BGC’DEN ÜMİT ÖZAT’A ZİYARET “SÜPER LİG MUHABİRİ OLMANIZI ÇOK İSTERİM”

11 Temmuz 2015

Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Bülent Velioğlu ve üyeleri Boluspor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Ümit Özat’ı ziyaret etti. Geçtiğimiz haftalarda Boluspor’da göreve getirilen teknik direktör Ümit Özat’ı ziyaret eden Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyeleri genç teknik adam ile yeni sezon öncesi fikir alışverişinde bulundu. Cemiyet üyeleri tarafından genç teknik adama çiçk takdim edildi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“ÜMİT ÖZAT’IN BOLUSPOR’DA GÖREV YAPMASI BİZİM İÇİNDE MUTLULUK VERİCİ BİR OLAY”

Ziyarette kısa bir açıklama yapan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu şunları dile getirdi: “Bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bolu’ya hoş geldiniz. Siz, Türk futboluna adını yazdırmış ve televizyonda fenomen olan büyük bir zevkle izlediğimiz, Ümit Özat’ın Boluspor’da görev yapması bizim içinde mutluluk verici bir olay oldu sizin adınızı duyduğumuzda. Bu sene inşallah beraber, iyi niyet çerçevesinde, karşılıklı anlayış çerçevesinde buradaki hem spor basını hem de yerel ve ulusal basındaki arkadaşlarla karşılıklı iyi niyet çerçevesinde çalışmak istiyoruz. Biz geçen sene bu birlikteliği yakalayamadık. Belki biz adım atmadık.”

“BOLUSPOR İÇİN BULUŞUYORUZ”

Boluspor teknik direktörü Ümit Özat’ta Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin ziyaretinde dolayı memnuniyetini dile getirerek şöyle konuştu: “Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Bende sizin gibi medya da bulundum 3-4 sene. Medyanın da, medyacılığında ne demek olduğunu, nelere ihtiyacınız olduğunu az çok bilen birisiyim. Yalnız orada, kilit cümle sizinde söylediğiniz gibi iyi niyet cümlesi. Daha ilk günden eleştirilere başlamak istemiyorum. Antrenman sahasında belli bir çizgi çizmişler ben onu kaldırttım. Sizlerde biliyorsunuz. 2’inci gün akşamı arkadaşlarınızdan iki tanesi yarı sahanın, yarısına kadar girerek fotoğraf çektiler. Böyle olduğu zamanda bu sefer de çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bundan sonrada atışmalar başlıyor. Yani herkes kendi yerini, alanını bilirse, yoksa ben her gün geliyorum orada sizlerle sohbet ediyorum. Neticede hepimizin bir gayesi var Boluspor. Boluspor için buluşuyoruz. Ortak paydamız. Çizgilerimizi bilirsek, onun dışında niyetimiz iyi olursa dışarıdan zor bir insan gibi görünsem de, zor bir insan değilim. Malum Türkiye’de herkesin bildiği iki şey var. Biri futbol, birisi siyaset. İkisinde de çok iyi yerlerde olmadığımız bir gerçek. Asla ben, beni eleştirmeyin falan demiyorum. Bunu sonuna kadar da yapacaksınız. Herkesin bir görüşü var. Herkesin bir fikri var. Ona da saygı duyalım ta ki kırıcı bir şey olmadığı sürece. Niyet kötü olmadıktan sonra.

“HEPİNİZ EKMEĞİNİZİN PEŞİNDESİNİZ”

Yeni sezonda bütün antrenmanların basına açık olduğunun altını çizen Özat, sözlerine şöyle devam etti: “Benim antrenmanlarım her gün açık. Gizleyecek saklayacak hiçbir şeyim yok. Böyle antrenmanları basına kapatmayı, diğer meslektaşlarımı da eleştirmek gibi olmasın ama çok doğru bulmuyorum. Onda da şu vardır. Geçmişte kötü şeyler olmuştur, kırıcı şeyler olmuştur onu hak etmeyen birisi varsa yapmıştır. Genel anlamda antrenmanı basına kapatmayı sevmiyorum. Çünkü hepiniz ekmeğinizin peşindesiniz. Her zaman her daim arayabilirsiniz. Benim telefonum 24 saat açık. Sadece dediğim gibi 30 yılımı verdim bu işe. Bazen saklamanız gereken şeyler oluyor bunu sizlerde iyi bilirsiniz. Belli zamanlar içerisinde, belli mesai saatlerinde içerisinde ararsanız yada gün içerisinde uygun saatler içerisinde ararsanız neden bakmayayım. Bakmasam bile mutlaka geri dönüş yaparım.”

“BOLUSPOR’A EN İYİSİNİ VERMEK İÇİN GECEMİ GÜNDÜZÜME KATACAĞIM BEN VE YARDIMCILARIM”

Televizyondaki görüntüsünün dışında şeffaf bir adam olduğunu ifade eden Ümit Özat şöyle konuştu: “Aslında çok şeffaf bir adamın. Tabii televizyondaki görüntüm, dışarıdan insanların farklı değerlendirdiği, kavgacı, geçimsiz bir görüntü belki televizyonda insanlar böyle değerlendiriyor olabilir ama kimseye kendimi sevdirmek zorunda değilim. Öyle birisi olmadığımı da biliyorum. Benim için tek doğru şey var. Doğru olmak, dürüst olmak. Asla teknik olarak, taktik olarak her türlü eleştiri yapabilirsiniz. Kişisel işlere girmediğiniz sürece benim için sorun değil. Benim için burada en önemli olan 26 yıllık bir aradan sonra, İstanbul ve Ankara’nın yani Türkiye’nin en önemli iki ilinin 1’er saat ilerisinde tam ortasında kalan bir şehir takımının Süper ligde olması beni ilgilendiren şey. Ben bunun için gecemi gündüzüme katıp, yapılacak takviyelerle beraber her şeyimi Boluspor’a en iyisini vermek için gecemi gündüzüme katacağım ben ve yardımcılarım.”

“SÜPER LİG MUHABİRİ OLMANIZI ÇOK İSTERİM”

Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin süper lig muhabiri olmasını çok istediğini dile getiren Boluspor teknik direktörü Ümit Özat şunları aktardı: “Kafelerde giderim arkadaşlarımla otururum. Yardımcılarımla otururum, oyuncularımla otururum. Yeter ki saygı ve sevgi çerçevesinde olduğu sürece hepimiz insanız. Hepimiz Allah’ın yarattığı etten, kemikten insanlarız. Kimse kimseyi akil görecek durumu yok. Kişilik haklarımıza saygısızlık yapmadan, oyunun içerisinde kalarak çok rahat işimizi idame ettirebiliriz. Ben bugün varım yarın yokum.  Benim için önemli olan şu. Başarılı olabilirim, başarısız olabilirim. Önemli olan düzgün gelip, düzgün çalışıp, düzgün ayrılmak. Bu benim için çok önemli bir kriterdir. Yoksa Türkiye’de antrenörlüğün kriterinin olmadığını hepiniz iyi biliyorsunuz. Maalesef Türkiye’de pek çok antrenör başarıyı kendine, başarısızlığı yönetimlere veya başkalarına attığı için ben hiçbir zaman onlardan olmadım. Ama başarısızlık olduğu zaman herkes payını kabul etmeli. Hayatta bunlar var. Ben açık ve net söyleyeyim. Sizlerinde süper lig muhabiri olmanızı isterim. Sizlerinde Şükrü Saraçoğlu’na, Arena’ya, Vodafone Arena’ya, Timsah Arena’ya buralarda maç izlemenizi, süper lig muhabiri olmanızı çok isterim. Bunun için birlik be beraberliği sağlamaktan başka bir alternatifimiz yok. Benim kapım herkese açık.” 

2048 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.054782152175903