Bir Hocanın İsyanı ve Camianın Ayıbı

25 Mart 2015

Can Turgut , Okan Çobanoğlu Adem Canik ve Nazlı Buket Atalay isimlerinin kim olduğunu bilen varmı..?

Bilmeyenler için kim olduklarını birazdan yazacağım.

Uzun zamandır yazı yazmıyordum. Artık yeter dedim. Bir hocanın isyanına daha fazla sessizde kalmazdım. Bolusporluyuz.com olarak elimizden geldiğinde gençlik geliştirme takımlarımızın maçlarını yakından takip ediyoruz. Genç yeteneklerin son durumlarını sizlerle paylaşırken bir nebze olsun bir şeyler paylaşabiliyorsak ne mutlu bize.

Peki bu maçları kimler takip ediyor !
Kırmızı beyazlı formayı terleten çocukların aileleri ve Bolu’da elle sayılacak kadar spor sever.
Bunu neden bahsettiğimin konusunda geleceğim.

Yazı başlığım belki dikkatinizi çekmiştir. “Bir Hocanın İsyanı ve Camianın Ayıbı”

Peki bu hoca kim..! Bu hoca Yılmaz Özen.
Kendisi ile ilgili o kadar çok şey yazılacak konu var ki, bizim Bolu’da bir gariptir birisi hakkında bir yazı yazsan ya onun adamı oluyorsun yada onun kalemi.

Duyarsız kalmayarak..! biraz sert olacak ama bugün birilerinin tabiri ile ( onlar kendini iyi bilir ) hem Yılmaz Özen hocanın kalemiyim , hem de onun adamı.  Çünkü Boluspor’u canı gönülden seven bir spor sever olarak düşüncelerimi en azından beni anlayabilecek kişiler ile paylaşmak istedim.

Yılmaz Özen 3 yıl önce bir takım kurdu. Bu takım kadrosunu bozmayarak 13-14-15 takımlarını başarılı bir şekilde bu günlere getirdi. Bu süreçte şampiyonluklar elde etti, Avrupa’da ülkemizi , kentimizi ve Boluspor’u en iyi şekilde temsil etti. Bu küçük altın ayaklarla ilgilenirken birde A Takımıza verdiği büyük destek ile kümede kalmasını sağlayan tek insandır. Kim ne derse desin bugün ligde isek bu onun başarısıdır. Birileri bu başarıyı çekemezken ve Yılmaz hocanın ön planda olmaması için gizli kapılar ardında iş çevirse de ( zamanı gelince bunlarda yazılacak ..! ) o bildiği işi yaparak U16 ile hedefe adım adım gidiyor.

Gitmesine gidiyor da bu dış güçler gizli oyunlara da başladı.
Bolusporluyuz.com olarak son üç yıldır tüm takımlarımızın maçlarını takip ediyoruz ve ilk defa bu sezon hakemlerin tavırları bariz bir şekilde yanhlı yönettiklerini gördük.

Şimdi gelelim işin aslına…

Yılmaz Özen sosyal paylaşım sitesinden haftalardır isyan bayrağını çekmiş.
Maçlarda cana kast eder gibi sakatlanan oyuncuları ( Bunları zaman zaman sitemizde resimlerle haber yaptık ) , İlgisiz alanlarda gereksiz ( Hakemin bile görmediği alanlarda ) sarı/ kırmızı kartlar derken tehlikeyi haftalar önce sezen hoca İSYAN ETTİ.

Haftalardır yazdığı yazılar ile kendilerine bir ayrıcalık istemedi. Hakemlerin adaletli maç yönetmesini istedi. Taraftarı camiayı maçlara davet etti ki ! kendisine ve takımına yapılanları herkesin görmesini istedi.
İşin aslı birde şöyle bir konu var. Bu şikayetler ne hikmetse sadece Bolu’da yaşanan maçlarda meydana gelmesi olayın bir diğer konusu.

Yani bu isyan bayrağının çekilmesine sebep olan Hakem İl Kurulunun atama yaptığı hakemler. Biri ikisi derken özellikle Yılmaz Özen hocanın isyanı artıkça kin kusmuş hakemler öyle raporlar yazıyor ki sonuç karşısında ceza alan oyuncu, ceza alan hoca, ceza alan taraftar..!

Evet taraftar. Yanlış duymadınız.  AFDK aldığı karar ile;

14-Bolu Spor Klb. hakkında; 15.03.2015 tarihinde oynanan Bolu Spor - SAİ Kayseri Erciyes Spor Bölgesel Gelişim Ligi U-16 müsabakasında takım halinde sportmenliğe aykırı harekette bulunması nedeni ile İHTAR cezası, çirkin ve kötü tezahüratta bulunulması nedeni ile 1 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA cezası verilmesine,

Yazımın başında “Peki bu maçları kimler takip ediyor !” diye sormuştum.
Yani Allah Aşkına hakem kardeşler.
Zaten bu maçları çocukların ailelerinden ve birkaç spor severden başka takip eden var mı ? Yazık.!  
İlk maçımız seyircisiz. Aileler artık sonucu ve görüntüleri basın yolu ile takip etsin. Ama sonraki maçlar Boluspor taraftarını özellikle U16 maçlarına davet ediyorum.  Ediyorum ki taraftar görmek istemişler ya görsünler bakalım.

Size dört tane yazımın başında isim yazdım. Can Turgut , Okan Çobanoğlu,Adem Canik ve Nazlı Buket Atalay

Evet bu isimler U16 takımızın maçlarını yöneten Bolu Bölgesi hakemleri ..!

Görmedikleri pozisyon ile oyuncumuz Hazar Mutlu’nun 3 Resmi müsabakadan ceza almasına neden olan;

15-Hazar MUTLU (Bolu Spor Klb. Fut.) hakkında; 15.03.2015 tarihinde oynanan Bolu Spor - SAİ Kayseri Erciyes Spor Bölgesel Gelişim Ligi U-16 müsabakasında topsuz alanda rakibe kuraldışı harekette bulunması nedeni ile 3 resmi müsabakadan men cezası verilmesine (16.03.2015 Tedbirli)

Türkiye Futbol Federasyonu Milli takımlar Koordinatörü Fatih Terim’in bile ekibinde görmek istediği ve davet ettiği, A takıma yıldız kazandıran, her yıl şampiyon olan ve ilimizi en iyi şekilde temsil eden Yılmaz Özen hocanın da 10 gün hak mahrumiyeti alamsına neden olan hakem üçlüsü.

16-Yılmaz ÖZEN (Bolu Spor Klb. Tek.Sor.) hakkında; 15.03.2015 tarihinde oynanan Bolu Spor - SAİ Kayseri Erciyes Spor Bölgesel Gelişim Ligi U-16 müsabakasında sportmenliğe aykırı harekette bulunması nedeni ile takdiren 10 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesine

İSYAN NEYDİ..!

Yılmaz hoca çok ilgin bir şey paylaştı.

EVET Bize yaptığınız katkılardan dolayı velilerim, oyuncularım ve kulübüm adına teşekkür ederim. Allah razı olsun. Bari 1 tanesi doğru olsaydı. Allah biliyor üzülmezdik. Rakiplerimizin bize gücü yetmedi ama sizi hesap katamadım. Yazık 1 senenin emeklerini sayenizde kaybettik . Futbolda savunmaya da hücuma da önlem var ama sizi durdurmak imkansız yine de çok tecrübe kattınız bize” derken şu nokta çok önemli.

“1 Senenin emeklerini sayenizde kaybettik” Çünkü sayenizde şampiyonluğa giderken ne oynatacak oyuncusu kaldı, nede moral motivasyon.

CAMİANIN AYIBI NE PEKİ ?

Bakıyorum da haftalardır adam sayfasından isyan ediyor. Bu ayıp camia olarak hepimizin.

Gençlik Geliştirme Koordinatörü Çetiner Erdoğan hocamızda buradan sorarım ?

Hocam sen Alt Yapı Koordinatörüsün. Yıllarca Mili Takımlarda oynadık diye konuşursun. Görevde olduğun süre içinde alt yapıdan bir tane genç Kategori Milli Takımlara oyuncu gitti mi? Gitmedi. Burada kendinizi sorguladınız mı.  Bu takımların hakkını Korudunuz mu. Sizin göreviniz sadece bir alt yapı hocası eğitme gittiğinde onun yerine bakmak mı?

Yıllardır alt yapıya önem verilmemesi konusunda ahkâm kesenlerin sesinin çıkmaması ise ilginç olanı.  
Bu oyuncuların futboldan küsmesi 3-5 hakemin zevkine uygun olarak hareket etmesine kalmaması lazım.

Bu sorun Yılmaz hoca sorunu değil..!

Bu Sorun Cüneyt hoca,
Bu Sorun Mehmet hoca,
Bu Sorun Fatih hoca,
Bu Sorun Ufuk hoca,
Bu Sorun Hasan hoca,
Bu Sorun Sinan hoca,
Bu Sorun Serdar hoca,
Bu Sorun İlker hoca,
Bu Sorun Ömer hoca,
Bu Sorun Bora hoca,
sorunu…….

Bu sorun Boluspor’un sorunu ve Camiamızın sorunu.

Alt yapı hocalarımıza sahip çıkalım… Oyuncularımıza sahip çıkalım…


Fatih GÜNDÜZ

Etiketler: Fatih Gündüz

7410 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
2.7069318294525