“BİZE KATKI SAĞLAYABİLECEK OYUNCULARLA DEVAM EDECEĞİZ”

26 Haziran 2017

Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Bolu Gazeteciler Cemiyetinin Ramazan Bayramı Özel sayısına çok özel açıklamalarda bulundu. Kırmızı beyazlılara yıllar sonra Play-Off oynatma başarısı gösteren teknik direktör Fuat Çapa, Bolu Takip Gazetesi Spor Müdürü Fahri Gündüz ve Köroğlu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Burhan Yeşiltaş’ın sorularını içtenlikle cevapladı.

Çapa, Göztepe ile oynadıkları Play-Off maçlarından, alt yapıdaki oyuncuların durumundan, takımın yeni sezonda nasıl bir yol izleyeceğine kadar bir çok konuya açıklık getirdi.

“TAKIMIN GARDINI DÜŞÜRÜYOR”

Çapa, Göztepe ile oynadıkları Play-Off maçında iki maçın hakeminin de aleyhlerine basit kararlar verdiğinin altını çizerek; “Göztepe maçında ilk maçta istediğimiz sonucu alamadık. Maçı değiştirebilecek birkaç tane çok önemli pozisyonlar bulduk tercihlerimizi doğru yapamadık. İlk devre girmiş olduğumuz iyi pozisyon var. 1-0’dan sonraki süreçte oyuncuların çok fazla istemesi, ikinci golü yememize neden oldu. Orada biraz daha kontrollü oynayıp, deplasmanda oynadığımızı hatırlayıp ikinci maçında olduğunuz bilmemiz gerekiyordu. Maçtan önce defalarca tekrarladık. Çünkü bizim oradan 1 farklı skorla geri gelmemiz direncimizi çok arttıracaktı. Maç içinde bizim en dirençli oyuncularımızın görmüş olduğu kartlar, rakibin yapmış olduğu fauller ve karşılığında verilmeyen kartlar. Bunları mazeret olarak söylemek istemiyorum ama bu da bir gerçek. Bu takımın gardını düşürüyor. Diğer taraftan da Santos’a yapılan hem iç sahada hem de dış sahada hareketler. Hep sonraki hamleleri görüyorsunuz ama ondan önceki hamleler bir insana durduk yere kimse bir hareket yapmaz. Ben sizi kışkırtırsam siz bana bir şey yaparsınız. Bu tepkinin en üstü bu olmamalıydı bu da bir gerçek. Ama sonuçta insan. Bazı anlarda oto kontrolü kaybediyorsunuz.” dedi.

“ŞU AN TRANSFER ETMEMİZ GEREKEN 3-4 TANE OYUNCU VAR”

Transfer döneminde 29 Haziran’da başlayacak kamp öncesi öncelikli 3-4 ismi kadrolarına katmaları gerektiğini ifade eden Çapa, “Transfer süreci çok kolay bir süreç değil. Çabuk davrandığınız zaman belki tercih hakkınız çok fazla oluyor ama futbolcularında tercih hakkı çok fazla oluyor. Bunun birde maddi boyutu var. Bizim imkanlarımız zaten belirli. 29 Haziran’da yeni sezon için start vereceğiz. O zamana kadar eğer 3-4 tane oyuncu transfer edebilirsek, geri kalan 3-4 mevkii de sezon içinde veya hazırlık dönemi içinde belki süper lig ve bizim lig şekillendikten sonra gidecek ve kalacak oyuncular belirlendiğinde aramış olduğumuz mevkiler içinde bu periyotta da giderebileceğiz. O açıdan şu an transfer etmemiz gereken 3-4 tane oyuncu var. Yaptığımız toplantı da hem fikir olduk. Geri kalan 2-3 transferi de çok fazla acele etmeden ama nokta nokta direk bize katkı sağlayabilecek oyuncularla devam edeceğiz. Kadroyu sayı olarak çok yüksek tutmayacağız bu sezon. 20+2, 20+3 olaraktan alt yapıdan oyuncularımızı da çağırıp onlara da antrenmanlarda şans vermeyi düşünüyoruz.”

“ALTYAPI OYUNCULARIMIZA GEÇEN SENEKİNDEN FAZLA İLGİ GÖSTERECEĞİZ”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, bu sene altyapı oyuncularını daha fazla mercek altına alacaklarını sözlerine ekleyerek şunları dile getirdi: “Bu sene altyapı oyuncularımıza geçen senekinden fazla ilgi göstereceğiz. Çünkü geçtiğimiz sezon 2 defa tamamen yeni takım kurmak zorunda kaldık. Oyun felsefesini, sistemini, oyun içindeki oyuncuların yapması gereken görevleri belirlememiz gerektiği için bizi çok fazla uğraştırdı. Hem sezon başı hem de devre arası. Devre arasında biliyorsunuz çok sayıda bir transfer yaptık. Bunu yaparken de, hem altyapıdaki oyuncularımız hem de kendi oyuncularımızın kendi açılarından bireysel gelişimlerine çok fazla katkıda bulunamadık. Gelecek sezon bu çok değişik olacak. Biz yeni gelecek 6-7 tane oyuncuyu tanımaya çalışacağız. Geçtiğimiz sezon biz 60-70 tane oyuncuyu tanımaya çalıştık. Burada çalışan personelidir, yöneticisidir, sağlık ekibidir, futbolcusudur, medyasıdır. Ama gelecek sezon böyle bir şey olmayacak. Çünkü biz onları tanıyoruz, onlar bizleri tanıyor. Bu bizim işimizi kolaylaştıracak. Buradaki zamanımızı altyapıdaki arkadaşlarımıza, yeni gelen arkadaşlarımıza biraz daha fazla zaman ayırıp onlarında katkı sağlamasını sağlayacağız.”

“BOLUSPOR’DA SADECE ÜST TARAFTA DEĞİL, ALT TARAFTA DA BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER OLACAĞINI SÖYLEDİLER”

Altyapı da hocalarla zaman zaman fikir alışverşinde bulunduklarını dile getiren Çapa; “Altyapıdaki hocalarla zaman zaman görüşüyorum. Fikir alışverişi içinde olduğumuz hocalarımız oldu. Süreç olaraktan çok yenilikler içinde olduğumuz bir seneyi bıraktık. Birde fikstür olarak kolay bir fikstür yaşamadık. Lig ve kupa bizi gerçekten çok yıprattı. Bu böyle olunca hedefe gidiyorsun sürekli karşılaşmalar oynuyorsun bunları oynarken de diğer alanlara çok fazla zaman ayıramıyorsun. Gelecek sezon bu hem fikir alışverişinde olacak. Altyapı yöneticileriyle olsun, altyapıdaki bazı hocalar olsun tabi ki düşüncelerimizi söylüyoruz. Gelecek sezon Boluspor’da sadece üst tarafta değil, alt tarafta da büyük değişiklikler olacağını söylediler. Kişi anlamında söylemiyorum. Vizyon anlamında olacağınız söylüyorum. Olması gereken de bu. Bolu, ne zaman kendi altyapımızdan oyuncuya yatırım yapacağız derse o zaman kazanacaktır. Önümüzde çok güzel bir Altınordu örneği var. Biz işi hep çatıdan yapmaya çalışıyoruz, zemini sağlam tutmak lazım” ifadelerine yer verdi.  

“BİZ FUTBOLCUDAN FAZLA İSTEDİK”

Kırmızı beyazlıların geçtiğimiz sezonda bazı sıkıntılar yaşadığını da işaret eden Çapa; “Geçmişle ilgili çok fazla bir şey söylemenin bize çok fazla bir şey kazandırmayacak. Biz buradaki her oyuncuyu kazanmak içi her şeyi yaptık. Biz bir oyuncuyu gurubu ile yol çıktıysak, oyuncu grubunu kazanabilmek için ne gerekiyorsa yaptık. Yapmak zorundayız. Biz futbolcu düştüğü zaman elinden tutup kaldırabileceğiz ama o düştüğünde de kendisi kalkmak içinde çaba gösterecek. Biz bu sezon bu tür oyuncularla çok fazla uğraşmak zorunda kaldık. Biz futbolcudan fazla istedik. 44 oyuncu ile çalışmışsınız bu oyuncuların içinde 5-6 tanesinin bu yapıya sahip olması bizi biraz yordu. Biraz beklentilerin altında oluştu. Kamuoyunda bazı oyuncularından beklentiler vardı. Bolu çok büyük bir yer değil. Sadece spor anlamında değil biraz da duygusallık bağı oluşmuş. Oyuncularla taraftar olsun, medya olsun, yöneticiler olsun. Şimdi bunu koz olarak kullanıp konforlu bir şekilde yaşamaya çalışırsanız bu takıma da zarar verir, sana da zarar verdi. Siz önce işinizi yapacaksınız, ikili ilişkilerinizi saha dışında istediğinizi gibi davranabilirsiniz. Siz buraya işinizi yapmak için sözleşme yapıyorsunuz. Bunun karşılığında da para alıyorsunuz. Özel hayatında istediğin gibi hareket edebilirsin. Bu iyi niyeti suiistimal eden basın olsun, taraftarlar olsun, yöneticiler olsun suiistimal edip başka türlü değerlendirenler oldu. Bu açıkçası bizi üzdü” şeklinde konuştu.

“DEVRE ARASINDAKİ TRANSFERLER ÇOK OLUMSUZ GÖZÜKMEDİ”

Devre arasında takıma kazandırılan oyuncuların takıma katkıları olduğunu belirten Çapa, “Devre arası transferlerine şöyle bakmak lazım. Neden biz devre arasında çok fazla transfer yaptık. İlk devredeki kadronun bizi hedefe götüremeyeceğini inandığımız için çok fazla transfer yaptık. Devre arası yapmış olduğumuz transferler sadece gelen arkadaşlara bağlı değildi. Bizim mevcut olan oyuncularımızın da sakatlıkları oldu. İkinci devrenin ilk maçında Renato sakat, Diarra cezalı, Özgür sakat, Andre sakat, Jansen sakat. Bunların yerlerini yeni gelen oyuncularla doldurmak istedik. Yeni gelen oyuncular size nasıl geliyor. Kendi takımında çok fazla süre alamadıkları için geliyor. Buna baktığımız zaman bu çok fazla oluştu. Devre arasındaki transferler çok olumsuz gözükmedi. Baktığımız zaman oyuncular için kötü transfer diyebilirmiyiz. Herkesin eleştirdiği Kadir bize maç kazandıracak 3 tane karşılaşma oynadı. Bentley o şekilde. Bunları genel olarak baktığımızda kadromuzdaki oyuncularımız sakat ve cezalı olmasaydı biz 1 veya 2 tane yeni gelen arkadaşımızı oyuna alıp yükü hafifletecektik. Bu kadar fazla oyuncuyu aynı anda oynatmak zorunda kaldığınızda sistem olarak oturmamışsınız. Devre arasında çok fazla çalışma süremiz olmadı. Ondan sonraki süreçte de çok fazla çalışma fırsatımız olmadı. Lig, kupa derken sistem olarak oturmadı. Son 11 haftada 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldık. O süreç içinde bazı kararlar almak zorunda kaldık.”

“GÜNLÜK ANTRENMANLARI İZLERSİNİZ, OLAYLARI ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE TAKİP EDERSİNİZ ONDAN SONRA ELEŞTİRİ YAPABİLİRSİNİZ”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, kendisine yapılan eleştirilere de açıklık getirerek sözlerini şöyle noktaladı: “Eleştiriler tabi ki olacak. Biz ilk defa Bolu’da yapmıyoruz. 18-19 sezondur teknik direktörlük yapıyorum. Türkiye ve yurt dışında da görev aldım. Eleştiri olacak ama şu var siz eleştiri yaparken şuna bakmanız lazım. Nasıl eleştiri yaparsınız, siz olayın içinde olursunuz. Günlük antrenmanları izlersiniz, olayları çok iyi bir şekilde takip edersiniz ondan sonra eleştiri yapabilirsiniz. Çünkü takip ettiğiniz için. Eleştiri şu olmamalı. Televizyondan maçı izleyip neden bu böyle oldu? Veya tribüne gelip o öyle olmasaydı, böyle olsaydı. Bu Türkiye’de gayet normal. Olumlu bir şey zaten gündemde kalmıyor. Onun üzerine tartışılmıyor, onun üzerine konuşulmuyor. Türkiye’de hep olumsuzluklar üzerine konuşuluyor.” 

2485 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.071929931640625