Besim Hoca 'dan Göz Dağı

11 Aralık 2013

Boluspor teknik direktörü Besim Durmuş haftalık olarak düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kırmızı beyazlıların tesislerinde düzenlenen basın toplantısına çok...

Boluspor teknik direktörü Besim Durmuş haftalık olarak düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kırmızı beyazlıların tesislerinde düzenlenen basın toplantısına çok sayıda basın mensubu katıldı. Boluspor teknik direktörü Besim Durmuş ilk olarak kırmızı beyazlıların hafta sonunda oynadığı İBB karşılaşmasını değerlendirdi; “Hiç beklemediğimiz bir sonuçla karşılaştık. Bu noktada inanılmaz üzüldük, bu bizim için çok büyük bir yara oldu. Ama hiç geriye dönmeden, mağlubiyetleri düzgün değerlendirebilirsek, galibiyet için bir fırsat olacağını düşünüyoruz.”dedi.

“İNANILMAZ ÜZÜLDÜK”

Durmuş şöyle devam etti: “Hafta sonu Büyükşehir Belediye maçı aslında çok olumlu çok pozitif, birlikte hareket kabiliyeti yakaladığımızı düşünüyorduk. Soyunma odasında çok coşkulu, olumlu bir hava vardı. Tabi, maça çıkınca, erken bir gol hafta içinde duran toplarda, hem dikkat hem de uyarı noktasında çalışmamıza rağmen, talihsiz bir, gereksiz basit bir gol oldu. Golden sonra, devre bitene kadar hem moral motivasyon olarak geriye düştüğümüz özellikle geriye düştüğümüz bir maçtı. Enerjimizi ekonomik kullanarak olumlu bir futbol oynadık, oyuna ortak oldu. Birinci bölgeden kendi bölgemizden, üçüncü bölgeye çabuk oynadığımız toplarda pozisyon da bulduk. İki topumuz direkten döndü. Orada golü bulabilseydik, bize biraz daha enerji sağlayacaktı. Her şey iyi giderken, soyunma odasına girdiğimizde de sorumluluk alan arkadaşlarımızla birlikte hareket etmeye çalışan, topun arkasında kalan bir yapımız vardı. Bizim için 1 – 0 geride de kalsak ümitliydik. Daha agresif, daha istekli, önde çoğalacak atak sonlandıracak gereksiz oynamadan ikinci bölgede oynamamız gerektiğini söyledik. Oyuncular da bu noktada, iyi oynadıklarının farkındaydılar. Sorumluluk alacaklarını her şeyin olumlu olduğunu düşünüyorduk. Ama devre başında 47. dakikada arka arkaya iki sarı kart ve çift sarıdan kırmızı kart olunca, ağır sahada savunma direnci, yüksek toplarda ayakta kalacak oyuncuların maçın içinde çok etki yarattığını da düşünürsek, Cemil’in oyundan atılması bizim kırılma anımız oldu. Aynı pozisyonun içinde ikinci gol geldi. Hiç beklemediğimiz bir sonuçla karşılaştık. Bu noktada inanılmaz üzüldük, bu bizim için çok büyük bir yara oldu. Ama hiç geriye dönmeden, mağlubiyetleri düzgün değerlendirebilirsek, galibiyet için bir fırsat olacağını düşünüyoruz. Hep bu noktada hareket ediyoruz. Şunu kesin biliyorum, çok fazla bir şey söylemeye gerek yok.”

“RAKİPTEN DAHA ÇOK KOŞACAĞIZ, RAKİPTEN DAHA ÇOK MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Bolu halkına, Boluspor Kulübüne ve bize hizmet edenlere layık olmak zorundayız” diyen kırmızı beyazlıların teknik diektörü Besim Durmuş şunları aktardı: “Herkesin çok üzgün olduğunu, algı noktasında zarar gördüğünü, hepimizin bir frekansı var, o frekansın bozulduğu ortada. Hem taraftarımızın beklentisi var, hem burası futbol şehri, futbolu bilen bir yapı var. Başkanımız, bizi yönetenler çok üzgün. Burada suçlu aramaya gerek yok. Bence hem Bolu Halkına, hem Boluspor Kulübüne, hem bize hizmet edenlere layık olmak zorundayız. Bu saha sonuçları ile ortaya konmak zorunda. Ya olacak, ya olacak. Buna inanıyoruz. Kulübün yapısı çok güçlü, bir kere bu güç arkamızda varken, korkmaya gerek yok. Bu güç arkamızdayken, çalışmaya, sahada koşmaktan başka hiçbir çıkar yolumuz, hiçbir saklanacak limanımız, sığınacak bir mazeretimiz yok. Biz bunu biliyoruz, bunun farkındayız, bütün oyuncular da bunun farkında. Üzgünüz, ama bu çare değil. Maçtan sonra antrenman yaptık, izin vermedik. İzinler zaten geçen haftalardan sonra izinleri de kaldırdık. Oyuncular, burada yatıp burada kalkıyor. Bu işin çok çalışarak olacağını biliyoruz. Bu iş, öyle oldu böyle oldu noktasında değil. Bu iş ya olacak, ya olacak. Ya biz yarışacağız, burada hayatımızı devam ettireceğiz, ya da yarışmayan kim olursa olsun buradan ayrılmak zorunda. Bu o noktaya geldi, bıçak kemiğe dayandı. Bu kulüpte, sahada emek vermek, birinci işi olan insanların yapması gereken iş. Rakipten daha çok koşacağız, rakipten daha çok mücadele edeceğiz. Bizim hafta sonu oynadığımız maçta kötü oynadığımızı söyleyemeyiz ama topun bulunduğu yerdeki arkadaşlarımızın agresif olmadığını söyleyebiliriz. Bu bir alışkanlık, bu alışkanlığı ortadan kaldırarak, daha çok savaşan bir yapı ortaya koymak zorundayız. Özellikle kendi bölgemize yakın yerde ayakta kalan son ana kadar rakiple mücadele eden bir yapıyı ortaya koymadığımız sürece sahadaki direnç kırılıyor.”

“KIRMIZI KART, SARI KART GÖRME LÜKSÜ YOK”

Kırmızı beyazlıların 3’ncü bölgede eksik olduğunun altını çizen Durmuş şöyle konuştu:

“Gol yediğin zaman fazlasını atmak zorundasın. Zaten 3. bölgede çoğalan bir yapımız yok. Orada zaten eksikliklerimiz var, çoğalmaya gayret ettiğimizde savunma direncimiz, topa yakın arkadaşların mücadele gücü düşük olduğunda rakip atak sonuçlandırıyor, bu bazen gol oluyor. Bazen sorun yaratıyor. O yüzden kendi analizimizi yaptık, rakibin analizini yaptık. Oyuncularımızın maçta ne kadar topla buluştuğunun, ne kadar top kaptığını istatistik olarak ortaya çıkardık. Bunları oyuncu arkadaşlarımızla paylaşıyoruz, ne kadar top kapmış, kaç tane pas yapmışız, kaç tane rakipten top kapmışız, kaç top kaptırmışız, bunu isteyen oyuncu kendi mailinde görüyor. Bunları kendilerine aktarıyoruz. Yapılması gereken kendi adına ne varsa, bunları kesinlikle hem sahada çok koşarak hem de ne yaptığımızı bilerek hem fiziksel yapımızı yukarı çekeceğiz. Sakatlanan oyuncular var, idmana gelmeyen oyuncular var. Ben 10 gündür buradayım. Bu sürede 4 – 5 tane geçmişe bağlı sorun çıktı. Dinleniyoruz, dinlendikçe yorgunluk eşiğimiz aşağı düşüyor. Dinlenmek sakatlığı ortadan kaldırır ama mücadele gücü de düşer. Bu noktada da kendimize iyi bakacağız. Hem çok çalışacağız, hem de kimsenin sakatlanma, kırmızı kart sarı kart görme lüksü yok. Takımımız çok sarı kart gördü, görüyor. Eksik kaldığımız maçlar oluyor, daha dikkatli davranmamız gerekiyor. bu noktada tedbirlerimizi alacağız. Hem algı noktamızı, hem de sahada 11 başladığımız maçları 11 kişi bitirme isteğini, hem rakiple mücadelede daha az sarı kart gören yapımızı, bu küçük parçaları ortadan kaldırarak mümkün mertebe enerjimizi yükselteceğiz. Çok olumlu bir ortamın hazırlandığı bir yapının içinde biz de bunları oyuncu arkadaşlarımızla puana dönüştürerek, beklentilere cevap vermek zorundayız. Bunların tek çıkar yolu el ele, gönül gönle, bu işi kucaklamaktır. Bunu yapacağız, buna %100 inanıyoruz.”

“HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYACAK VE BURADAN ÇIKACAĞIZ”

Herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade eden Boluspor teknik direktörü Durmuş;

“Hafta sonu aldığımız sonuç hepimizin algısını bozdu. Böyle büyük bir camiada, özellikle iç sahada haftalardır kazanamayan bir takımı, bir yapıyı, hafta sonu hem fırsata çevirebilirdik, hem de kamuoyunun güvenini kazanabilirdik. Allah beterinden saklasın ama Boluspor’un, bundan daha kötü bir yapı, bundan daha kötü bir ortamın içinde olmayacağını düşünüyorum. Bu süreç insanları fazlasıyla yıprattı, fazlasıyla üzüyor. Buradan çok çabuk kısa sürede, herkes taşın altına elini koyacak ve buradan çıkacağız. Futbolu seven tüm Bolu halkına, Boluspor’un taraftarına, bizlere hizmet eden başta başkanımız tüm yönetim kuruluna oyuncu arkadaşlarımızla birlikte herkes her şeyin farkında. Bu iş olmazsa olmaz noktaya geldi. Ya olacak, yapamıyorsak olmuyorsa veya mutsuzsan gideceksin, mutlu değilsen söyleyeceksin, sahaya çıktığında rakipten daha mücadele gücü yüksek, rakipten daha iyi mücadele eden bir yapı olacak.”

2236 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.097858905792236