BİRAZ DAHA SABIR.

29 Kasım 2010

Boluspor bu hafta da sevenlerini üzmeye devam etti. Birçok taraftarın çok kolay geçeceğini düşündüğü ve farklı kazanılacağını umut ettiği bir...

Boluspor bu hafta da sevenlerini üzmeye devam etti. Birçok taraftarın çok kolay geçeceğini düşündüğü ve farklı kazanılacağını umut ettiği bir karşılaşmadan takımımız bol gollü bir beraberlikle ayrılması Bolu da olduğu kadar Bank Asya 1 liği takip eden futbol severlerde de hayal kırıklığı yarattı. 

 

Müsabakaya Bolu spor geçtiğimiz haftalardan alışık olduğumuz dizilişi ile başladı. Kadroda en büyük sürpriz Fatih GÜL ün olması idi. Sefa ve Gökhan GÜNEY stoperlerin önünde, Ferhat ve Fabiano kanatlarda Yaser santrafor ve Yaserin arkasında Fatih GÜL, Bu sezon pek forma şansı bulamayan Fatih GÜL bulduğu şansı iyi değerlendirmek adına heyecanlı ve risk almaktan kaçınan bir oyun ortaya koydu. İleri ve dikine gidebileceği durumlarda hatta rakiplerini geçtiği pozisyonlarda bile dikine gitmedi. 25 kez topla buluşan fatih bunlardan 14 tanesini olumsuz kullandı 3 tanesin de mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı. Diğerlerinde topu kaptırdı ya da olumsuz pas kullandı. 2 kez rakipten top çaldı. Olum kullandığı paslardan birinde taç atışından Erdemden aldığı topu tut pas yaparak Erdeme geri verdi iki kez de Fabiano ile tut pas şeklinde paslaştı. Ama hiç dikine ve araya pas veremedi. Bence Bolu spor sakat Erman ERGİN ve Rizespor maçında Hakem Hakan CEYLAN ın kesinlikle yanlış ikinci sarı kartı ile ihraç ettiği ve Cezalı olan Burak' ı çok aradı.

 

Orta sahada mücadele eden bir diğer oyuncumuz, hırsına ve kazanma arzusuna inandığım ve takımdaki en hırsla oyunculardan biri diye düşündüğüm Gökhan daha iyi olmalı bu maçta da vasatın üstüne çıkamadı. Birtakım kolay gol yiyorsa bundan kaleci, savunma oyuncuları kadar orta sahanın ortasında oynayan oyuncuların da sucu vardır. Rakip onlardan elini kolunu sallayarak kurtulamamalı. Kaleci Atacan'ın geçen yıldan bu yana gelen formsuzluğu devam etmektedir. Taraftarların bu hafta Levent ERİŞ le birlikte en çok eleştirdiği isimlerden biri olan Atacan şu anda Boluspor'un tek kalecisi. Geredeli Genç kardeşimiz sefa henüz Atacana alternatif  olacak durumunda değil. Sezon başı transfer edilen ancak hala sakat olduğu söylenen diğer kalecimiz i ise hakkında yorum yapacak kadar izleyemedik. Geçmişte takımımıza hizmetleri olan Atacan'a taraftarımızın sabretmesi gerekmektedir.  Başkan Emin SEMERCİOĞLU Levent ERİŞ e büyük bir destek vererek onunla devam edeceğini gösterdi. Sezon başından bu yana oyuncularla bir arada olan kamp döneminde, antrenmanlarda ve müsabakalarda onları gözlemleyen, performansları hakkında yapılan testleri ve istatistiklerini inceleyen, kişiliklere hakkında bilgi sahibi olan Levent ERİŞ hangi kadroyu sahaya süreceğini ve hangi dakikada kimleri değiştireceğini mutlaka iyi biliyordur. Ancak yaptığı değişikliklerden sonra yoğun eleştirilerden nasibini aldı. Teknik sorumlusu olduğu sezona şampiyonluk parolası ile başlayan ve kendi istekleri doğrultusunda transferleri yapılan takımı son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla kendisi ile birlikte kendisine çok büyük destek veren Başkan EMİN SEMERCİOĞLU' nu da sıkıntıya soktu. Levent hoca bir an önce toparlanıp Kendisini Bolu kamuoyundan büyük gören tavırlardan vazgeçerek son üç maçtı 9 puanla tamamlamak zorunda.

 

Akhisar Belediye spor maçını Merkez Hakem Kuruluda Kolay maç olarak görüp Maça Trabzon Bölgesi hakemi Barış Şimşek i göndermiş. Barış şimşek son haftalarda izlediğim hakemlerin aksine kafasında tilkiler dolaşmayan bir görüntü çizdi. İlk yarıda Boluspor atağında benim olduğum bölümden pekiyi göremediğim ancak Penaltı diye düşündüğüm bir pozisyonda Boluspor un bir penaltısını vermedi. Birkaç dakika sonra Akhisarlı oyuncu Özgürden kurtuldu mutlak gol pozisyonda kaleci Atacan ile karşı karşıya kaldığı anda komik bir şekilde oyunu durdurdu ve Boluspor lehine Direk serbest vuruş verdi. Maçın ikinci yarısında Doğan ın ceza sahası içerisinde rakibi arkasında eli ile itmesi sonucu mutlak bir Akhisar Belediyespor penaltısını vermedi. Böylece Hakem oyunun sonucuna etki yaptı. Eğer Bir hakem bu düzeyde maçlar yönetiyorsa daha nitelikli olmalı. Barış Şimşek in orta sahada müsabaka boyunca çaldığı düdüklerin hemen hemen aynıların Karaçayırda maç yöneten birçok Bolu lu hakem kardeşimizde çala bilir. Nitelikli ve bu kategoride görev yapan hakemlerin yukarıda bahsettiğim ve bir maçta en çok 2-3 tane olacak pozisyonları değerlendirebilmeli. Türk futbolunun görmüş olduğu En başarısız Merkez Hakem Kurulu maalesef hakem klasmanlarının belirlenmesi ve tayinlerinde başarısız icraatlarına sürdürerek koltuklarını koruyor ve Federasyonun imkânlarında en üst düzeyde yararlanmaya devam ediyorlar. Bolu ve daha nice Anadolu şehrinde büyük fedakârlıklarla takımlarını destekleyen taraftarların onların başarısı hakemleri yüzünden üzüntülerinin farkında bile değiller.  

 

İlk yarının son üç maçını kazası atlatmak adına tüm Bolusporluların daha sabırlı ve sağduyulu olması gerekir, alınacak sonuçlara göre Büyük Boluspor devre arasında gerekli çalışmaları yapacaktır.

 

Herkese iye haftalar. 

 

Tansel GÜLEN

1874 kez okundu.

2 yorum yapılmış
  • mansur abak
    29 Kasım 2010 • 18:59
    benim sahsi kanaatim futbolcular seyircilerin yogun baskisi altinda oynuyor bu durum sonuca olumsuz yansiyor.birde oyuncu degisikler takima güc katacagina ne hikmetse tam tersi oluyor.her halde oyundan alinan oyuncunun yeri doldurulamiyor.
  • belediyeci
    3 Aralık 2010 • 13:48
    Ümidimiz azalıyor hocam ,olmuyor böyle Boluspor bu olmamalı Herşey bu kadar kolay olmamalı.Böylede gol yenmezki yaaa

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.093722105026245