, galibiyet baskısını biraz daha az hissetselerdi bu maçı kazanmak içten bile değildi.”

“TRANSFERLER REKABET ANLAMINDA BİZE ÇOK ŞEY KATACAKLAR”

Takıma katılan yeni oyuncular hakkında görüşlerini bildiren Durmuş; “Kadro derinliği ve rekabet açısından takıma daha fazla katkı sağlayacaklardır” dedi.

Durmuş şöyle konuştu: “İlk maçlar, nereden gelirseniz gelin, yeni bir saha, yeni bir seyirci, yeni gözlerin karşısına çıkıyorsunuz. İnsanlar baskı yaratıyor. Aldığımız oyuncuların hem ahlaki yapıları hem de şuan ki oyuncu gurubuna fayda sağlayacağını, daha iyi oyuncular olduğunu, bizim arkadaşlarımıza katkı sağlayacaklarını, geniş kadro derinliği yarattığını görüyoruz. Bu bize olumlu yansıdığını düşünüyoruz. Forvet noktasında da İskender ile bizim yüksek iç sahalarda Emrah’ın dışında karambole dönüşen, rakibin kapanmasıyla birlikte son 10 dakikalarda bazen yüksek oyunculara ihtiyacımız oluyor. Yorgun oyuncuyu sahada tutmak zorunda kalıyorsun bazen. Onun yerine daha dinç daha diri oyuncu değişikliğini o bölge de yapıp oradaki asıl forvet oyuncusuyla daha güvenli bir son dakika daha enerjik bir yapı oluşsun, o bölgede bir derinlik oluşsun istedik. Bu noktada Haluk, Samsun’da bizim talebemizdi. Buradaki Bolu maçında da kendisi oynadı. 5-6 maç süre aldı kendisi. Kulübümüzün yapısına uygun, derinlik noktasında bize çok gelmek isteyen oldu. Olursa, elimizdeki oyunculardan daha iyi, oynayan oyuncularımızı daha güvenli bir ortam sağlasın istedik. Bütün Türkiye forvet arıyor. Özellikle Türk forvetlerin bu sene çok kısır olduğunu görüyoruz. Bu noktada Haluk, hem Denizli’de hem de Samsun’da süre alan bir oyuncu. Bize de fayda sağlayacağını hem de oynayan oyuncalarımıza rekabet anlamında fayda sağlayacağını düşünüyorum.

 

1678 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.057621002197266