BİLMECE ÇÖZÜLÜYOR

15 Haziran 2015

Boluspor’ da teknik direktör arayışlarında sona gelindi. Birçok teknik adamla yapılan görüşmelerden sonra Boluspor’da gözler 2 teknik adama çevrildi. Edinilen bilgilere göre Kırmızı beyazlı yöneticiler, 2015–2016 futbol sezonunda takımı Tayfur Havutçu ya da Güvenç Kurtar’dan birisine emanet edecek.

Boluspor’ da teknik direktör arayışlarında sona gelindi. Birçok teknik adamla yapılan görüşmelerden sonra Boluspor’da gözler 2 teknik adama çevrildi. Edinilen bilgilere göre Kırmızı beyazlı yöneticiler, 2015–2016 futbol sezonunda takımı Tayfur Havutçu ya da Güvenç Kurtar’dan birisine emanet edece

Haber:Fahri Gündüz- Burhan Yeşiltaş

Boluspor’da teknik direktör arayışlarında sona gelindi. İrfan Buz ile yapılan görüşmelerden sonuç alamayan Boluspor’da gözler Tayfur Havutçu ve Güvenç Kurtar’a çevrildi.

 

Edinilen bilgiye göre, kulüp başkanı Savaş Abak, Tayfur Havutçu ile yüz yüze görüştü. Yapılan görüşmenin olumlu geçtiği ve Tayfur Havutçu’nun düşünmek için süre istediği gelen haberler arasında yer aldı. Havutçu ile anlaşılamaması durumunda ise kırmızı beyazlı yöneticiler rotasını Güvenç Kurtar’a çevirecek.

 

İrfan Buz, Sait Karafırtınalar, Erkan Sözeri ile birçok teknik adamla görüşen Boluspor yönetimi son olarak Tayfur Havutçu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, Kazakistan-Türkiye karşılaşmasının ardından Havutçu ile bir araya geldi. Kırmızı beyazlıların teklifini düşüneceğini aktaran Havutçu, birkaç gün süre istedi. Tayfur Havutçu kırmızı beyazlıların teklifini kabul ederse, 2015–2016 futbol sezonunda Boluspor’u çalıştıracak. Havutçu, kırmızı beyazlıların teklifini kabul etmezse rota Güvenç Kurtar’a çevrilecek.

 

TAYFUR HAVUTÇU KİMDİR?

Tayfur Havutçu (d. 23 Nisan 1970, Hanau), ön libero mevkiinde görev almış Alman vatandaşlığı da bulunan Türk eski futbolcu ve teknik direktör.

Menajerlik kariyeri

Beşiktaş

2004-05 sezonunda, Jean Tigana döneminde, futbolcu-menajer olarak Beşiktaş'ta görev yapmıştır.

 

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

BEŞİKTAŞ

2009'da Yardımcı antrenörken.2006-07 sezonunun ilk yarısı antrenörlük kursuna giden Tayfur Havutçu, Zeki Önatlı'nın yerine antrenör olarak görevine başladı. Sezonun bitmesine iki hafta kalan istifa eden Jean Tigana'nın yerine Beşiktaş'ın son iki maçlığına teknik direktörü oldu. 19 Mayıs 2007'de oynanan Ankaraspor maçı ilk teknik direktörlük mücadelesi oldu ve Beşiktaş maçı 2-1 kazandı ve Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi garantiledi. Son hafta ise Kayserispor'a 3-0 mağlup oldu.

 

Sonraki sezon takımın başına Ertuğrul Sağlam'ın gelmesiyle Havutçu, Beşiktaş'tan ayrıldı. Ekim 2008'de Sağlam'ın istifası üzerine takımın başına gelen Mustafa Denizli'nin yardımcısı olarak takıma geri döndü. Sezon sonunda takım lig şampiyonu oldu. Sonraki sezon da görevine devam eden Havutçu, Denizli'nin geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle 5 Şubat 2010'da oynanan Gençlerbirliği maçında Beşiktaş'ın başında sahaya çıktı ve maçı 4-1 kazandılar.

 

2010-11 sezonunda Bernd Schuster'in yardımcılarından biri olarak görevine devam etti. Ancak maçları yedek kulübesi yerine tribünden takip etti. Schuster'in sezon sonuna doğru istifasıyla bir kez daha Beşiktaş'ın başına geçti. 19 Mart 2011'de Kayserispor karşısında alınan 4-2'lik galibiyetle görevine başladı. 12 Mayıs 2011 tarihinde Kadir Has Stadı'nda Türkiye Kupası'ını penaltılarla 6-5 kazanarak, Beşiktaş teknik direktörlüğünde ilk kupasını kazandı.

 

16 Mayıs 2011 günü Beşiktaş Futbol Takımı ile 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştır. Ancak bu dönemde şike davası sebebiyle tutuklanması dolayısıyla görev yapamamıştır. Tahliye edildikten sonra görevinin başına dönen ve Süper Final boyunca takımın başında olan Havutçu, sezonun bitmesinin ardından teknik direktörlük görevini bıraktığını açıkladı.

 

FUTBOL KARİYERİ

BEŞİKTAŞ

İki sezon Kocaelispor'da görev yaptıktan sonra, 1997-98 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. Başkan Süleyman Seba'nın da akrabası olan Tayfur Havutçu, başarılı performansı ile Beşiktaş kulübünde de takım kaptanlığına kadar yükseldi.

 

Tayfur sonraki sezonlarda da Beşiktaş'ın vazgeçilmez oyuncularından olmaya devam etti. Beşiktaş ile kazandığı ilk ve tek lig şampiyonluğu 100. yılda kazanılan lig şampiyonluğu oldu. Ligde 31 maçta attığı 4 golle takımın en önemli isimlerindendi.

 

2005-06 sezonunda futbolcu-menajer olarak görev yapmıştır. Sezonun ilk yarısında sadece 4 maçta görev alan Tayfur, ikinci yarıda hiç şans bulamamıştır. Beşiktaş ile çıktığı son resmi maç 14 Şubat 2006'da İnegölspor ile oynanan Türkiye Kupası maçıdır. Beşiktaş maçı 1-0 kaybetse de sezon sonunda Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.

 

18 Temmuz 2006'da eski teknik direktörlerinden Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk karşısında oynanan bir maç ile futbol hayatına son verdi. Beşiktaş'ın 2-1 mağlup olduğu maçın öncesinde Beşiktaş'ta oynamış yabancı ve Türk futbolcular bir gösteri maçı yaptı. Tayfur, 7. dakikada yerini Jose Kleberson'a bıraktı.

 

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

1994-2004 yılları arasında 10 yıl boyunca 59 kez milli takımlara çağrılan Tayfur Havutçu, 45 kez Türkiye A Milli Takım formasını giymiş bu maçlarda 6 gol atmıştır.

 

Tayfur, Türkiye formasını ilk kez Fenerbahçe'de forma giydiği dönemde 31 Ağustos 1994'te Makedonya ile oynanan özel maçta ikinci yarı Recep Çetin'in yerine oyuna girerek giydi. 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde bir kez kadroya çağrılsa da forma giyemedi. 1998 FIFA Dünya Kupası ön elemelerinde ise zaman zaman forma şansı buldu.

 

EURO 2000 elemelerinde Kuzey İrlanda'yı 3-1 yendikleri maçta milli takım kariyerindeki ilk golünü penaltıdan kaydetti. Aynı elemelerde Finlaniya'yı 4-2 yendikleri maçta 2 gol, Moldova ile 1-1 biten maçta 1 gol kaydedip, takımının play-off'lara kalmasında büyük katkıda bulundu. Play-off maçlarının ilkinde İrlanda'ya penaltıdan bir gol atıp durumu 1-1 yaptı. İkinci maçta ise 0-0 berabere kalan Türkiye, tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Tayfur, bu başarılı oyunu ile EURO 2000 kadrosuna da çağrıldı ve Türkiye'nin çeyrek finalde elendiği turnuvanın 4 maçının üçünde forma giydi.

 

Tayfur, milli kariyerindeki son golünü 2002 FIFA Dünya Kupası elemelerinde İsveç ile deplasmanda oynanan hazırlık maçında 90+4. dakikada penaltıdan atarak takımına beraberliği getirdi. Elemelerde zaman zaman forma giyen Tayfur'lu Türkiye play-off'ta Avusturya'yı geçerek tarihinde 2. kez Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı. Havutçu, kupa kadrosunda da yer buldu. 13 Haziran 2002'de Çin ile oynanan maçta son 6 dakika Tugay Kerimoğlu'nun yerine girerek Dünya Kupası'nda forma giyme şansını elde etti. Tayfur, Japonya ve üçüncülük maçı olan Güney Kore maçlarının da son anlarında oyuna dahil oldu. Üçüncü olan Türkiye ile birlikte bronz madalya sahibi oldu.

2227 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.065943002700806