Bolu’da Amatör Kulüplere Dev Yatırım

5 Kasım 2014

Bu proje ayakta alkışlanır. Son dönemlerde spor tesisi konusunda çağ atlayan Bolu da yeni bir proje hayata geçiriliyor. Amatör takımlara yapılan amatör evindeki soyunma odalarının yanı sıra bütün kulüplere 50 m2 büyüklüğünde kulüp binaları yapılıyor.

Bolu da Amatör takımların hizmetlerinin daha iyi olması ve spor turizminde ilimize de büyük bir katkı yapması düşünülen tesisler  Bolu’da  spor bakanlığının  çalışmaları ile başladı.

Her kulübe yapılacak kulüp binaları ile ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanması beklenen projenin yer tahsisi yapılırken, ilimizde bulunan 20 amatör takımların Karaçayır da kulüp binaları bulunacak.  Bu binalar 24 saat kulüplere ve sporculara hizmet edecek sezon sonlarında da otele dönüşecek kulüp binaları il dışından  kamp yapmaya gelecek takımlara kiralanarak kulüpler gelir elde edecekken , kasalarına da  para koyacaklar. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yahya Şahan konu ile ilgili Amatör takımlar kulüp başkanlarına ve yöneticilerine  şu açıklamaları yaptı.

Bolu’ya 12 Tane Futbol Sahası Yapılacak

“Bizim Bolu da  projelendirdiğimiz önümüzdeki günlerde de bu  çalışmayla  ile ilgili bir sunumunu yapacağımız   50 m2 den oluşan kulüp binaları 20 adeti siz amatör takımların olacak. Futbolcu kardeşlerimiz Karaçayır da  kendi oynayacağı maça 2 saat gelip  futbol oynadıktan sonra hemen ayrılmayacağı  ve 24 saatini burada geçirebilecek yaşam merkezi gibi burada yaşayacak. Bu proje modern bir sistem hepimiz biliyoruz ki bu yaz döneminde 63 tane  her düzeyde takım Bolu ya kampa geldi.  Tabii ki sezon ortasında ise  Antalya’da  1400 takımın geldiğini biliyoruz.  63 takımın ilimize gelmesi sonrasında  bu rakamında Bolu için çok düşük olduğunu görüyoruz. Bizim vizyon ve hedeflerimizden bir tanesi de Bolu’yu spor turizmin de iyi bir yere taşımak. Bu yapılacak kulüp binaları da spor turizminin gelişmesinde büyük bir katkısı olacak. Önümüzdeki günlerde Belediye ve Özel İdare kaynaklı, bakanlık kaynaklı ilimize 12 tane futbol sahası farklı mekanlara dizayn ediliyor . Antalya ya baktığımız 400 tane futbol sahası var buraya da 60 milyon $ bırakıyorlar. Biz de bu sayıyı ne kadar yükseltebilirsek ilimize o kadar katkı sağlayacaktır. Bu yıl Bolu da yapılan tüm spor müsabakaları milli takım kampları ve diğer futbol takımlarının yeni sezon hazırlıkları ile birlik de Bolu’ya  7 milyon bırakmışlar.”

Modüler Otele Dönüşecek

“Bu çıtayı yükseltmek isterken sahalar ile birlik de barınma yerleri de çok önemli. İşte kulüplerimizi de burada  düşünerek  bizim yaptıracağımız 20 tane  50 m2 ‘ den oluşan kulüp binalarını hizmete girecek. Bu binalar  sezon bittikten sonrada modüler olarak otel alanına dönüşüyor. Binalarımız  ikişer katlı ortada bir sosyal tesisimiz olacak. Oyuncularımız bu sosyal tesis de oturup kalkabilecek maç izleyebilecek, dolu dolu bir zaman geçirebilecek bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca kulüplerimize vereceğimiz bu kulüp binalarını sezon sonunda  modüler olarak oluşacak oteli de kulüplerimiz kamp yapmaya gelen takımlara kiralayabilecek. Buradan da kendilerine gelir elde ede bilecekler. Hizmet ettikleri amatör takımlara azda olsa bir gelir getirecekler. Bu çalışmalar devam ediyor, en güzelini Bolu ya yapmak için hep birlikte çalışacağız. Sizde de bu enerjiyi görüyorum proje ile ilgili önümüzdeki günlerde geniş bir toplantı yapıp sizlere aha geniş çaplı bilgi vereceğiz” diyen Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü  Yahya Şahan sözlerini sonlandırdı.

2159 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.069308996200562